Kardeşler arası kıskançlık

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Çok merak ediyorum bunu yaşayan varmı?
Şuana dek abimi bir kez kıskanmış değilim. Etrafa bakıyorum kardeşimin onu var bunu var diye okadar çirkinleşen oluyor ki. Bilmiyorum ben abimin her zaman en iyisine sahip olmasını isterim mesela herşeyin.

asla kardeslerimi kiskanmam. en iyisini en guzelini isterim kendileri icin. kendimden bile veririm (boyle konustugum zaman anacum kiziyo, 'analari sen degilsin' diye). ara sira kardesim sakasina ''ama ablama izin vermistin de bana izin vermemistin'' gibi soylemlerde bulundugu zaman, aninda diger kardeslerim araya giriyo ''seni hadsiz, hepimiz esit buyutulduk, kapa ceneni'' diye. ana ve babaciyiz biz. onlarin uzulmelerini istemeyiz. gercekten de oyle buyutulduk ama. cok da rahattik her bakimdan, hala da oyle. sansliyiz.

Kardeşinin başarısını ya da mutluluğunu kıskanan insanlar çıkabiliyor ancak kendi adıma böyle bir durum hiç yaşamadım.

bizim aramızda böyle bir şey olmadı hiç. kendi kardeşlerim adına da söyleyebilirim bunu. annemle babam çok adaletli, çok güzel insanlar. büyüdükçe ve tecrübem arttıkça daha iyi anlıyorum bunu. onlar sayesinde birbirimizi kıskanmamışızdır belki, pek de doğamızda yok galiba. birbirimiz için en iyisini isteriz hep, birimiz bir şeye kızdığında diğeri daha çok kızar, birbirimizin başarılarına seviniriz vs. evdeki bu huzur, sonradan evliliklerle oluşturduğumuz akrabalıklara da yansıdı. abimin eşine bayılırım. ablamın eşini severim. onlar da beni. biz aile olarak zor günler geçirdik ve birçok eşik atladık. bir sürü kriz. ilişkilerimiz, gelinler ve damatlar dahil, pek çok sınavdan geçti ve hepsinden AA aldık djsj başka sözüm yok.

Son düzenleme:
abim, beni ilk doğduğum zamanlar çok kıskanmış; suratıma üfleyip boğmaya çalışıyormuş... ha bir de zeytin çekirdeği sokmuş burnuma.....

Asla kıskanmadım en güzeli olsun istedim. Ama erkek kardeşim iki ablasını kıskandı..

küçükken cebindeki tüm bozuklukları alırdım dötün

Anne karnında onu yediğim için adını kıskançlık koymuşlar saçma..

Ağabeyimin beni kıskandığını hiç düşünmedim. Bende ağabeyimi hiç kıskanmazdım. Küçüklükten bu yana kendime bir şey alırsam ağabeyime de alırdım ki, mahzun olmasın diye.

İyi giyinmesinden, iyi gezmesinden, iyi bir hayatının olmasından hep memnun olmuşumdur.

Yok galiba yaa bilemiyorum

kız kardeşim doğduğunda burnuna leblebi sokup yüzünü havluyla kapatıyordum, artık nasıl kafayla yapıyorsamm
anneme yakalanmıştım tabi

• Hehe
Tepkiler: ne
Kardeşim olmadığı için kıskançlık yapamadım…ablamla abim kıskanmış olabilir çünkü bana hep evlatlık olduğumu çöpten aldıklarını falan söylerlerdi……. ama biraz büyüdükten sonra gidip şey demişim.. annemler evlendikten 7 sene sonra falan olmuş abim. Evlatlık alınmışsa biri o sensin 2 çocuktan sonra neden evlatlık alsınlar beni kdkfj. Ne kadar içerlemişsem artık🥹🥹🥹

Rahnetli ağabeğimi kıskanırdım hep
Gece dısarı cıkardı bende evde oturur ya ders çalişirdim yada tv izlerdim. Çocukduk o dönem mesela kendıne ayakkabı vs alırdı bana alan olmadiğindan hep kıskanırdım onu.
Rabbim yattiğin yerde incitmesin seni.
Hala onu tanıyanlar der Ender sen abinin adı ile gezıyorsun ve onun adıyla yaşıyorsun.

kardeşlerimle iyiyim de
nankör hasetliğinden çatlayacak

Geri