Karınca-İnsan ittifakı..

Konu sahibi son olarak 3798 gün önce görüldü
bizim mutfakta toz şeker kavanozunu işgal eden işgalci ev karıncalarından vardı. onlar yüzünden bir süredir şekerliğimize kutsal emanet muamelesi yapıyor, salonun büfesinde kırk kilit altında saklıyorduk.
derken balkonda bulunan gülümüze gül biti olarak bildiğim, o sinsi, sarı küçücük zararlılardan musallat olmuştu. güzel gülümüz, günden güne gözlerimizin önünde soluyordu. yüreğimiz buna elvermese de çaresi yoktu.
ve bir sabah ansızın nefes nefese uyandım.
evet neden olmasındı. ormanda oluyordu medeniyetin göbeğinde neden olmasındı?
hemen çalışmalara başladım. önce şekerliği kilitli olduğu dolaptan çıkardım, okşadım, sonra gözlerim parladı.
bir kaşık toz şekeri bir küçük kaseye döktüm. mutfağın, jeopolitik önemi en yüksek noktasına yerleştirdim. biraz bekledim ve çok geçmeden karıncalar gecikmiş 1 mayıs kutlaması için şeker meydanında toplanmıştı. binlerce işçi emekçi kardeşimiz oradaydı. şeker dolu kaseyi karıncaları incitmeden tuttum. balkondaki gülün tepesinden serptim. gülü mutfağın ortasına yerleştirdim. bu sayede mutfakta kalan diğer karıncalar da ona tırmanmaya başladı. saksıyı tuttuğum gibi balkona taşıdım. seyreden bir kaç gün içerisinde gülümüze göz diken adi zararlılardan eser kalmamıştı, karıncalar da çok mutlu görünüyorlardı, görevlerini başarıyla tamamlamanın gururuyla gül saksını terk ettiler.
belgeseller, günlük hayatta kullanabileceğimiz faydalı bilgiler de verirler, yeter ki biz bilgiyi içselleştirebilelim.
evimizde yaşayan canlılara karşı nazik davranalım, sonuçta orası onların da yaşam alanı, gün gelir ortak düşman için güçlerimizi birleştiririz.
bir başka ibret dolu günlük yaşam öyküsünde buluşmak üzre esen kalın efem.

---Alıntıdır---

Geri