Kargalar nasıl uzaklaştırılır?

S
  • Kullanıcı Simurg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Hayvanlar Alemi (Arşiv)
Kargalar nasıl uzaklaştırılır? Kargalar korkuluktan neden korkar? kargalar korkuluktan korkar mı? karga nasıl kovulur?

118414.jpg

Her ne kadar sevimli yaratıklar olsalar da bazen insanın sosyal hayatını olumsuz etkileyebilmektedirler.
Kiminin balkonuna, kiminin tarlasına musallat olabiliyorlar.
Kargaları uzaklaştırmanın kesin bir çözümü ne yazık ki yok.
Akla direkt korkuluk gelse de, çok etkili değildir. Özellikle çok zeki kuşlar olduğu gerçeğiyle hareket edersek kargalar ilgili korkuluğun hareket etmez bir nesne olduğu konusunda bilinçlenirse gelmeye devam edeceklerdir.
İlgili bölgelere CD asma yoluna da başvuruluyor fakat bu da etkili olmayabiliyor.
Zira profesyonel, olgun bir karga ilgi çekici parlak şeylerden ürkmek yerine tam tersine ilgi duyar hale gelebilir.
Karga kovucu sonic dalgalar yayan cihazların da çok etkili olmadığı söylenmekte.
Bununla birlikte piyasada bulunan kafirun kokusu denilen tabletlerin bir nebze işe yarıyor olduğu söylenmekte.Musallat olunan yerin belli bölgelerine konulduğunda kargalar için rahatsız edici bir koku yayabiliyor.
Özellikle kargayı kinlendirecek bir davranış sergilemişseniz rahatsız olduğunuzu bildiğinden ne yöntem kullanmış olursanız olun inatla bölgenize musallat olmaya devam edebilirler.

Kışkırtmadan ve kızdırmadan buradaki bir kaç yöntemi deneyerek uzaklaştırmayı deneyebilirsiniz.​

ben elime tas alir almaz kaciyar. cok zekiler yauv.

''Özellikle kargayı kinlendirecek bir davranış sergilemişseniz rahatsız olduğunuzu bildiğinden ne yöntem kullanmış olursanız olun inatla bölgenize musallat olmaya devam edebilirler.''

Bu beni guldurdu :D Demek inatcisiniz, hemi?

Bahçemizdeki ağaca yuva yaptıklarını görünce nasıl sevinmiştim eskisi kadar uğramıyolar artık.
Çok kinci olduklarını duydum hep insanlara benziyolar biraz aslında onlara dokunursanız size zararları olur dokunmazsanız sizle işi olmaz.

Çok kinci olduklarını duydum hep insanlara benziyolar biraz aslında onlara dokunursanız size zararları olur dokunmazsanız sizle işi olmaz.

İnsanlar böyle mi sanki? zararın dokunmasa da zarar verebiliyorlar menfaati konuşsun yeter ki.

Geri