Karadul örümceğinin adı neden karadul?

S
  • Kullanıcı Simurg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Hayvanlar Alemi (Arşiv)
karadul_27563_m.jpg

En zehirli örümceklerden biri olan Karadulun ismi aslında biyolojisiyle ilgili.
Çiftleştikten sonra erkeklerini yerler rengi de siyah olunca 'Karadul' olarak nam salmıştır.
Dikkat çekici olansa örümceklerin geneli çiftleştikten sonra eşini yer fakat Karadul zehriyle,tehlikesiyle ünlendiğinden olsa gerek dullukla ilintili ismi ilk o kapmıştır.​

Vay bee bu karadullar işlerini iyi biliyo zeki hayvanlar maşallah

ne kadar acı verici hem senden faydalansın hem öldürsün :T:

Çok enteresanmış erkekler bunu kabulleniyor mu ya da savaşan oluyor mu acaba

Çok enteresanmış erkekler bunu kabulleniyor mu ya da savaşan oluyor mu acaba

Sağlık dersinde hoca anlatmıştı, bi anket için halka soruyorlar güzel bir hatun var ama aids hastası bunu bile bile onunla birlikte olur musunuz? diyorlar arkadaşlardan birisinin cevabı senin soruna da cevap olur nitelikte, Atın ölümü arpadan olsun, her türlü!

Savaşan olmaz çünkü doğası gereği çiftleştiği eşinden böyle birşey beklemiyor.yani böyle bir bilinç erkeklerde yok diye biliyorum.

Bilgi için teşekkür ediyorum.

Sağlık dersinde hoca anlatmıştı, bi anket için halka soruyorlar güzel bir hatun var ama aids hastası bunu bile bile onunla birlikte olur musunuz? diyorlar arkadaşlardan birisinin cevabı senin soruna da cevap olur nitelikte, Atın ölümü arpadan olsun, her türlü!

Hayvanların o kafada olduğunu sanmıyorum.d

Peygamber devesi bocuklerine benziyolarmis kara dullar hatta onlar ciftlesirken yiyolardi sanki.
Kopan kafasina ragmen ciftlesmeye devam eden erkek bocukler var erkeklerin bu konudaki azimleri
hayvanlar aleminde bile ayni sanirim.
Komodo ejderleri (ki cok severim) en vahsi amazonlar olarak biliniyor kendi kendine ureyebiliyolarmis.
Deniz atlarinin erkeklerini hamile birakmalari cok renkli.
Dogadaki feminizm ruzgarlari dusundumuzden daha fazla galiba.

Aslında insan cinsinde de erkeklerin işi bittiğinde dişi insan dır dır yaparak erkek insanın ömrünü bitiriyor. Erkeklerin ortalama ömrü 3-5 sene daha kısaymış.

örümceğin yerinde olsam
insanlara haydarcan derim

Geri