kanunsuz

🕒 Konu sahibi 23 saat önce aktifti
bir suç işleme olasılığınız nedir? Bunun niteliğini kim veya ne belirler? Normal, kanunlara saygılı bir hayat sürerken,bir anda hakim karşısına çıkarılıp cezanızın yüzünüze okunduğunu ve infazı için kelepçeli olarak cezaevine götürülme halinizi hayal edin.hapisteki ilk gecenizi düşünün...birini öldürmüş olabilirsiniz.nefsi müdafaa veya değil.ne fark eder? Muhasebeciniz sizi mali bir suça itmiştir belki.belki bir toplumsal olayda hükümete muhalefet etmişsinizdir.belki yazmamanız gereken bir yazı yazmışsınızdır.trafikte tartıştığınız birini dövmüşsünüzdüz.karınızın sevgilisini yaralamışsınızdır.hastanız ameliyatta ölmüştür.kaçak villa yapmışsınızdır.yada bir anda nefsinize yenilip evrakta sahtecilik yapmış,veya arkadaşınızın doğum günü partisinde içkinin de etkisiyle sevgilisine tecavüz etmişsinizdir..

niye anlattım bunları.
bakın iftiradan bahsetmedim.o da olabilir.
bir ihmal veya suçunuz var.yada yok ama ceza hukuku sizinle aynı fikirde değil..

bütün bunlar sizi lanet olası bir pislik yapar mı?
herkes suç işleyebilir hatta katil olabilir mi?
"kader mahkumu" tabiri suçluyu sempatik göstermeye çalışmak mı yoksa gerçeğin ta kendisi mi?

Bir devlete vergi veriyorsaniz, vatandasligini kabul ediyorsaniz ve kimligini tasiyorsaniz,
Bu sizin o devletin hukuk sistemini kabul ettiginizi gosterir.

O kabul ettiginiz ve bagli oldugunuz hukuk sistemi, size suc islediginizi soyluyorsa,
Bunu kabul edip etmemeniz hicbir seyi degistirmez.
Soz hakki yalnizca yarginindir ve verilecek hukum herkes icin baglayicidir.

Sana goresi, bana goresi olmaz.

-beni öldürmeye galkınca kendi öldü.
*kendi nasıl öldü sefer amca?
-kendini ben öldürmüş oldum.

nüktezar benim dünyamı yakalayamamış.pencerem o değil.yasa tartışmıyorum.illegallik ne kadar uzak veya ne kadar aslında bizden..ama senin pencerenden bakınca dostum: adalet olsa meclisin yarısı içeride olurdu.

Herkes suç işleyebilir, trafikte seyrederken bi anda karşısına çıkan yayayı istemeden öldürebilir hatta. Ama herkes gündemdeki Gizem'i öldürebilecek gibi bi suç işleme potansiyelinde olamaz.

Geri