kapitalist sofralarda iftarın açılması. Allah islah etsin..?

Konu sahibi son olarak 1276 gün önce görüldü
amerika ve israilin projelerin olduğu orta doğu da ki ve islam ülkelerinde akan kanın sebebi olan bu ulkeler tarafından uretilen gıda ve maddeler uzerinden ihtiyaclarımız giderilmektedir. şimdi Turkiye Cumhuriyetin de ki sofralarda ki markalara bakıcak olursak tamamen kapitalist duzenin getirmiş olduğu ürünlerden oluşmaktadır. şimdi bu ulkede tutulan orucun dogrulu ne kadar dogrudur? açtığımız oruc ne kadar doğrudur? yaratan Allah bunu kabul etmekte midir?

Şimdi oruç niçin tutulur ona bakalım. Allah, irade sıfatını yalnız insanlara bahşetmiştir. Oruç iradenin imtihanıdır. Kiminle? kendi kendinle, hiç bir şeyle uslanmayan nefsin, oruç ile ıslahıdır. İnsanlar yüzyıllara göre şekillendirilir.
Oruç baba sirkeyle açıyor diye bu günümüzde fabrika çıkışlı sirkeleri içipte niye zehirlenelim. Şartlar elverişli olsaydı sirkeyle mi açardı ? Bu yönden bakmamız lazım.
E şimdi domatesle patates abd de bulundu menşei olarak onların ürünü hiç mi yemeyelim. Kapitalizm heryerde var sanayi devriminde başladı günümüzün kpss ne kadar geldi Adam Smith olarak . :)
İslam çok basit ve sade dindir aslında . Bunu zorlaştırmanın uç noktalara taşımanın hiç bir anlamı yok .

Şimdi oruç niçin tutulur ona bakalım. Allah, irade sıfatını yalnız insanlara bahşetmiştir. Oruç iradenin imtihanıdır. Kiminle? kendi kendinle, hiç bir şeyle uslanmayan nefsin, oruç ile ıslahıdır. İnsanlar yüzyıllara göre şekillendirilir.
Oruç baba sirkeyle açıyor diye bu günümüzde fabrika çıkışlı sirkeleri içipte niye zehirlenelim. Şartlar elverişli olsaydı sirkeyle mi açardı ? Bu yönden bakmamız lazım.
E şimdi domatesle patates abd de bulundu menşei olarak onların ürünü hiç mi yemeyelim. Kapitalizm heryerde var sanayi devriminde başladı günümüzün kpss ne kadar geldi Adam Smith olarak . :)
İslam çok basit ve sade dindir aslında . Bunu zorlaştırmanın uç noktalara taşımanın hiç bir anlamı yok .

aslında basit değil.. basitleştirilmiştir islam dini hocalar hacılar yüzünden. gerçek dini yansıtanlar gerçek olarak dini yansıtmı olsalar bu ulkede ki dini ne guzel yaşayacaktır ki mazlumuda ummetide herkes bilecektir.

aslında basit değil.. basitleştirilmiştir islam dini hocalar hacılar yüzünden. gerçek dini yansıtanlar gerçek olarak dini yansıtmı olsalar bu ulkede ki dini ne guzel yaşayacaktır ki mazlumuda ummetide herkes bilecektir.

Hacılara hocalara bakma o zaman, beni Kuran-ı Kerim ilgilendirir. Hacılar hocalar süleymancılar fethullahçılar sofiler değil .

Abi nasil ispatliyorlar ya
Merak ediyorum valla

Hani diyorlar ya aldigin her kola gazzeye mermi olarak gidiyor diye
Neye dayanarak diyorlar
Firmanin amerika mensei olmasi
Gazzeye bomba atmasi anlami tasiyor mu ?

Ne alalim ulker grubu mu
Bu grubun mesrulugu nedir bizim ulkede ?

Merak ediyorum valla

Neye dayanarak diyorlar

Ne alalim ulker grubu mu

Hem ayrıca coca cola anadolu holding distribütörlüğünde binlerce türk müslüman ekmek yiyor. Neyin kafasıyla gazze mermi diye hiç anlamış değilim bende . :)

Merak ediyorum valla

Neye dayanarak diyorlar

Ne alalim ulker grubu mu

Eeee adam cikti gelirlerimin bir kismi Israel ordusuna demedimi?

