Kalıcı yaz saati uygulaması israf mı yoksa tasarruf mu?

Konu sahibi son olarak 1206 gün önce görüldü

Kalıcı yaz saati uygulamasi israf mı tasarruf mu?​

1637940041800.png

Karanlikta ise ve okula gidenlerin cilesi basladi.

Türkiye’de 6. Yilina giren ve dünyada çok fazla örneği bulunmayan kalici yaz saati uygulaması tartismalara neden olmaya devam ediyor. Devlet yetkilileri bu uygulama sayesinde tasarruf edildiğini savunsa da uzmanlar tasarrufun olmadığı, bu uygulamanin enerji sirketlerine yaradığı görüşünde...

Kalici yaz saati uygulamasi enerji tasarrufu sagliyor mu?
Yoksa bu uygulama enerji sirketlerine mi yariyor?
Kalici yaz saati uygulamasina sizce devam edilmeli mi?
Bu uygulamanin esas amacinin enerji tasarrufu oldugunu düşünüyor musunuz?

Kalıcı yaz saati uygulaması ile 6 yılda 6 milyar lira tasarruf sağlandı
Gün ışığından daha fazla yararlanmak ve enerji tasarrufu sağlamak amacıyla 2016 yılında uygulanmaya başlanan yaz saati uygulamasıyla, 6,82 milyar kilovatsaat enerji tasarrufu yapıldı. İTÜ'nün raporuna göre, Türkiye uygulamayla 6 yılda 6 milyar lira tasarruf etti.

Yaz aylarında Batı Avrupa ülkeleri ile aramızda 1 saat fark kalıyor. Bu durumdan ihracat ve ithlat ile uğraşan iş adamları yararlanıyor. Kışın pek bir fark olmuyor. Ya sabah geç başlayacak, ya da akşam erken başlayacak. İkisi de aynı şey bence. Belki dopu ve Batı arasında bir şey fark edebilir, çünkü iki uç nokta arasından neredeyse bir Güneş saati fark var.

Kalıcı yaz saati uygulaması ile 6 yılda 6 milyar lira tasarruf sağlandı
Gün ışığından daha fazla yararlanmak ve enerji tasarrufu sağlamak amacıyla 2016 yılında uygulanmaya başlanan yaz saati uygulamasıyla, 6,82 milyar kilovatsaat enerji tasarrufu yapıldı. İTÜ'nün raporuna göre, Türkiye uygulamayla 6 yılda 6 milyar lira tasarruf etti.

“Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) 2017 yılında, saat diliminin kalıcı hale getirilmesinin enerji tüketimini azaltacağı yerde artırdığını belitmiş ve Kasım ayı tüketiminin, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,5 düzeyinde rekor artış gösterdiğini ve 22,7 milyar kilowatt saat ile en yüksek düzeye ulaştığını açıklamıştır. Kaldı ki, bu uygulama sonunda geçen süre içinde tasarruf yapılıp yapılmadığı dahi belli değildir. Bu uygulamaya esas teşkil eden, ancak ne hikmetse gizli tutulan raporun da kamuoyu ile paylaşılmamış olması düşündürücüdür.”

Nasilsa ülkede yalan bedava degil mi kardeşim?

Yaz aylarında Batı Avrupa ülkeleri ile aramızda 1 saat fark kalıyor. Bu durumdan ihracat ve ithlat ile uğraşan iş adamları yararlanıyor. Kışın pek bir fark olmuyor. Ya sabah geç başlayacak, ya da akşam erken başlayacak. İkisi de aynı şey bence. Belki dopu ve Batı arasında bir şey fark edebilir, çünkü iki uç nokta arasından neredeyse bir Güneş saati fark var.
Önergeyi sunma amacını Cumhuriyet’e anlatan Kenanoğlu, “Kış aylarının erken saatlerinde okula ve işe gitmenin zorluklarının yanı sıra, elektriğin ve ısınma aletlerinin, sabah ve akşamın erken saatlerinde daha çok kullanılmasına sebep olan; öte yandan Avrupa ile saat farkı 2’ye çıkarken, borsa, bankacılık, uçak seyahatleri gibi birçok teknolojik etkileşimde dünya ile senkronizasyon sorunlarına neden olan, ayrıca enerji şirketlerine daha fazla kar sağladığı iddia edilen bu uygulamanın hem ekonomik hem de toplumsal faydasının araştırılması için önerge verdik” dedi

Şu at gözlüklerinizi cikarin, göte göt deyin. Rahatlarsiniz emin ol.

