Kan Davası

Konu sahibi son olarak 3356 gün önce görüldü
Kan Davası Nedir - Kan Davası Hakkında

Geçmişte aralarında kan dökülmüş olması ya da başka bir nedenle kökleşmiş bir düşmanlık bulunan iki ailenin ya da ilkel topluluğun karşılıklı kan gütmesi.

Kan davası özellikle ilkeller arasında çok yaygındır, kendi ilkeleri vardır, kurumsallaşmış ve gelenekselleşmiştir.

Kan davaları nedeniyle aile ya da toplulukların göçlere zorlandıkları ya da toptan yok edildikleri olmuştur.

Günümüzde Sicilya, Korsika, Orta Amerika adalarında çok görülen kan davası, Türkiye'nin kimi bölgelerinde de varlığını sürdürmektedir.

Teşekkürler ama il ne zaman ne için çıktığını bulmam lazım(aslında bir tane teorim var ama buna kanıt bulmam lazım)

Önce şuraya bir uzun hava.

Kürt-Zaza, kafa aynı kafadır bunları tutamazsın. Bazen aşiret liderleri sulh yapsa bile, aralarından dinlemeyen çıkar. Çok suçsuz akraba olan veya olmayan yok yoluna gitmiştir.

Köyünden-çadırdan ayrılmak da yetmez çoğu zaman. 50 yıl geçer 60 yıl geçer, hiçbir bağın kalmaz- sözde... Kan bağın varsa yeterli.

Dıdısının dıdısı, sırf kan bağı var diye, kurşunlanan biliyorum. Bir de delikanlılıktır ya, kimin tek oğlu var? Onun canı yakılır ki, hıh işte kanımızı aldık.

Ne köye gitmişsin, ne akrabalarını bilirsin, ne meseleden haberin var, bir gün arabadan inerken sıkarlar sana. 20'lerinde bir ananın evladısındır, kan dolar bedenine, kan davasına gidersin. Bu, bundan 10 sene kadar önce olmuş bir olaydır.

Ben bunu neden vuruyorum, suçu günahı yok ki? Olsa bile neden vuruyorum?
Ben neden vuruluyorum, ne sizi tanıyorum, ne meseleyi biliyorum.

Kan davasında skor vardır. 2-2. Bir gol gibi.

Ne nahlettir, nalettir, nalet.

Geri