Kapsalon

• Kullanıcı W
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Kapsalon aslinda Hollandaca kuafor demek. Fakatt Hollanda sozlugune patatesli döner olarakta gecti.
Hikayesi soyle ; N. Gomez isminde bir kuafor mekani sahibi stajerlerini her ogle yemeginde donerciye gonderip " kapsalondan geliyoruz" de demis. Donerci adam kapsalon yukari kapsalon asagi derken sozluge kapsalon olarak gecmis....

İşte Hollanda'da yaşamanın avantajları. Biz acaba Tayyeap'ten kurulabilecek miyiz diye düşünüyoruz, W Hanım kapsalon kelimesinin kökenini araştırmış.
Neyse, biglilendirme için teşekkürler gene de.

• Kahkaha
Tepkiler: W
Dönerci "seyyar tayyar' mıydı acaba.

Forumları sevme sebebim tam da bu tür şeyler. Aklıma asla gelmeyecek ama sağda solda karşılaştığım bu bilgiler hoşuma gidiyor.

Teşekkürler W.

patates (friet), doner & salatalik, ustunde eritilen sari peynir=kapsalon
bu kapsalon sadece hollanda'da (turk donercilerde) var ve asiri populer. yillardir sevilen bir yemek turu. ben de seviyom yummie yummie

• Beğen
Bana ordan bir kapsolan

• Kahkaha
Kapsalon'un Karadeniz'in de Karadeniz'inde kalan bir yörenin meşhur bir yemeği olmaması şoka soktu beni. İsmi itibarıyla hamsinin kara lahanaya sarılmış bir halde buğulanmasından meydana gelen bir yemek izlenimi uyandırdı bende.

Kapsalon'un Karadeniz'in de Karadeniz'inde kalan bir yörenin meşhur bir yemeği olmaması şoka soktu beni. İsmi itibarıyla hamsinin kara lahanaya sarılmış bir halde buğulanmasından meydana gelen bir yemek izlenimi uyandırdı bende.

sux, aslen karadenizli. ona şöyle sordum, sen kapsalon ne biliyor musun? sizin oralarda kullanılıyormuş, o da şey dedi kdkdj “ben bilmiyorum, belki ermenicedir. çorba ismine benziyor”
yeni mısırlı kara lahanalı çorbamız tüm hamsilere armağan olsun

Son düzenleme:
sux, aslen karadenizli. ona şöyle sordum, sen kapsalon ne biliyor musun? sizin oralarda kullanılıyormuş, o da şey dedi kdkdj ben “bilmiyorum, belki ermenicedir. çorba ismine benziyor”
yeni mısırlı kara lahanalı çorbamız tüm hamsilere armağan olsun
Tam bir gurme yorumu. Biraz daha düşündüm, gerçekten de bir tür çorba olmalı bu Kapsalon ama koca Karadeniz'de sadece bir köydekiler bilmeli ve onlar da kurşun atıp kurşun yiyecek kadar sevmeli bu çorbayı. Muhtemelen kara lahanalı mısır çorbası falandır. Dilimin ucunda birtakım notalar uçuşuyor şu an....

Geri