"Kaldırım Kadınının Güncesi"

Konu sahibi son olarak 2780 gün önce görüldü
Biriyle yüz yirmi yıl bir arada yaşasak, bize ne düşündüğümüzü sorsalar, onun karmaşık kişiliğinin hakkını vermemiz ve “Onu henüz tanımaya başladım” diye yanıtlamamız gerekir. Ancak bunun yerine, biriyle tanıştıktan iki dakika sonra bir izlenim oluşur zihnimizde: “Ondan hoşlandım/ Ondan hoşlanmadım”. Biyolojik bir ihtiyacın ilkel kalıntısıdır bu tepki; mağara adamı, birisiyle karşı karşıya geldiğinde onun dost mu düşman mı olduğunu bir bakışta anlamak zorundadır.*

Alain de Botton - The Romantic Movement

1230060_573624209366262_380435084_n.jpg

“Artık dünküleri hatırlamaktan, yarınkileri istemekten vazgeçtim; şimdi, şu anda ne oluyor, o ilgilendiriyor beni.”

Aşk; bir elif miktarı sevilmek için gelen her çileye kimi zaman darağacında,kimi vakit kör bıçaklar arasında bir vav gibi hamuş olabilmektir...
~

Bir gün insan "virgül"ü kaybetti, o zaman zor ve uzun cümlelerden korkar oldu ve basit ifadeler kullanmaya başladı. Cümleleri basitleşince, düşünceleri de basitleşti.

Bir başka gün ise "ünlem" işaretini kaybetti. Alçak bir sesle ve ses tonunu değiştirmeden konuşmaya başladı.
Artık ne bir şeye kızıyor, ne de bir şeye seviniyordu. Hiçbir şey onda en ufak bir heyecan uyandırmıyordu.

Bir süre sonra da "soru işaretini" kaybetti ve artık soru sormaz oldu. Hiçbir şey ama hiçbir şey onu ilgilendirmiyordu. Ne kâinat, ne dünya ne kendisi umurundaydı.

Birkaç sene sonra "iki nokta üst üste" işaretini kaybetti ve davranış nedenlerini başkalarına açıklamaktan vazgeçti.

Ömrünün sonuna doğru elinde yalnız “tırnak işaretleri" kalmıştı. Kendine has tek düşüncesi yoktu. Yalnız başkalarının düşüncelerini tekrarlıyordu.

Sıra “nokta”ya geldiğinde düşünmeyi ve okumayı unutmuş vaziyetteydi.

A. KANEVSKY

Huzurlu ve neşeli olmak,
Her saniye hatırlamak,
Bitmeyeceğine emin olmak,
İşte mutluluk bu kadar basit...
E.E

"Nasılsın" diye soramadığım zamanlarda
İçim hep aynı şeyi tekrarlıyor.
"İyi olsun Rabbim."
''Ne olur hep iyi olsun..."

- Osman Nar

Kısa bir öyküdür hayat ;
Uğruna upuzun acılar çektiğimiz ..

10489925_803335163018981_161173758972037930_n.jpg

998894_10151603552898106_560051177_n.jpg

Ben bu aşkın küçüklük hallerini bilirim, elime doğdu
Meczup bir babanın o gizli sevgi gösterileri misali
Gündüzleri azarlasam da, gece başucundan ayrılmam senin..

En çok sesini aradım.
Gözlerinse asılı bıraktığın yerdeydiler hâlâ.
Gözlerini sildi zaman..
Dedim ya..
Eylül’dü.
Savruluşu bundandı kimsesizliğimizin..​

tumblr_nbhtq5fTh41r32z80o1_500.png

Günlerden sen,
aylardan eylül.

Bütün mesafeler 'yürekte' başlar.

- Hz. Mevlana​

" Müsait bir günde buluşuruz " değil,
" Müsait olmasam da sana vakit ayırabilirim "
Diyenler olmalı Meleğim :dyg: