Karabasansız gecem yok, gecem gündüzüme karisti.
Öyle ki artik cok degisik turlerde yasamaya basladim.
Mesela dün gece üce dogru günü bitirebildim fakat uykuya dalmak ne mümkün. Gelen karabasan sadece felc etmiyor odada ucuruyor beni , odamda yataktan yere yatırıp yerde sürüklüyor. Böyle bi sey gerceklik bazında tabii ki olmuyor ama ucma hissini ve sırtımda sürüklenme hissini net hissediyordum.Gözlerimi bu esnada acamiyorum,haraketlerime hükmedemiyorum sadece ucma ve sürüklenme hissini hssediyorum. Beynim karabasana karşi güclü sanrilar uretiyor sanirim. Sizofrenlerle empati kurdugum bi gece oldu. Bir psikiyatrist hatıra kitabinda ileri vakalarda %100 hayal ürünü sanri bi sevgiliyle takilan sevisen sizofrenler vardı hadi canim diyordum gayet mümkün galiba. Sadece şizofrenide değil tabii ki, yorgun ya da stresli dönemlerde yetersiz uykuda da cesitli tetiklenmelerle minimal düzeylerde ortaya cikabiliyormus. Beynin oyunları cidden cok enteresan. Dokunmadığınız, eyleme gecmediginiz seyler icin bizzat yapmışsınız gibi fiziksellik hissettirebiliyor.Bu arada yardmci olabilir diye size de söyliyim arkadaslar: İnatci bi karabasanınız varsa (gece icinde sürekli sizi felc eden,felcten kurtulup tekrar uyumaya calistiginizda yine felc eden) ilk felc atagindan kurtulur kurtulmaz hemen uyumaya calismayin. Ayağa kalkın yüzünüzü soğuk suyla 5dk yıkayın,Evin icinde biraz yürüyün, başka bir yere uzanıp uyumaya calisin yüksek olasilikla felc tekrarlanmayacak.Bunu güclü bi makalede okumustum. Ne yazik ki kaynagi da atifi da bulamadim. Ben de bunlari yapip, koltuga uzanip yeterince rahatsiz bi koltuk oldugu halde deliksiz uykuya dalabildim sukur. Neyse bugünlük psikiyatri dersi yeter... Uyku ve stres yönetimine ihtiyacim var. Hayirlisiyla bu yil şu okuldan bi kurtulsam. Yolun sonunda degil basinda olsam silip atcam da iste. Prof. olsam neye yariyacak sanki. Sektör belli,sektörü elinde tutanlar belli, talepleri belli mal belli mamül belli. Halk sağlığı hassasiyetinden ziyade ticari ve pragmatik yaklaşımı benimseyenlerin daha çok kol gezdiği bir sistem ağı mevcut.Devlet bir seyleri zorunlu tutmasa, yapmayana agir cezalar vermese 'Olur mu bu yapılmazsa insanlar icin büyük tehdit' diyecek sektör baronu bir elin bes parmagi.
Maalesef.