Kalça Büyütücü Egzersizler

Konu sahibi son olarak 187 gün önce görüldü
Bu Hareketler Kalçayı Büyütür mü Küçültür mü?
İkisi de. Çünkü bunlar kalça kaslarını çalıştırır ve vücut ağırlığıyla veya ilave ağırlıkla yapılarak kalçanızdaki kas dokularını büyütür fakat aynı hareketler aynı işlemler kilo verme sürecinde olanlar için de yapılır ve onlarda genel yağ yakımı yaptıkları takdirde kalça yağları erirken kalça kasları gelişir ve bu bölge toparlanır. Ayrıca ilgili gerek ilgili bölgenizin gerekse de tüm vücudunuzun daha sağlıklı olmasına katkıda bulunurlar. Egzersizi daima önermemizin temel sebeplerinden birisi de budur zaten. Elbette sadece kalça çalışarak egzersizin tüm faydalarını elde etmeniz çok olası değil ama hiçbir şey yapmamaktansa sadece kalça çalışmanız hiç yoktan iyidir.

Sonuç olarak bu hareketler gerek kalçasını büyütmek gerekse de kilo verme sürecinde kalçasını küçültmek isteyenler için ortaktır. Ne kadar güzel, değil mi? Şu var ki, kalçasını küçültmek isteyenler yağ yakımını arttırmak için aerobik ya da başka çalışmalar da yapmalılardır, sadece bu tip egzersizlerle sonuç almaları zordur.

Kalça Büyütme Egzersizleri

Yarım Çömelme (Half Squat)
[YOUTUBE]AGVxZiX5mGY[/YOUTUBE]

Bacak Hamlesi (Lunge)
[YOUTUBE]T1jR--myeuU[/YOUTUBE]

Yana Adım Çıkmak (Lateral Step-Up)
[YOUTUBE]GThrNeGcjGc[/YOUTUBE]

Yan Yatarak Bacak Açma (Lying Hip Abduction)
[YOUTUBE]Rtbq-N1EJlQ[/YOUTUBE]

Yatarak Kalça Kaldırma (Lying Hip Thrust)
[YOUTUBE]94mHGQABwEI[/YOUTUBE]

İleri Seviye Kalça Büyütme Hareketleri
Ben kalça kaslarınızı büyütebilecek en etkili hareketleri seçerken bunlardan bazılarını belirli bir form durumunda olan kişilerin yapabileceğini düşündüm ve bunları ayrı tuttum. Eğer yukarıdaki antrenmanlar size hafif gelmeye başladıysa ileri seviye olarak önerdiğim aşağıdaki kalça hareketlerini tercih edebilirsiniz:

Geriye Bacak Hamlesi (Reverse Lunge)
[YOUTUBE]T1jR--myeuU[/YOUTUBE]

Tek Bacakla Yarım Çömelme (One Leg Squat)
[YOUTUBE]FjzNkm2yB6A[/YOUTUBE]

Çömelip Zıplama (Squat Jump)
[YOUTUBE]vMJct37aam8[/YOUTUBE]

Tek Bacakla Kalça Kaldırma (One Leg Hip Thrust)
[YOUTUBE]ZkH3JAxAgCs[/YOUTUBE]

Hızlıca Merdiven Çıkmak (Fast Stair Climber Exercise)
[YOUTUBE]rEyzjPgf1uA[/YOUTUBE]

Kalça Sıkmak
Bu hareketi her yerde yapabilirsiniz. Sanırım açıklamama bile gerek yok, kalçanızı sıkın, sıkın, sıkın, sıkın, evet en aşağı 3 saniye öyle tutun ve bırakın. Seviyeyi ilerletmek isterseniz 20 saniyeye kadar deneyebilirsiniz. Bunu en aşağı 15-20 kere tekrar edin. Elbette bu harekete ait bir video koymaya gerek yok.

Bunlara gerek yok çocuk yapın, yeterli . :S

Jen selter bu isi bilir ona danisin (:

Aha buda kalça sakın ipin ucunu kaçırmayın yoksa mazallah ;

pgyQdm.jpg

Bayan dediğin kalçalı olmalı biraz zaten. Göbek olmadığı sürece sorun yok, ama göbek başladımı bütün tipi bozar.

günde 1 saat twerk yapın tamam

Aha buda kalça sakın ipin ucunu kaçırmayın yoksa mazallah ;

pgyQdm.jpg
Fitness yada Bodybuilding ile böyle bi kalça imkansız gibi bişi, silikon olduğu aşikar, sporcu bayanın kalçası daha dik ve toplu olur bu kendini salmış ve yayılmış.. ve niyeyse şu an kendimi çok acaip hissettim :D

Fitness yada Bodybuilding ile böyle bi kalça imkansız gibi bişi, silikon olduğu aşikar, sporcu bayanın kalçası daha dik ve toplu olur bu kendini salmış ve yayılmış.. ve niyeyse şu an kendimi çok acaip hissettim :D

:haha: benimkisi espiri olsun amaç bu :D

Aslında hazır konusu gelmişken söyleyeyim, internette bi baktımda squat ile ilgili bi kaç şeye, bayanlara yönelik çok yanlış bilgiler var, 150-200 tekrarlık programlar verilmiş, yazıktır ya.. ağırlık kullanarak hipertrofi ye yönelik (yani kas inşası diyebiliriz bu sayede kalça da kas olduğu için büyüyecektir) çalışma olsa daha iyi yani 8-12 tekrarlık çalışmalar yapılır, ayrıca programlarda sadece squatın bulunması postür (duruş) bozukluklarına yol açabilir bu yüzden tüm vücudu çalıştırmalısınız..

konu başlığı her gözüme ilişmesinde büyücü diye okuyorum arkadaş indirin şu konuyu aşalara

bu hareketler em büyütüyor hem küçültüyor öyle mi?büyüttüğünü bilmiyordum ama sıkılaştırıp dikleştirdiğini biliyorum :p

bu hareketler em büyütüyor hem küçültüyor öyle mi?büyüttüğünü bilmiyordum ama sıkılaştırıp dikleştirdiğini biliyorum :p
Fazla yağlı ve ödemli bir kalça ise, ilk başta bu fazlalıkları vücuttan uzaklaştırılacağı için küçültebilir, ama sonrasında ise kas olduğu için büyüyecektir elbette.. ama ağırlık kullanmak şart büyüme isteniliyorsa..

O.O böyle birsey de mi var Ben sok :D
Ben kücültmek isterdim bunlar büyütüyormuymus kimde var gariplik anlamadim simdi ?

Jen selter ablanizi ornek alin .d

Geri