Kalp çarpıntısı mı deprem mi ikilemi

• Kullanıcı Aze
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
Yaşamayan bilmez diyerek konuya giriş yapıyorum...
Son zamanlarda yaşadığım stresli durumlar nedeniyle gecenin bir yarısı kalp çarpıntısı ile uyanır oldum. Ama öyle bir çarpıntı ki acaba deprem mi yoksa kalp çarpıntısı mi diye emin olamıyorum. O çarpıntı yüzünden son depremler diye nette az aratmadim. Bazen de benim kilolu olan kedim yatakta kendini kasidiginda da o hissi yaşıyorum... Tabi uyku sersemligi ile olayı anlamak zor oluyor. Sonra uykulu gözlerle internette araştırdım ki çoğu kişi böyle bir durum yaşamış. Kiminin sebebi kalpte ritim bozukluğu kiminin anksiyete olan kaygı bozukluğu. Yakın zamanda iki bölüme de doktor randevusu aldık bakalım benim piyango hangisinde çıkacak...
Böyle bir durum yaşayanlari dinlemek isterim, anlattiktan sonra aramıza hoş geldin üye deyip alkislayacagiz.
Sağlıkla kalın efenim...

genelde deprem sonrası tetikte uyuyunca oluyor bende. Ama çok şiddetli bildiğin zıplatıyor yatakta. Uzun zamandır yaşamıyordum sayende tekrar yaşayabilirim tşk.

:emoji_cat: :emoji_cat: :emoji_cat: :emoji_cat:
Bana da her gün oluyor, yatak sallanıyor şiddetinden. Başlarda garipti ama alışınca artık uyanmıyorum bile.
Bazı sebeplerden dolayı, ritim bozukluğu başladı, şiddeti de artık yatak sallama seviyesine geldi ama alışınca rahatsız etmiyor.

:emoji_cat: :emoji_cat: :emoji_cat: :emoji_cat:
Bana da her gün oluyor, yatak sallanıyor şiddetinden. Başlarda garipti ama alışınca artık uyanmıyorum bile.
Bazı sebeplerden dolayı, ritim bozukluğu başladı, şiddeti de artık yatak sallama seviyesine geldi ama alışınca rahatsız etmiyor.
Doktora gitmedin mi peki? Ani kalp durmasına neden oluyor eğer ritim bozukluğuysa gerçek sebebi.

Kahveyi azaltman da fayda var hem selülit yapıyor hemde çarpıntı .

Doktora gitmedin mi peki? Ani kalp durmasına neden oluyor eğer ritim bozukluğuysa gerçek sebebi.
Doktora gidersem bir sürü şey söyleyecek hiç uğraşmak istemiyorum. Benim çarpıntıma sebep olan kullandığım bazı uyarıcılar sadece. Birkaç gün kullanmayınca direkt azalıyor zaten
Taşikardi büyük ihtimalle, çok rahatsız ederse soğuk duş alıyorum geçiyor.

• Beğen
Tepkiler: Aze
Sağ tarafına yat, bir şeyin kalmaz

• Beğen
Tepkiler: Aze
Bu bana pandemide oldu. O kadar çok deprem rüyası görmeye başladım ki anlatamam… Hatta bazılarını gerçek mi rüya mı ayırt edemiyorum. Uyku felci gibi tepkide de bulunamıyorum. Ben strese bağladım şahsen. Bu aralar da stresliyim.

Doktor ne dedi @Aze ciğim? Ritim bozukluğu mu çıktı?

Hangi bölüme gittin Azem ve anksiyete stresten falan mı bende de var
Psikiyatri yavrum. Bir teşhis daha koydu da onu yazmayacağım buraya hdjs
Aşırı stres, aşırı endişe. Aşırı diyorum çünkü her duygunun aşırısı durumu. Buna bağlı kalp carpintilari, ufacık bir durumu bile abartıp kötü bir şey olacak düşüncesi içinde boğulmak. Sürekli gergin olmak, son zamanlarda artık metro gibi kapalı bir yerde soğuk soguk terliyordum birkaç kere gözlerim de karardı jfjd veya aşırı kalabalıkta boğulacak gibi hissediyordum. Ama öncesinde kalp doktoruna git yavrum bizim ailede kalp krizi durumu çok olduğundan ben ondan suphelenmistim ama fiziksel olarak sağlıklıydim neyse ki şimdilik.

