Karar vermekte zorlandığınız bir konuda nasıl bir yöntem izlersiniz?

🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
Uyandığım zaman iç sesim "eee kararın nedir diye soracak" bu yüzden uyumak iyi fikir değil....... unutmanın formülümüydü uyumak.... uln hafızamı silmiş buralar.......... nys konudan cıkış yapıp bir daha giriş yapayım.......

Karar vermek zorsa iki seçenek arasında fazla fark yoktur. Bariz fark olsa şak diye verirsin zaten. Bu yüzden yazı tura atmak uygun. Hem sonra verdiğiniz karardan pişman onursaniz suçu kadere atarsınız.

karar vermemek mesela, öyle kalsın
su akar yolunu bulur falan filann .p

Uyandığım zaman iç sesim "eee kararın nedir diye soracak" bu yüzden uyumak iyi fikir değil....... unutmanın formülümüydü uyumak.... uln hafızamı silmiş buralar.......... nys konudan cıkış yapıp bir daha giriş yapayım.......
Unutmak için de uygun değil ancak insanlar uyku halinde zaman hızlı geçtiği için kendilerini böyle avutabiliyorlar oysaki sorunlar çözülmedikçe her an her yerde rahatsızlık vermeye devam eder.

Karar vermekte zorlanan biri değilim.
Duygusal bir insan olsam da, mantıklı karar vermekte de başarılıyım.
Mantıklı olanın genelde acı verici olması ve bunun da ilgimi çekmesi sebebi olabilir.

Alacağım kararın olumlu ve olumsuz getirilerini hesaplamaya çalışırım ancak hiç düşünmediğim bir durumla karşılaşma olasılığım da her daim aklımın köşesindedir. Zorlu kararlarda zamana bırakmak en iyi kurtarıcı olabiliyor ancak geçen süre aleyhte işlemiyorsa tabii.

Kararsızlık insanı yoran bir durumdur ve zaman zaman herkesin içinden çıkamadığı ya da karar vermekte zorlandığı durumlar yaşanabilir.
Genel anlamda karasız kaldığınızda nasıl bir yola başvurmayı tercih ediyorsunuz?

this-way-that-way-another-way-road-signs.jpg

İlk yapacağım Türkçe levha aramak olurdu herhalde ;)

Bir kişi haricinde kimse bir büyüğüne danışmayı tercih etmemiş. Bu biraz da kibirdir aslında. Her şey mantık ya da duygusallıktan ibaret değil. Her karar bu ikisiyle verilmez ve her defasında bu ikisi arasında da kalınmaz. İkisi de yeri gelir son derece yanıltıcı ve hatta ölümcül olabilir. Hayatının kahır ekseriyetine yayılan büyük pişmanlıklara sebep olabilir. Mantık ama ne kadar mantıklısın bir kere? Kendimizi mantıksız sandığımız bir gün bile yok ama çoğumuz hayatlarımızın alt üst olduğundan şikayet ediyoruz değil mi? Ya da duygularımız bizi uçuruma sürükleyebilir. Hangimizin psikolojisi tam olarak yerinde? Garanti verebilir miyiz böyle bir dünyada? İkisi de yanıltıcı olabilir. Peki ne yapmak lazım? Ya hata yapmak lazım, ya da danışmak lazım.

Doğru bir şey yapmak istiyorsan karar vermekten çekinme ve hata yap. Çünkü doğruyu öğrenirsin. En kötü karar bile kararsızlıktan iyidir.

Gelelim hata payını indirmeye. İhtiyarî anlamda birbirimize ihtiyacımız var. İşin içinden çıkılmaz duruma geldiysek mutlaka aile büyüklerine veya gönlümüzdeki ak sakallı her kim veya kimlerse onlara danışmalı. Tecrübe dağları devirir. Bize en zor gelen durumları annemiz, babamız veya diğer büyüklerimiz bazen tek kelimeyle alt ederler.

son birkaç zamandır oldukça kararsız olabiliyorum konudan uzaklaşıp mantıklı kararlar daha sağlıklı oluyor

Kıyafet konusunda kararsız kalırım çoğu zaman ama her seferinde de en iyisini seçerim yani öle derler bende onların yalancısıyım kjkjkjkj umarım kandırmıyorlardır beni ljjjjbjhjhjx

her alanda zorlandığım konudur Asefsff annem arkadaşlarıma sorarım sonra tersini yapıp pişman olurum hiç şaşmaz

Muhtelif sözlüklerden 2, forumdan da 1 bacım vardır, bunlar ,

Sualbacıdır, her türlü soruyu sorabildiğim, "üzgünüm..." yazdığım zaman "ööf, her zamanki halin, yine hangi dandik şeye karalar bağladın?" diyen, çok ilgili bacılardır ve her zaman en doğru cevapları verirler,
sualbacılar.

Bense ne diyorlarsa tersini yaparım, çünkü doğru karar, saadet, huzur filan, bunlar bana sıkıntı verir.
Hooff.

Karar vermeyi ertelerim ve dua ederim , Allahim ben yolu bilemiyom bana bi isaret yolla diye. O isaret de hep gelir.

Geri