Kalp Krizi Vakaları Patladı! Suçlu COVID-19 mu Yoksa Aşılar mı?

Konu sahibi son olarak 16 gün önce görüldü
2PhZ41I.md.jpg

COVID-19 pandemisinde milyonlarca hayat kurtaran aşılar, zaman zaman kalp hastalıklarıyla ilişkilendirilerek tartışmaların odağına yerleşiyor. Ancak uzmanlar, bu iddiaların bilimsel bağlamdan koparılarak sunulduğuna dikkat çekiyor. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Serkan Durdu, COVID-19 enfeksiyonunun neden olduğu kalp hastalıkları riskinin, aşıların yol açtığı risklerden katbekat fazla olduğunu vurguladı.

Dünyada ve Türkiye'de kalp krizi görülme sıklığı her geçen gün artıyor. COVID-19 pandemisinde milyonlarca insanın ölmesine engel olan COVID-19 aşıları, zaman zaman miyokardit (kalp kası iltihabı) ve kalp krizi vakalarıyla ilişkilendiriliyor. Geçtiğimiz günlerde kalp krizi geçiren Gazeteci Yılmaz Özdil ve yine geçen yıl kalp krizi yüzünden yaşamını yitiren Metin Arolat, Vural Çelik ve Tekin Temel’in ardından da kalp krizlerinin COVID-19 aşılarından kaynaklanabileceği iddia edilmişti.

MİYOKARDİT RİSKİ 1 MİLYONDA 10-20 VAKA

Türk Kalp Damar Cerrahisi Derneği Minimal İnvaziv Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Serkan Durdu, COVID-19 aşılarının kalp hastalıkları, özellikle miyokardit ve kalp krizi gibi durumlarla ilişkilendirilmesine dair iddiaların, bilim dünyasında kapsamlı şekilde incelendiğini ve araştırmaların özellikle mRNA tabanlı aşıların (Pfizer-BioNTech ve Moderna) miyokardit ile nadiren ilişkili olabileceğini gösterdiğini söyledi.

Prof. Dr. Durdu, bu durumun daha çok genç erkeklerde ve ikinci dozdan sonra görüldüğünü ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Miyokardit riski genellikle 1 milyonda 10-20 vaka civarındadır. Bu oran, COVID-19 enfeksiyonunun kendisinin neden olduğu miyokardit riskinden çok daha düşüktür. Miyokardit vakalarının çoğu hafif seyretmiş ve tedaviye iyi yanıt vermiştir. Ağır vakalar çok nadir görülmüştür."

KAYNAK

Covid'de evde oturmaya alıştık. Hareketsiz yaşıyoruz.

Sebep Covid mi? buna bağlı olarak vurulduğumuz aşılar mı? bilmiyorum ama; o günden beri hayatımızda hiç bir şeyin yolunda gitmediği kesin.

@climax @climax @climax
Hiç bir konuda yorumunuzu bu kadar merak etmemiştim

Kiii durum bence ilişkili olsa bile doktorların böyle bir açıklama yapacağını düşünmüyorum toplumu galyana getirmemek için

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Serkan Durdu, COVID-19 enfeksiyonunun neden olduğu kalp hastalıkları riskinin, aşıların yol açtığı risklerden katbekat fazla olduğunu vurguladı.

İçerikte de aşı ile bağlantısı olmadığı yazıyor ayrıca virüse yakalananların vücudunda oluşan tahribat, hafif de atlatmış olsalar çok daha fazladır.

Aşısız olanlar ilk yakalandıklarında hafif de atlatsalar, sonraki yakalanmada ölümcül zatürre riski ortaya çıkabiliyor.

@climax @climax @climax
Hiç bir konuda yorumunuzu bu kadar merak etmemiştim

Kiii durum bence ilişkili olsa bile doktorların böyle bir açıklama yapacağını düşünmüyorum toplumu galyana getirmemek için
Baştan yalan zaten. Bak yanlış da değil. Yalan.
Kalp krizi falan artmadı.
Senin iki komşunda birden meme kanseri çıktı diye bunu tüm dünyada meme kanseri arttı diye yorumlayamazsın. Hal böyle olunca aşı yada virüsün etkisinden söz etmek de mümkün olmaz.

