Kariyer hedefim ne ?

• Kullanıcı DnZ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - İş Hayatı ve Kariyer
Konu sahibi son olarak 2955 gün önce görüldü
İş hayatının keyifli hale gelmesi ancak istenilen hedefe ulaşıldığında mümkün olabiliyor
virgul.gif
böylece yorucu çalışma temposu daha çok anlam kazanıyor
nokta.gif
Ancak gerçekten keyifle çalışılacak bir iş için daha kariyerin en başında çalışılmak istenilen alanların belirlenmesi
virgul.gif
geleceğe yönelik planların doğru ve gerçekçi bir şekilde yapılması büyük önem taşıyor
nokta.gif

Ulaşmak istediğim nokta neresi?

Doğru hedefe yönelememe
virgul.gif
istenilen alanda uzmanlaşmama ve kısa ya da uzun vadeli planlar yapamama kavramları günümüzün en büyük sorunları arasında yer alıyor
nokta.gif
İş yerine uzun yıllar boyunca maaş dışında herhangi bir bağlılığı olmadan çalışanların hem kendi verimlerini hem şirketin verimlerini düşürdüğü birçok araştırmanın sonuçları arasında yer alıyor
nokta.gif
Elbette iş standartları
virgul.gif
eğitim standartları gibi birçok farklı etken de olsa çalışanın belirlediği zaman aralıklarına göre ulaşmak istediği noktayı belirlemesi başarının püf noktaları arasında
nokta.gif

Bu sorunun cevabına ulaşmak için ise önce cevaplanması gereken birkaç soru var:

- Bugüne kadar hangi meslekleri tanıdım ve hangileri bana daha yakın geldi?

- Bunların arasında benim yeteneğim ve karakterimle uyuşan hangisi?

- Seçtiğim mesleklere kariyerimde ne kadar ilerleyebilirim?

- Bunun için gerekli eğitimleri aldım mı?

Kısa ve uzun vadeli hedeflerin önemi

Kişiselkariyer hedefleri belirlenirken kritik nokta kısa ve uzun vadede varılmak istenen noktanın belirlenmesi
nokta.gif
Sadece o dönemi geçiştirecek hedefler belirlemek gelecekte alınabilecek birçok yolun tıkanmasına neden olabilir
nokta.gif
Bu nedenle en az bir yıl içinde tamamlanması planlanan hedeflerin yanı sıra üç veya dört yıl içinde gerçekleşmesi planlanan uzun vadeli hedeflerin de netleştirilmesi gerekiyor
nokta.gif
Ancak bununla birlikte tüm hayatı etkileyecek çok uzun vadeli hedeflere takılı kalmaksa esnekliği yok edecek ve böylece yıllar içinde değişecek görüş ve fikirlerin önüne set konulmasına neden olacak
nokta.gif
Kısacası hedef belirlenirken sürelerin net bir şekilde belirlenmesi önemli bir bölümü oluşturuyor
nokta.gif

Gerçekçi hedefler koyun!

Hedefler belirlemek
virgul.gif
onları belirli bir sıraya almak ve de bu hedefler doğrultusunda uygun adımları atmak iş hayatında başarıyı getiriyor
nokta.gif
Ancak buradaki en önemli nokta hedeflerin gerçekçi temellere dayanmaması
nokta.gif
Çünkü aksi takdire asla gerçekleşemeyecek hedefler kurmanın yarattığı başarısızlık hissi ciddi sonuçlar doğurabilir
nokta.gif
Bu nedenle
virgul.gif
hedefler belirlenirken yeteneklere ve yetkinliklere uygun
virgul.gif
çağın şartları ve koşullarıyla çelişmeyen kısacası ulaşılabilir hedefler belirlenmeli
nokta.gif
Böylece olası hayal kırıklıkları daha yaşanmadan önlenmiş olacaktır
nokta.gif

Geri