Karabasan nedir?

Konu sahibi son olarak 2599 gün önce görüldü
Halk arasında Karabasan olarak tabir edilen durumun tıptaki adı uyku felcidir.

Fizyolojik olarak, REM atonia olarak da bilinen REM uykusu sırasında oluşan normal felç ile yakından ilgilidir. Buna göre bazı bilim adamları ve fizikçiler bunun uyku döngüsünün "doğal" bir etkisi olduğuna inanır. Uyku felci beyin REM durumundan tamamen uyanık duruma geçse de beden felcinin devam etmesi durumunda oluşur. Bu durum, kişinin bilincinin tamamen açık olmasına rağmen hareket edememesine sebep olur. Ayrıca bu durum ile birlikte hipnopompik sanrılar olabilir.

Çoğu zaman, uyku felcine uğrayan kişi tarafından bunun bir rüya sebebiyle oluştuğuna inanılır. Bu yüzden, insanların hareket etmek istese de hareket edemediği rüya sayısı bu kadar fazladır. Uyku felcinin sebep olduğu sanrılar bazen durumun normal bir rüya olarak algılanmasına, bazen de oda içerisinde hayali şeyler görülmesine sebep olur.

Bu aralar beni rahat bırakmıyorlar. Bağırıyorum ama sesim gitmiyor gibi oluyor

evet genelde soluk soluğa uyanıyorum bende.uyuyunca devam edecekmiş gibi geliyor..:(

Rabbim kimseye yaşatmasın.
Çok kötü bir durum.
Bizzat arkadaşıma oldu kursta okurken.

Bi aralar basmadıkları zaman boşluk hissediyordum o denli alışmıştım .

Uyku felci diyor bilim adamları, karabasan çoğu zaman cinlerle karıştırılır. O görülen cindir bence

Bir ara düzenli bir birlikteliğimiz vardı kendisi ile koynumdan hiç çıkmıyordu, nasıl da kara nasıl da baskın anlatamam. Şimdilerde yok halbuki odamın kapısı ona hep açık.

Ayetel kürsi'yi okuduğunuzda kurtuluyorsunuz.

Alkolden önce gecede sayamayacağım kadar yaşadığım olay. Gözlerini oynatabiliyorsun ve düşünebiliyorsun ve nefes alabiliyorsun ve geri kalan bütün vücut fonksiyonları yerinde olmuyor. Genelde kabus görürsen olur ama bazen uykuya daldığın gibi de olabiliyor. Kabus mu onla alakalı o mu kabusla bunu pek çözemedim. Hocalar cinlerin yavruları olduğunu ve sizinle oynadıklarını söylerler. Çok derin bir depresyon dönemimde yaşadım. Daha sonrasında uyanıkken de anormal olaylar olacaktı, karabasan eşliğinde halüsinasyonlar falan işte. Uykusuzlukla da alakalı olabilir, uyku düzensizliğiyle de...

Basıldıkça alışıyor insan, tınlamıyor daha :D
Zamanla korkulmayacak bir şey olduğunu anlıyorsunuz.

Arkadaşların karabasanla ilişkilendirip, 3 kulfü 1 elhamla geçtiğini sandığı durum.
REM uykusudur. Bilinenin aksine oldukça yararlıdır. Deja vu ve Jamais vu denilen olayları yani beynin sağ ve sol loblarının birbirine bağımsız zamanda çalışmasını engeller.

Beyin felci ya da rem uykusu diye bilimle zoraki açıklamaya çalıştıkları bu hadise cinlerle alakalıdır ..
İnsanda korkuyu tetikleyerek açığa çıkardıkları enerjiden beslenmek istemeleri sonucu Karabasan dediğimiz hadise meydana gelir .. Fiziki anlamda zarar veren bir durum değildir ama ruhen insan yıpranır ..

İnsanların ve Maymunların atası ortak olabilir açıklamasını reddedip, ol dedi ve oldu ya körü körüne inanan insanların, ısrarla bilimsel deneyler ile kanıtlanmış olan açıklamasına inanmayıp, ol dedi ve oldu türü açıklamalarına inandığı durum.

Hazımsızlık .. Kendilerinin inandıklarına herkesin inanmasını isteme güdüsünden kaynaklı bir durum daha ..
Bilim karabasan olayını bırakın açıklamayı rüyaları bile açıklayacak sonuçlara henüz ulaşamamıştır .. Ve bilinmelidir ki zamanla her doğa üstü gözüken hadisenin açıklanması mevcut olacaktır ..

Bir aralar çok dadanmışlardı bana şuan herhangi bir şey yok tabi :)

Gelecek şey Rabbimden gelsin sorun yok ;)

Geri