Kapitalist kölelik

Konu sahibi son olarak 794 gün önce görüldü
Kapitalizm, kötü yanları olsa da şu an insanlığın geldiği medeniyetin mimarıdır. Ne sanıyorsun kapital olmasa bu forum, o elindeki telefon karşındaki PC ve hatta İnternet olmazdı. Elde mızrak götte yaprak özgür ama aç olarak dolanırdık. Biraz özgürlük sattık ve götümüze don aldık. Fena mı.

Ben gitmişim adam egitmişim.
Sanayi devrimimi tamamlamış teknoloji inovasyonumu 5.0 a guncellemisim. Aya hafta sonları adam yolluyorum gezsin diye.

Sen? (Sen derken bireysel sen değil)

Sen ne yapmışsın?

Climaxin avatarda karı bacağı gördüm abdestim kaçar mı derdindesin.
Götünü üç taşami incir yaprağına mi sileceksin onun kararını verememissin.

Kapitalizm olmasa kafana vurur alırım o petrolü elinden.
Kapitalizm olunca hiç olmazsa madende calismana izin veriyorum. Hayatını bağışlıyorum.

Kapitalizm iyidir. Kapitalizm sizi hayatta tutar. Köle olarak ve onursuzca ama yaşarsınız.

Kapitalizmi çok yanlış anlamışsın Dr.
O petrolü gerektiği zaman kafaya vurup alıyor, gerektiği zaman kontrolünü sağladığı ve Dünya'da dolaşıma soktuğu parayla satın alarak alıyor. Yani istemesi kafi.
Sağlam bir ekosistem alternatifi bulunamadığı sürece iyidir tabii.

Kapitalizmi çok yanlış anlamışsın Dr.
O petrolü gerektiği zaman kafaya vurup alıyor, gerektiği zaman kontrolünü sağladığı ve Dünya'da dolaşıma soktuğu parayla satın alarak alıyor. Yani istemesi kafi.
Sağlam bir ekosistem alternatifi bulunamadığı sürece iyidir tabii.
İnsan gibi vermezsen tabi vurur kafana. Vermezsen adam kapitalizm dışına çıkar ve sorun askeri olarak çözülür. Hiç birşeyi yanlış anlamam ben.

İnsan gibi vermezsen tabi vurur kafana. Vermezsen adam kapitalizm dışına çıkar ve sorun askeri olarak çözülür. Hiç birşeyi yanlış anlamam ben.
Yani köle, köleliğini bilecek ve arzu ederek verecek? Bazen mümkün, bazen değil. O yüzden filler tepiniyor, çimler eziliyor.

Geri