Karnım doydu gözüm doymuyor

Konu sahibi son olarak 3068 gün önce görüldü

Çok acıkınca insanların bir türlü doymam düşüncesinin ürünü

Karnının ağrıması ama hala beyinin "bişeyler ye" komutunu vermesi :p

aç gözlü olan insan tipi bencil insan tipi ... Genellikle çok zengin olan insanların daha fazlasını istemesinde kullanılan cümle karnın doyuyor ama gözün doymuyor ...

bazen bir alışveriş'te kullanılan bir repliktir aslında özetle aldıklarım tamam ama asıl aradığımı bulamıyorum demiektir

insanın tatmin duygusunu yaşayamadığında yaptığı eylemleri özetler

Günaha giren insan tipidir. Dinimiz sofradan tamamen doymadan kalkılmasını söylüyor.. israf yazık..

Benim karnım da doymuyor çoğu zaman o daha kötü.

Önemli olan gözün doymasıdır zaten.

Göz doymadan karın doymuyor psikolojik olarak..

Yani kısaca bunlar hep psikolojik şeyler :p

mümkünse gözün önce doyması gerekir yoksa dana kadar olursunuz.

Karnı, uçkuru, gözü doymayan ( kadın/erkek farketmeksizin) haysiyetsiz,omurgasızlar da var.

hiç iştahım yok ya uzun zamandır. içlik'in dombişko olduğu benim de sürekli kilo kaybettiğim bi gerçeklik ancak simülasyonun hata vermesi olarak tanımlanabilir. bakalım rüyadan ne zaman uyanıcaz.....

boğa burcuyum ben kara okuzu yer sarıyı da sirtlarim

İlk doyma hissinden sonra yemeye devam ederseniz, bir süre sonra o his yok olur. Annelerimiz bize "mutlaka tabağımızı bitirmemizi" öğrettiler ve bununla hiç de iyi bir şey yapmamış oldular. Onların zamanında "Gürbüz çocuk" yarışmaları düzenlenirdi, insanları beslenmeye özendirmek için. Olmayan bir şey özenmekle de olmuyor tabi. Yoklukta şişmanlık zenginlik olarak algılanırdı. Zaman değişti ve biz o algının yarattığı alışkanlıkla boğuşuyoruz. Doyduğunuzu hissettiğiniz an bırakın. Lokmayı bitirmeyin, tabağı temizlemeyin, bırakın kalsın. Söz konusu sağlığımız.

Yetecek kadar alın tabağı temizleyin israf etmeyin .çöpler ekmek yemek kaynıyor .alıyorum köpeklere tavuklara veriyorum

fazlası eziyettir
yemeğe ve ona emek verene
saygısızlık olur

Geri