Yiyip içtiğimiz şeyler mi Sevap/günah derecesini belirliyor?
Bu çok saçma. Her ülke nin kendine has bir kültürü var.
Yiyip içme alışkanlığı var. Evvela sofrasında ne içeriğine bakıp konuşmak daha mantıklı gereğinden fazla israfa neden olan ve aç gozlugugun olduğu bir sofrada ben oruç tutuyorum allah rızası için samimiyetine ben de pek inanmıyorum. O ayrı bi konu zaten islamiyet te kapitalist dini değil de nedir? Ticaret helal kılınmıştır o yüzden neyin tatavasi?: ) ayrıca ülkeler arası politik sorunlar /çıkar ilişkileri ne zamandır ibadetleri etkiliyor ki?
Sonuçta bu allahtan gelen bir durum değil tamamen insan oğlunun doyumsuz, ruhsuz, egolarinin kurbanı olduğunu gösteren bi hâl.
Müslümanlar tepkilerini koysalar dahi olay siyasi olduğu için boşuna insanların orucuna laf atmayalım. :)

İsrail -Gazze ilişkisine gelince dünya nin terörist kabul ettiği kişileri biz ülkemizde ağırladik bilmem hatırlıyor musunuz?

Domuz yemediğin ve yağını kullanmadığın sürece her şey sevaptır.
Helal et yiyorsun, emin misin?
Hayvanın acı çekip çekmediyle ilgilendin mi? Gördün mü?
Ona bakarsan bilmediğin şeyleri de yememelisin.

Bunlar boş laf, sadece şu geçerli olan.

Sen oruca niyetleniyorsun, orucun getirdiği niteliklere.
Boğazından bir şey geçmeyecek, gözlerin günaha bakmayacak, ağızında günah çıkmayacak.

Sen ilk önce niyetlendiğinde bunları gerçekleştir, niyetini bozarken neyle bozduğunu sonra tartışırız

Hâla bu ucuz düşüncelerde misiniz?? Ülkenizde diyanet siyasi fetvalar çıkarıyorken sofraya konan kola da yiyecekte misiniz?? Açın ilmihal okuyun, ilim okuyun orucun ne olduğunu öğrenin..

Dipnot: Bilgi şahsi araştırmalarla temel kazanır. Burda bilgi vermem ne sizi bilgilendirir, ne de beni bir halt olarak gösterir. Üre yarışı yapmak değil niyetim, araştırmaya teşvik...

Kartal abi gözünü seveyim şu "devrimci demokrat"(error) söylemleri bırak. (Ayrıca bkz : milli demokratik devrim - sosyalist devrim tartışması)
Kapitalizm karşıtlığının içeriğini indirgiyor ve boşaltıyorsun.
Kapitalist ekonomiyi eleştirmek demek sermaye düzeninin çıkarları doğrultusunda, yani parası olanların egemen olduğu bir düzeni eleştirmek demektir.
Burada sermaye düzeninin simgesi haline dönmüş coca cola , burger king, kfc gibi markaları hedef göstermen tutarlı olabilir. Ama tartışacağın ana eksen bu olamaz.
Hal durum bu iken tartıştığın kişi sorar sana : senin üzerindeki tişört, giydiğin ayakkabı, evinde kullandığın buzdolabı vs tamamı kapitalist üretim sonucu ortaya çıkan ve sermayeye belli bir girdisi olan ve sermaye düzenini koşullarında üretilen üründür diye... Sen neden kullanıyor ve giyiyorsun?

Ayrıca sermayenin Amerika'sı, İsrail'i, Türkiye'si; diğer bir deyişle sermayenin dini, dili ve ırkı yoktur. Sermaye sermayedir. En azından marksist literatüre göre... Karşıtlığı genelleştirmek ve bir tabana oturtmak gerekir. Aksi tutarsızlık olur.

Geri