Kaptanın Seyir Defteri

Konu sahibi son olarak 3993 gün önce görüldü
Kaptanın Seyir Defteri
Yıldız Tarihi 2014

Başlangıç.

Kaptanın Seyir Defteri
Yıldız Tarihi 2014

"Şaşkın insanların bakışları önünde..." şeklinde başlardı bazı cümleler, çok eskiden.
İnsanlık tarihi ile başlayan bu duygu, felsefeye, bilime, öğrenmeye, araştırmaya, merak etmeye ve bir çok konuda insan davranışlarına temel olmuştu; ancak bir noktada kötü etkisi vardı, hipnotize ederdi insanı.
Gördüğü, duyduğu, hissettiği, anladığı ve anlamadığı bir çok olayda yaşadığı şaşkınlık, bazen saniyeler, bazen günlerce sürerdi.
Şaşkınlıktan kurtulduğu andan itibaren ardı ardına gelirdi duygular; sevinç, hüzün, korku...ve davranışlar.
İşte bu noktada başlıyor sorun.
Artık insanlar şaşırmıyor. "Gündelik yaşantılarındaki" -bunu ayrıca tartışmak gerekir- şaşkınlıkları bir kenara koyarsanız, uygarlıkların gelişmesine neden olan 'şaşkınlık' duygusunu yitirdiler.
Ölümler, savaşlar, kötülükler, hastalıklar artık bizi şaşırtmıyor ve arkasından gelen duygular kayboluyor.
Hal böyleyken artık cümleler "...üzerindeki şaşkınlığı atarak" şeklinde bitmiyor.
Yeni cümlelerimiz var, yeni sorular...
"Neden şaşırıyorsunuz?"
Mesela benim sümük doktoru olmama?..

Kaptanın Seyir Defteri
Yıldız Tarihi 2014

Bunlar hep fazlalık!
"Kitabın fazlalığı olur mu?" demeyin, olur elbet. Kitapçılarda ortaya çıkan yeni bir furya 'yeni bir oluşum' bu kitapları fazlalık haline getirdi. Bu yeni oluşum sebebi ile kitapların fazlalık olarak görülmesi insanın canını sıkıyor elbet; ancak daha mühim olanı, arz-talep ilişkisinde insanların tercihlerini 'yeni oluşumdan' yana kullanması ve kitap okurların sayfalarına çomak sokması...
Hal böyleyken 'bu doğru değil!..' dediğimizde Sokrat'a yöneltilen suçlamaların bir benzeri bizleri de buluyor.
'Yeraltında, gökyüzünde olup bitenlere karışıyor...'
Neyse ki ben Sokrat değilim, bir savunma hazırlayayım.
Babamın hayrına dağıtasım var, kafayı bulasım...
Yanlış anlaşılmasım kitapları babamın hayrına dağıtmam :/
Şöyle diyorum giden her kitaba "Sıkmayın canınızı!..sizin yerinize gelecek 'ürünleri' asla sizin kadar sevmeyeceğim"
Sonra bir ses duyuluyor kitaptan geldiğini sandığım "Ne konuşuon sen kendi kendine? çay koyda içelim hadi"
Bu güzel, duygusal dakikaların içine limon sıkan o ses...
Nezleme bile iyi gelmiosun :(

Z1637o.jpg

Üzdüysem özür dilerim ama kazık çaktım dünyanın göbek deliğine :P

Bilakis merak etmeye başlamıştık forumca.
Ben içimden şöyle bi hikaye uydurmuştum. İçip içip sızdı evde, sonra kalp krizi geçirip öldü, sonra kedileri onu yedi. Gittiği yerde de pek mutlu oldu -)

Bilakis merak etmeye başlamıştık forumca.
Ben içimden şöyle bi hikaye uydurmuştum. İçip içip sızdı evde, sonra kalp krizi geçirip öldü, sonra kedileri onu yedi. Gittiği yerde de pek mutlu oldu -)

Oha! hayalimdeki ölüm şekli :aşık:
Nasıl oluyor içimden geçenleri hep biliyorsun :P

Oha! hayalimdeki ölüm şekli :aşık:
Nasıl oluyor içimden geçenleri hep biliyorsun :P

