kambur olmamak için ne yapmak gerekir?

Konu sahibi son olarak 13 gün önce görüldü
kambur olmamak için ne yapmak gerekir?

5 aydır spor yaoyormu ama çok kambur duruyorum ne yapma lazmi.

Sporla alakasi yok. Boyun uzunsa yapacak bisi yok. Bakiniz ben

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dik otur bunu aliskanlik haline getir ve calisma masan ne cok yuksek ne de engin olmasin
Ayni sekilde mutfak tezgahinda.
Yolda yururkende dik yuru hazir ol yapmis gibi degil ama :)
Benim boy uzun bunlari yaptigimdan kambur degilim

LG-H525 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dik otur bunu aliskanlik haline getir ve calisma masan ne cok yuksek ne de engin olmasin
Ayni sekilde mutfak tezgahinda.
Yolda yururkende dik yuru hazir ol yapmis gibi degil ama :)
Benim boy uzun bunlari yaptigimdan kambur degilim

LG-H525 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

her şey yapdim ama :(

(hasta rehberinden alinti)

EGZERSİZ 1:

Omuzlarınızı gevşetin ve boynunuzu yukarı doğru esnetin.

Özellikle gergin olduğunuz zamanlarda omuzlardaki kaslar çok sıkışır ve hareket etmenizi dahi zorlaştırırlar. Bu kasılmalardan kurtulmak için her gün düzenli olarak esneme egzersizlerinin yapılması şart.

Ağrılar omzunuzun arka tarafındaysa omzun ön tarafının esnetilmesi daha iyi sonuç verir. Omuz ağrısı başa yakın kısımdaysa ikinci egzersizi yapmalısınız.

EGZERSİZ 2:

Kollarınızı öne doğru uzatın. Sağ elinizle sol dirseğinizi tutun. Sol elinizle sağ dirseğinizi tutun. Öne doğru uzanın.

Bu şekilde 20 saniye kalın ve aynı hareketi diğer kolunuzda da tekrarlayın.

Dik bir şekilde oturun, nefes alın ve omuzlarınızı arkaya doğru atın.

Nefes verirken kol ve omuzlarınız arasında bir esneme hissedene kadar kollarınızı olabildiğince yukarı doğru kaldırın.

Bu pozisyonda beş saniye kalın ve egzersizi üç kez tekrarlayın.

Bunun gibi egzersizler kamburluk oluşumun önüne geçecektir. Dikkatli bir şekilde uygulandığı takdirde egzersizlerin etkisi daha da artacaktır. Evde kolayca yapabileceğimiz bu egzersizler vücut sağlığımız için önemli bir yer tutmaktadır. Bu yüzden sıkça egzersiz yapmak kendimize, bedenimize vereceğimiz en güzel hediye olacaktır.

Sırada otururken bel boşluğunu dolduran destekleyici yastıklar kullanılabilir.
Çocukların uzun süre televizyon izlemeleri engellenmeli.
Bilgisayarın göz hizasında ve tam karşılarında durmasını sağlamak gerekir.
Masanın kenarında vücudun yarı dönük pozisyonda olduğu durumlar da sakıncalıdır.
Sandalyenin boyu, çocuğun ayak tabanı 90 derecelik açı ile yere tam temas edecek şekilde ayarlanmalı.
Omuzları öne doğru eğik duran, kamburu çıkmış gibi bir görüntü oluşan çocuklarda hafif tatlı ikazlar ile omuzlar geri, göğüs dışarı şeklinde duruş pozisyonu değiştirilmeli.
Ergenliğe yeni adım atan genç kızlar, göğüslerdeki büyümeyi gizlemek amacıyla öne doğru eğilirler. Bu durumun iskelet yapısını bozmasına izin verilmemeli.
Çocukların düzenli ve yeterli beslenmesini sağlayarak gereksiz kilo alımını önlemek de postür bozukluklarını önlemede yardımcı olacaktır.
Ergenlik döneminde bacak ağrıları çok sık görülebiliyor. Başka bir sebebinin olup olmadığı araştırıldıktan sonra büyümeye bağlı, kemiklerin gelişmesine bağlı gelişimsel bir ağrı olduğu düşünülebilir ama yine de ihmal etmemek gerekir.
Bu dönem çocuklarında yeterli miktarda kalsiyum alımına dikkat edilmeli. Süt, peynir, yoğurt, yumurta ve yeşil yapraklı sebzelerle meyve tüketimini artırmak önemli. Özellikle kalsiyumun vücutta emilimini zorlaştıran çay ve kahve kullanımı sınırlandırılmalı.

Zaman dan alinti.

Geri