Yaşamayan bilmez diyerek konuya giriş yapıyorum...
Son zamanlarda yaşadığım stresli durumlar nedeniyle gecenin bir yarısı kalp çarpıntısı ile uyanır oldum. Ama öyle bir çarpıntı ki acaba deprem mi yoksa kalp çarpıntısı mi diye emin olamıyorum. O çarpıntı yüzünden son depremler diye nette az aratmadim. Bazen de benim kilolu olan kedim yatakta kendini kasidiginda da o hissi yaşıyorum... Tabi uyku sersemligi ile olayı anlamak zor oluyor. Sonra uykulu gözlerle internette araştırdım ki çoğu kişi böyle bir durum yaşamış. Kiminin sebebi kalpte ritim bozukluğu kiminin anksiyete olan kaygı bozukluğu. Yakın zamanda iki bölüme de doktor randevusu aldık bakalım benim piyango hangisinde çıkacak...
Böyle bir durum yaşayanlari dinlemek isterim, anlattiktan sonra aramıza hoş geldin üye deyip alkislayacagiz.
Sağlıkla kalın efenim...
Aze aynısını ben yaşadım. Bilgisayar başında otururken deprem oluyor diye panik olup direkt avizeye bakıyordum. Sonra bir gece sabaha karşı uyurken yataktan deprem oluyor diye fırladım. Işığı açtım avize yine sallanmiyor. Direkt kalp için randevu alıp hastaneye gittim. Ritim holter cihazı taktılar 24 saat kaldı. Kalp ritim bozukluğu çıktı. Kardoritm diye bir ilaç kullandım 2 ay. Doktor ilaç bitince kontrole gel demişti fakat şikayetlerim bittiği için gitmedim. Daha sonrasında psikiyatriste de gittim anksiyete tanısı koydu onun için de ilaç kullanmaya başladım.

Şikayet devam ediyorsa git mutlaka, ihmal etme. Yazdıklarının aynısını yaşamış biri olarak çok kötü bir durum

"evet, bu hazzı seviyorum.
aksiyon katıyor bana , değişik bir heyecan oluyor, ellerimin titremesi ve o ani gelen titreme beni mutlu ediyor.
doktora gidersem bunu kaybederim, iyi böyle "

Aze aynısını ben yaşadım. Bilgisayar başında otururken deprem oluyor diye panik olup direkt avizeye bakıyordum. Sonra bir gece sabaha karşı uyurken yataktan deprem oluyor diye fırladım. Işığı açtım avize yine sallanmiyor. Direkt kalp için randevu alıp hastaneye gittim. Ritim holter cihazı taktılar 24 saat kaldı. Kalp ritim bozukluğu çıktı. Kardoritm diye bir ilaç kullandım 2 ay. Doktor ilaç bitince kontrole gel demişti fakat şikayetlerim bittiği için gitmedim. Daha sonrasında psikiyatriste de gittim anksiyete tanısı koydu onun için de ilaç kullanmaya başladım.

Şikayet devam ediyorsa git mutlaka, ihmal etme. Yazdıklarının aynısını yaşamış biri olarak çok kötü bir durum
Ben tedavinin daha çok başındayım. Uzun süre de açıkçası kabullenmedim hala bile arada bir bir şeyim yok bence ya derim,yalan yok. Çok geçmiş olsun sevgili Hatem. Ama sen aksatma tedavini kontrole git bir ara yine. Kalp carpintilari arada bir yokluyor beni ama eskisi gibi çok sık değil neyse ki. Düzeliriz be bunu da atlatırız hepimiz....

Ben tedavinin daha çok başındayım. Uzun süre de açıkçası kabullenmedim hala bile arada bir bir şeyim yok bence ya derim,yalan yok. Çok geçmiş olsun sevgili Hatem. Ama sen aksatma tedavini kontrole git bir ara yine. Kalp carpintilari arada bir yokluyor beni ama eskisi gibi çok sık değil neyse ki. Düzeliriz be bunu da atlatırız hepimiz....
Suanlik bir sorun olmadığı için gitmek istemiyorum. Çok fazla ilaç almak istemiyorum açıkçası. Geçmiş olsun hepimize

Geri