Karımı seviyorum ama affedebilir miyim bilmiyorum

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Öğrendiklerimi taşıyamıyorum.Şimdi size yazıyorum çünkü gerçekten yolumu kaybettim. Ben 15 yıllık evliyim. Üç tane evladım var, biri ergenliğe yeni girdi, diğerleri daha küçük. Yıllardır iyi kötü demeden bu yuvayı ayakta tutmaya çalıştım. “Çocuklar büyüsün, düzenimiz bozulmasın, eşim üzülmesin” dedim hep. Ama bir mesajla bütün hayatımın koca bir yalandan ibaret olduğunu öğrendim. Geçen hafta eşim telefonunun bir ayarını yapmak için telefonu elimdeydi o da çocuklar seslenince şans eseri yanlarına gitti. Bankadan mesaj geldi, mesajlara basınca kayıtlı olmayan bir numaradan bir mesaj gördüm. “Çıkınca yine seni arayacağım aşkım” yazıyordu. Donup kaldım. Parmağım titreyerek açtım. Okudukça içimden bir şeyler koptu sanki. Ben bu kadının her şeyiydim sanıyordum. İyiliğini, sağlığını, huzurunu kendi mutluluğumun önüne koydum yıllarca. Gecemi gündüzüme kattım, boğazımdan kıstım, ona ve çocuklara yedirdim. Ama meğer ben başka bir hayal yaşarken, o çoktan başka bir yola girmiş. Size soruyorum Böyle bir şey affedilir mi? İnsan her şeyi geçer de kalbine saplanan bu ihanet duygusunu nasıl söker atar? Çocuklar için mi susmalı? Yoksa kendine saygı için çekip gitmeli mi? Ama nereye gideyim? Hayatımın yarısı onunla geçmiş. O benim hem evim, hem alışkanlığım, hem yaramdı. Şimdi ne yapacağımı bilmiyorum. Konuşmaya kalksam ne söyleyeceğim? “Neden yaptın?” mı? “Bizi ne zaman sildin?” mi? Belki de hiçbir cevabı beni tatmin etmeyecek. Ama içimden de bir ses “Bu sessizlikle yaşayamazsın” diyor. Yol gösterin bana Kalbim çok yorgun, 3 çocuk var. Karımı seviyorum ama affedebilir miyim bilmiyorum.

Gerçekten seven bunu affetmez diye düşünüyorum ben sorman bile ihtimal veriyor sevmiyor isen devam et gitsin anlaşmalı bir şey gibi düşün

bizim kızlara öyle bi mesaj atacan
kıvranıp dursunlar
haha

Bu durumda karı boşanır. Beş kuruş da nafaka verilmez. Çocuklar da kendisine kitlenir. Baksı norospu

Bazı kadınlar da birbirine aşkım, bebeğim diye hitap ettiği için bir mesajdan bu kadar şüpheye düşmek de o kadar yıldır aralarında hiç güven olmadığını gösterir.

Bir mesaj ile şüpheye düşmek kelimenin tam manası ile çılgınlık ancak hitap şekillerinin ne kadar önemli olduğunu da gösteriyor. Hiç kimse eşine, sevgilisine bu şekilde hitap edilmesini hoş karşılamaz.

Yanlış mesaj olabilir, veri hırsızlığı yapıp eşin teline ulaşan ve aralarını bozmaya çalışan art niyetli birileri olabilir. Sonuç olarak bu devirde her şey mümkün ve bu sebeple doğrudan eşten şüphe etmek yerine, yaşanan durumdan duyulan rahatsızlık dile getirilip açıkça konuşmak gerekiyor.

Karın aldatırken çocukları düşünmemiş sen niye düşünüyorsun zaten çocuklarını seven insan sırf onlar için aldatmaz

Bir mesaj ile şüpheye düşmek kelimenin tam manası ile çılgınlık ancak hitap şekillerinin ne kadar önemli olduğunu da gösteriyor. Hiç kimse eşine, sevgilisine bu şekilde hitap edilmesini hoş karşılamaz.

Yanlış mesaj olabilir, veri hırsızlığı yapıp eşin teline ulaşan ve aralarını bozmaya çalışan art niyetli birileri olabilir. Sonuç olarak bu devirde her şey mümkün ve bu sebeple doğrudan eşten şüphe etmek yerine, yaşanan durumdan duyulan rahatsızlık dile getirilip açıkça konuşmak gerekiyor.
Kemal’im yapmaz diyorsun

Kemal’im yapmaz diyorsun
Yapabilir elbette ancak bir mesajla şüpheye düşülüyorsa ortada çok büyük bir güven sorunu var demektir. Bu kadar güvenilmez birini eş olarak seçen kişi de ilk başta hatayı kendinde aramalıdır. Demek ki yeterli gözlem yapılmamış.

Böyle durumlarda da en sağlıklısı, eş-sevgili ile konuşup, duyulan rahatsızlığı açıkça ifade etmek olacaktır yoksa şüphe ile aradaki tüm güzel duygular da yıkılmaya başlar ve geri dönüşü de olmaz.

Lefty ablam yine womenlerin asla aldatmayacagini bu işte bir yanlışlık olduğunu dile getirmiş. Bize laf düşmez. Respect
Asla aldatmaz diye bir ifade kullanmadım. Tek bir mesaj ile şüphe duyacağı birini, eş olarak seçen kişiyi anlamakta zorlanıyorum. Bu kadar güvenilmez bulduğu biri ile neden evlenmiş ve neden mesajı açıkça sorma cesareti gösteremiyor?

İhanet herkesin yapacağı bir şey değildir, çoğu insanın da bu konuda kırmızı çizgisi vardır. Koşullar oluşsa bile aldatmaz çünkü ilk başta kendine bu eylemi yakıştırmaz. Bu sebeple eş seçiminde karşı tarafı iyi tanımak gerekiyor, bir mesaj ile şüphe duyuluyorsa evlilik yanlış kişi ile yapılmıştır.

Son düzenleme:
Geri