Kaleci Petr Cech'in Diyeti

• Kullanıcı aRMiNa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Diyet Ve Sağlıklı Beslenme
Konu sahibi son olarak 2620 gün önce görüldü

"Bana bir kaleci diyet hakkında ne öğretebilir ki?" diye düşünmeyin, yanılırsınız. Kaleciler görülenin aksine çoğu zamanlarını spor salonlarında ve diyet yaparak harcıyorlar.

Chelsea'nin file bekçisi Çek Petr Cech de bunun en güzel örneği. Kendisi fiziki açıdan sağlam kalabilmek için muazzam bir diyet uyguluyor.

İşte size Petr Cech'in diyet programı

Beslenme

Petr Cech dengeli bir beslenmeyle günde 2000 kalori aldığını söylüyor. Seçtiği kaliteli ürünler fiziğine doğrudan etki ediyor. Biraz masraflı olsa da sağlıklı gözüküyor.

Kahvaltı

"Kahvaltısız sokağa adımı mı bile atmam" diyor Cech. "İki dilim üzerine koyduğum yumurtayla (ister haşlayın, ister sahanda yumurta şeklinde pişirin) güne başlarım. Ayrıca günün erken saatlerinde meyve yemeyi alışkanlık haline getirdim. Meyve şekeri, içtiğim bir bardak kahve ise enerji seviyemi gün boyu yüksek tutuyor."

Öğlen

"Akşamüstü yapılan antrenmanlar için öğle yemeğinde karbonhidrat yemeyi tercih ediyorum. Daha doğrusu Chelsea beslenme yönetmenliğinin önerisi bu. Haşlama patates, esmer pirinç ya da makarna genellikle kulüpte çıkan yemekler. Bunların yanında kalsiyum seviyesini artırabilmek için brokoli ve havuç yiyorum. Protein ihtiyacını ise balık tüketerek karşılamaya çalışıyorum çünkü içinde iyi huylu yağlar barındırıyor."
Ara öğün

"B vitamini açısından zengin olan muz her derde deva. Hem enerji veriyor, hem de doyuruyor."

Akşam yemeği

"Akşamları mideme ağırlık yapmaması için hamurlu yemeklerden uzak duruyorum. Tavuklu veya biftekli salata ideal bir akşam yemeği öğününü oluşturur. Arada sırada avokadolu salatayı da geri çevirmem."

Ödül

"Hergün bu şekilde beslenmeyle hayat geçmez" diye itiraf etmeden geçemiyor Cech. "Bazen kendimi şımartıyorum, o kadarını da hakettiğimi düşünüyorum açıkcası. Böyle zamanlarda dondurma yemek benim ödülüm oluyor. Küçük çocuklar gibi şen olabilmek için yemek zorundayım." Petr Cech kendini böyle ödüllendiriyor, ancak kendisi bunu gerçekten hak ediyor. Peki ya siz? Eğer hak ettiğinize inanıyorsanız, gidin bir kilo dondurma yiyin bizden...

Geri