Karabasan'dan Korunma İle İlgili ..

• Kullanıcı EkSen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Konu sahibi son olarak 48 gün önce görüldü
Halk arasında karabasan ya da bilimsel bir açıklama getirmeye çalışanlarca uyku felci diye de adlandırılan durumları sıklıkla yaşayanlar için basit bir kaç korunma yöntemlerinden bahsedeceğim ..

1- Her şeyden önce uyku düzeninize dikkat etmelisiniz .. Eğer uyku düzensizliği yaşayan biriyseniz bu tür hallere sıklıkla yakalanabilirsiniz ..

2- Özellikle çok yorgun olduğunuz bir günün sonunda yine açık hedef konumundasınız .. Bu yüzden uyumadan önce rahatlatıcı bir duş almanız yararınıza olur ..

3 - Yatmadan önce gün boyu yaşadıklarınızı hızlıca bir düşünmenizi ve kendinize hatırlatmanızı tavsiye ederim .. Hani bir nevi yediğiniz tabakta artık bırakmamanız gibi aklınızda herhangi bir ayrıntı takıntı kalmasın ...

4- Yatağınızın temiz olmasına özenle dikkat edin .. Asla yatağınızda ekmek kırıntısı ya da benzeri şeyler olmasın ..

5- Vücut ısınızı koruyun .. Beliniz açılmasın .. Üşüdüğünüzü hissettiğiniz an enerjinizin düştüğü andır .. Bilin ki gelirler ..

6- Sırt üstü uyumamaya gayret edin .. Sırt üstü uyuyanlar da diğer pozisyonlar da uyuyanlara göre bu tür vakalar daha fazla görülür ..

7- Yastığınız yüksek olmasın ..

8- Uyumadan önce en azından euzu besmele çekmenizi tavsiye ederim ..

9- Üşenmezseniz abdestli uyumanız da en sağlamıdır ..

10- Bütün bunlara rağmen yine de sıklıkla bu durumu yaşıyorsanız kendinizi hemen uyanmaya şartlandırın. Gördüğünüz en ufak bir kabusta uykudan uyanmaya alıştırın beyninizi ..

"bilimsel bir açıklama getirmeye çalışanlarca"dan sonrasını okumadım :dd

Ogrencilik yillarimda cok olurdu su an kurtuldum

gelenler nedir onu merak ettim ben.

Ben bu uyku terörünü çok sık yaşıyorum.

Açıkçası nedenini tam olarak bilemiyorum ama eskilerden beri gelen " yatarken beliniz açıkta kalmasın " lafı boşa değil onu biliyorum ..

Vücudun temel dayanma noktası olduğundan olabilir mi acaba Reis ?
Ciddi anlamda merak ettim ben bunu şimdi .

Ayda 2 kez falan olur bana yakalamaya çalışıyorum da olmuyor ah bir yakalasam ahh

Cünup cünüp yatiyosunuz, sonra bilimsel aciklama bekliyosunuz . :S

ben sadece yorumları okumaya gelmiştim

Vücudun temel dayanma noktası olduğundan olabilir mi acaba Reis ?
Ciddi anlamda merak ettim ben bunu şimdi .

Olabilir neden olmasın ? Emin olduğum tek şey beden-akıl-ruh dengesinin bozulmasıyla açığa çıkan gediklerden gelmeyi sevdikleridir ..

Geri