Kanayan Yaraya Buz Konur mu?

Konu sahibi son olarak 2615 gün önce görüldü
Kanayan Yaraya Buz iyi gelir mi?
Buz yaraya iyi gelir mi?
Buz kanı durdurur mu?

Soğuğun doku ve damarları büzücü etkisinden yararlanarak kanama durdurulmaya çalışılır. Kanamaya yerin üzerine naylon poşet içerisinde-havluya sarılı olarak bz uygulanır. Buz, travma kırık, çıkık, burkulma ve yanıklar olmak üzere ilk yardım da çok uygulanabilir.

Derin dondurucularda her ananın bi paket bişeyi vardır mutlaka pratiklik sağlıyor deneyin :D

Eklem kanamalarında ekleme 2-3 saat aralarla 20-30 dakika süre ile buz uygulanır. Buz bir havlu içine sarılarak uygulanır. Bu işlem için buzlukta soğutulan özel torbalar da mevcuttur. Kas içi ve cilt altı kanamalarda da buz uygulanmalıdır.

kanayan yere göre vücuttaki basınç noktalarına basınç uygulanır. buz uygulaması ne ya şaka mısınız? :D

Kanayan yaraya yapılacak ilk uygulama:

Kanayan yer üzerine steril(temiz) bir bez ile baskı uygulanmalı. Kanama durmazsa ilk kanlı bez yaradan kaldırılmadan üstüne ikinci bir bez ile baskıya devam edilmeli basınç arttırılmalı. Gerekirse bandaj ile sararak basınç uygulanmalı.

Buz kanamalarda uygulanmaması gereken bir durumdur.

Buz'un uygulandığı kazalar şu şekildedir:

Burkulma anında morarma ve şişliği önlemek üzere soğuk uygulama yapılmalı. Tabi ten ile temasını engellemeli havlu veya bir kılıf içerisnde veya plastik bir torba içerisine yerleştirilip burkulan kısma temas etmesi sağlanır.

Eğer ki burkulma anından 3-4 saat geçtiyse kesinlikle soğuk uygulama yapılmamalı.Ilık- Sıcak uygulama yapılmalı. Burkulan kısım 15 dk içinde bekletilmeli. Günde bir kaç kez iyileşene kadar tekrar edilmeli.

Hayvan sokmasında da buz uygulaması yapılır. Ama sokulan yere göre değişir. En iyisi bunları ayrı konularda anlatayım. Benimle kalınız .))

Kanayan Yaraya Buz iyi gelir mi?
Buz yaraya iyi gelir mi?
Buz kanı durdurur mu?

Soğuğun doku ve damarları büzücü etkisinden yararlanarak kanama durdurulmaya çalışılır. Kanamaya yerin üzerine naylon poşet içerisinde-havluya sarılı olarak bz uygulanır. Buz, travma kırık, çıkık, burkulma ve yanıklar olmak üzere ilk yardım da çok uygulanabilir.

Bilgiler doğru ama genelleme yapılmamalı. Buz'un kullanım alanlarını yorumumda belirttim. Konu halinde açacağım şimdi.

Geri