Ama basur arttı.
Sebep de ülkede sayısı katlanarak artan Meksika restoranları.

Halkın büyük bir kesiminde bilim karşıtlığı var ve kulaktan dolma bilgileri gerçek sanıp, kanıta dayanmayan ifadelere inanabiliyorlar.

Salgın döneminde yakını kanserden ölen birisi çıkıp "Aşı olduğu için öldü" demişti ancak kayıtlar incelendiğinde de ölen kişinin hiç aşı olmadığı ortaya çıktı. İnsanların bu hale gelmesine ne yazık ki sosyal medyada hızla yayılan bilgi kirliliği sebep oldu.

Baştan yalan zaten. Bak yanlış da değil. Yalan.
Kalp krizi falan artmadı.
Senin iki komşunda birden meme kanseri çıktı diye bunu tüm dünyada meme kanseri arttı diye yorumlayamazsın. Hal böyle olunca aşı yada virüsün etkisinden söz etmek de mümkün olmaz.

Ama basur arttı.
Sebep de ülkede sayısı katlanarak artan Meksika restoranları.
Ama bişi dicem bir aşının yan etkisinin falan olup olmadığını görmek için gerçekten yeterli süre tanındı mı sence hani uzun vadede etkisi nasılmış vs

doğruları konuş climax doğruları, ilaç firmalarına değil bilime hizmet et.
çık aşının yan etkilerini konuş, aşı sonrası patır patır rahatsızlık geçirenleri, ölenleri konuş. korkma konuş.

Bazıları asla kabullenmeyecek ama 6 ayda üretilen aşıyı 6 doz vurduracak kadar düşüncesizdik .Sebebi ise covid -ölüm ikileminde kalmak.
Şuan daha yaygın nerede aşı? Neden vurmuyorlar?
Nerede bu aşıyı bulan 2 vatandaş?
Kafamda deli sorular.

Bazıları asla kabullenmeyecek ama 6 ayda üretilen aşıyı 6 doz vurduracak kadar düşüncesizdik .Sebebi ise covid -ölüm ikileminde kalmak.
Şuan daha yaygın nerede aşı? Neden vurmuyorlar?
Nerede bu aşıyı bulan 2 vatandaş?
Kafamda deli sorular.
Bişi diyim mi
Annem gizli kalp krizi geçirmişti anjiyo sonrası
Doktor anneme 3 damarın tıkanmış işte 2 di yeme içmeye bağlı tıkanma %80 tıkanmış
1 tanesi de ani tıkanma %100 tıkanmış dedi annem de yeni aşı olmuştu yani 1ay önce falan
Dedim doktora ani tıkanan damar aşıdan kaynaklı olabilir mi diye ne evet ne hayır dedi sadece yüzüme bakmıştı doktor

Demek istediğim belki de ailesinde kalp hastalığı / damar hastalığı genetik olan kişilerde rahatsızlanma olasılığını arttırıyorduk bilemiyoruz doktorlar da hala bilemiyor veya söyleyemiyor bilmiyorum. -_-

kovid oldum aşı da oldum
her an ölebilirim

Bişi diyim mi
Annem gizli kalp krizi geçirmişti anjiyo sonrası
Doktor anneme 3 damarın tıkanmış işte 2 di yeme içmeye bağlı tıkanma %80 tıkanmış
1 tanesi de ani tıkanma %100 tıkanmış dedi annem de yeni aşı olmuştu yani 1ay önce falan
Dedim doktora ani tıkanan damar aşıdan kaynaklı olabilir mi diye ne evet ne hayır dedi sadece yüzüme bakmıştı doktor
Doktorlar bu konuda acıklama yapamaz yaparsalar olacakları biliyorlar:)

Geri