Bence benim süper güçlerim var.
Az önce we~ nickli arkadaşa sen bunu dinle seversin diye bi şarkı yolladım, radyoda o çalıyormuş.
Öyle ölme ama ya, serseri mayınlar filmindeki teyze gibi öl. Dünyanın en tatlı ölümü o .p

Bence benim süper güçlerim var.
Az önce we~ nickli arkadaşa sen bunu dinle seversin diye bi şarkı yolladım, radyoda o çalıyormuş.
Öyle ölme ama ya, serseri mayınlar filmindeki teyze gibi öl. Dünyanın en tatlı ölümü o .p

o kadar tatlı ölüm bende alerji yapar :)
ölmicem ölmicem eriyip kurusamda ölmicem banane :P

Avil ve dekort ile çözülür bu mesele .p

yok yaa çözülmüo :)
10 sene geçti üzerinden halen daha stres hallerinde yanaklarda çıkıo.
şikayetçi değilim yanlış anlaşılmasın yanaklar kızarıo e gamzelerde var pek datlı oluom yeaa :oy:

Kaptanın Seyir Defteri
Yıldız Tarihi 2014

Diyojen'in fıçısına ihtiyacım var, tek kişilik, stüdyo fıçı...okuyacak birkaç şey olsa yeterli. Kemirgenlerden Sömürgenlere sürecine, Sömürgenlerden Sürüngenlere sürecini ekleyebileceğim...baskısı biten Taractatus'u-sanki bu haliyle anlaşılıyormuş gibi-insanlar okuyup anlamasınlar diye, Bıraktatus olarak yeniden yorumlayabileceğim, kapağı olmayan bir fıçıya ihtiyacım var.
Kim bilir hatta belki Sabuncuzade gibi kendi fıçıma nasıl işediğimi, işerken neler hissettiğimi, o sıcaklığı başka hiçbir şeyde bulamadığımı anlatan anılarımı yazarım.
Simit mi soğuk, çay mı sıcak, bir şeyler fazla ya da eksik?

Kaptanın Seyir Defteri
Yıldız Tarihi 2014

Çocukluğumdan beri hep Atılgan'ın ve Atılgan ile uzayda yolculuk yapmanın hayalini kurdum. O zamanlar teknoloji şimdi ki kadar gelişmiş değildi elbet; ancak yine de kozmonot olmayı istememe engel olamadı. Kafama geçirdiğim koli kutusunun göz ve ağız kısımlarına açtığım deliklerden bakar ve konuşur, yolda çok ağır hareketlerle zıplaya zıplaya yürürdüm. Sırt çantam ise oksijen tüpüm olurdu, esasında içinde ders kitapları, defterleri, muzlu süt ve kremalı bisküvisi olan...
İşin iyisi yoktur, en iyi iş evde yatmaktır hatta o bile bir müddet sonra sıkar insanı.
Belki hayalimdeki mesleğe kavuşamadım ama ona yakın bir 'şey' oldum zaman içerisinde.
Kazmonot oldum.
Kazmonotum ben!
Kazmonot Kitapçı.

Benim aklımın özgürlüğüne vurabileceğiniz hiçbir kilit, hiçbir kapı, hiçbir sürgü yoktur...

Virginia Woolf

Kaptanın Seyir Defter
Yıldız Tarihi 2014

Mantıklı davranmaktan bıktınız mı, sucuklu yumurtanın sucuğu yok mu, kitapları tersten okumaya mı başladınız, kediniz sizi lazerle mi oynatıyor, salıncağınız sallanmıyor mu, pppisikletinizin eleptiriği mi bitti?..
Düşünün!
Esnerken düşünün, uykusuzluktan gözleriniz kapanırken...güzel şeyler düşünün.

Sayfanız hayırlı olsun bende katkım olsun istedim:)

Fuzuli cam kenarında sevdiğinin yolunu gözlerken onun geldiğini görür ve mumu söndürüp kapıyı açar...
Eve uzaktan yaklaştığında mumun yandığını fark eden sevgili dayanamaz sorar:
''Az önce mum yanıyordu,şimdi niye söndü?''
...Fuzuli'nin cevabı derindi;
''Sen geldin ya Güneş doğdu sandım''...

Geri