Karasinek sokar mı?

S
  • Kullanıcı Simurg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Hayvanlar Alemi (Arşiv)
images

Musca domestica sokar mı?
Hayır.
Ev sineği olarak da bilinen karasinekler 'yalayıcı-emici' denilen bir ağız yapısına sahiptir.
Bu sebeple sokmaları,kan emmeleri mümkün değildir.
Özellikle şeker içeren sıvı birikintilerini,meyve sularını,artık sıvıları emerek beslenirler.​

bence mümkündür sivrisineğin ısırdığını hissetmedim hiç ama çorabın üstünden ısırıp beni ayağa zıplatan çok karasineğe denk geldim.acaba evrim geçirmiş olanlarına mı denk geldim

bence mümkündür sivrisineğin ısırdığını hissetmedim hiç ama çorabın üstünden ısırıp beni ayağa zıplatan çok karasineğe denk geldim.acaba evrim geçirmiş olanlarına mı denk geldim

Karasineğe benzeyen,sivrisinekler gibi sokucu emici ağıza sahip sinek türleri var.
Karasinek değildir o.

Boka falan basıp sonra üzerimize konuyor sokmamış ne ki. Keşke temiz temiz soksa da kan emse ama geliyor üzerimize başkasının bo... ay neyse daha fazla konuşamıycam

Bu hasere ne bulursa emiyor kan su meyve suyu vs vız vız seside cabası.

Gözleri kırmızı olan ve gerisi gri sinekler ısırıyor ve de ısırdığı yeri de kanatıyor.

Gözleri kırmızı olan ve gerisi gri sinekler ısırıyor ve de ısırdığı yeri de kanatıyor.

Stomoxys türleri var Musca Domestica'ya benzeyip sokabilen fakat renk değil de boyut ve ağız yapısı daha ayırıcı bir faktör.
Stomoxysler çok daha büyük.

Geri