Bu saat düzenlemesinin bir tasarruf sağladığına yönelik tek rapor İTÜ'den, o da sır gibi saklanıyormuş. Bunun dışında ciddi bir tasarruf veya israf verisi yok, olması da mantıksız olur zaten. Yeni saat düzeni bizim Dünya ile ilişkilerimizi biraz daha bozduğu gibi psikolojimizi de bozuyor.

“Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) 2017 yılında, saat diliminin kalıcı hale getirilmesinin enerji tüketimini azaltacağı yerde artırdığını belitmiş ve Kasım ayı tüketiminin, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,5 düzeyinde rekor artış gösterdiğini ve 22,7 milyar kilowatt saat ile en yüksek düzeye ulaştığını açıklamıştır. Kaldı ki, bu uygulama sonunda geçen süre içinde tasarruf yapılıp yapılmadığı dahi belli değildir. Bu uygulamaya esas teşkil eden, ancak ne hikmetse gizli tutulan raporun da kamuoyu ile paylaşılmamış olması düşündürücüdür.”

Nasilsa ülkede yalan bedava degil mi kardeşim?
senin paylaştığın her bilgi doğru haklısın, bizim ki yalan dolan

Avrupa ülkeleri yazın saatlari gün ışığından daha fazla yararlanmak için her sene geri alıyor ve yine her kış eski (orijinal) saate alıyor. Bundan bir kazançları olmazsa bunu yapmazlar. Bizde sürekli saat değişiklikleri sanırım halk tarafından Avrupa toplulukları kadar takip edilmiyor. Veya yanlış yöne alınıp, Uçak, Otobüs kaçırılıyor olabilir. Gereksiz bir işlemi yetkililer neden yapsın? Her sizin gibi düşünmeyen mutlak aptal mı olmak zorunda?

başlatmayın lan tasarrufunuza. milletin psikolojisi ne olacak. zifiri karanlıkta okula, işe gidiyor millet. yazık, günah.

konudaki akp'li malum şahıslar bir kere şaşırtın bizi.

geceleri de çalıştığımdan yaz döneminde havanın beşte aydınlandığını görüyorum, kusura bakmayın ama 7 30 da hava aydınlanmıyor.
böyle tasarruf mu olur? işe giden kadınları, okula giden çocukları da düşünmek gerekli.

Yaz saati uygulamasıyla tasarruf edecez vay be
Ben diyorum ender girme şu siyasi konulara ama yok illa gel diye davet gönderiyorlar.
Yahu yaz saati ile tasarruf yapacağımıza tayyip amcamın sarayından başlasak yada emine teyzemin çantasından şimdi diyeceksiniz ki bizim dünya liderimiz apartmandami otursun yada first ladymiz ucuz marka çantamı taşısın vallahi haklisiniz.ama bakın bilalin gemiciklerinden tasarruf edelim yada damat berat fransa da tatil yapacağına birer IBAN numarası versek halk olarak biraz rahatlasak .
Olmaz çünkü alışmış bu iktidar herşeyi halkın sırtına vurmaya tasarruf yapalım kefen giyelim yok efendim lokmamizi küçültelim dün izmir de ekmek 2.5 tl oldu bugün ankarada 2.25 tl oldu. Akaryakıta gelen zam yada dövizin yükselişini söylemiyorum.pardon daha neyin tasarrufu bu bugün suriyeli göçmenlere elektrik su yakıt bedava olacak ali amcamın oğlu fatma ablanın kızı olmadı ayşe yada ahmet vay efendim tasarruf yapalım diye gecenin bi yarısı hava zifiri karanlık iken okula yada ise gidecek.
Eğer tasarruf yapacaksak önce ülkeyi yönetenler yapacak pudra şekerinden kafayı bulanlar yapacak.

Saat uygulaması ile insanın biyolojik saati uyumlu olmazsa ilerleyen süreçte sağlık açısından risk yaratır ve bu sebeple mantıklı bulmuyorum.

ak parti uygulamasa bize fazla ödetmek için bilerek yapmiyorlar diyecek bir suru kisi taniyorum

Diğer türlü de zifiri karanlıkta işten çıkıyorsun, sabahın zifiri akşamın zifirinden iyidir

Diğer türlü de zifiri karanlıkta işten çıkıyorsun, sabahın zifiri akşamın zifirinden iyidir
Zifiri karanlikta sicak yatagindan kalkmak ise gitmek mi, yoksa zifiri karanlikta isten gelmek mi iyi sence.

Ben karanlikta isten gelmeyi tercih ederim, sabahin kör saatlerinde o sogukta uykumun bolunmesini asla istemem sahsen

Niye zifiri karanlıkta işe gidip zifiri karanlıkta işten çıkıyoruz. Çalışma saatleri adam akıllı olsa 8-5 tasarruf yapma derdine girmeyeceğiz

fatih-donemz_6477.jpg

Geri