Kalbi İkinci Kez Durdu, Hayatını Kaybetti! Nihal Candan'ın Katıldığı Programdaki Sözleri Yeniden Gündem Oldu: 'Sadece Adı İntihar Olmasın Diye...'

Konu sahibi son olarak 16 gün önce görüldü
FzCjv6l.md.jpg

23 kiloya kadar düşen ve yoğun bakımdaki tedavisi sırasında hayatını kaybeden sosyal medya fenomeni Nihal Candan'ın cezaevinden çıktıktan sonra yaşadıklarını anlattığı anlar gündem oldu. 'Vazgeçtim' ifadesini kullanan Candan, "Sadece ismi 'intihar' olmasın diye yaşam fonksiyonlarımı en aza indirip geçmesini bekledim" demişti.

"Dolandırıcılık" suçlamasıyla cezaevine giren ve uzun süre kamuoyunun gündeminde kalan Nihal Candan’a, cezaevi sürecinde anoreksiya nervoza teşhisi konmuş ve tahliye edilmişti.

HAYATINI KAYBETTİ​

Sağlık sorunları nedeniyle tedavi altına alınan ve dün kalbi duran Nihal Candan'ın dün ikinci kez kalbi durdu.

Candan tüm müdahalelere rağmen yaşam mücadelesini kaybetti.

Hayatını kaybeden Nihal Candan'ın cezaevinden çıktıktan sonra yaşadıklarını ve zayıflamaya başlamasındaki ilk aşamaları anlattığı anlar gündem oldu.

'VAZGEÇTİM...'​

Esra Ezmeci’ye konuşan Candan, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Dramatik sayılabilecek şekilde vazgeçtim. En az enerji harcayarak... Hani sadece ismi 'intihar' olmasın. Orada olmaktan o kadar memnun değildim ki sadece durdum, geçmesini bekledim. Ağlamak da istemiyorum. Yani çok anlayamadım, haşa Allah, Allah zaten yardımcı, hepimizin yar ve yardımcısı. Ama yaşam fonksiyonlarımı en aza indirip geçmesini beklemek benim o anki planım olabildi."

KAYNAK

Şimdi buna ne diycez.
Tıp bu ölümü durduramaz mıydı
Yada durdurmalı mıydı

Kısa yoldan köşeyi dönmeye çalışan birinin hazin sonu demeyi tercih ediyorum ben. Yakınlarına baş sağlığı diliyorum.

Ölünün arkasından konuşulmazmış. Allah rahmet eylesin.

Şimdi buna ne diycez.
Tıp bu ölümü durduramaz mıydı
Yada durdurmalı mıydı
Hocam damardan besleniyordu ama tamamen hastanın beyinen de kabul etmesinden mi kaynaklı kilo alamaması . Çıktığında iyi bir kilodaydı toparlanabilirdi sanki.

Hocam damardan besleniyordu ama tamamen hastanın beyinen de kabul etmesinden mi kaynaklı kilo alamaması . Çıktığında iyi bir kilodaydı toparlanabilirdi sanki.
Damardan beslenme (TPN, Total parenteral nutrisyon) orjinal beslenme şekli değildir. Kısa süre hastanın oral beslenmeye geçmesine zaman tanımak için kullanılır. Cünkü organlara zarar verir. Yoğun bir sıvıdır. Nazogastrik sonda veya gastrostomi açılarak beslenebilir. Ama hasta buna izin vermeyebilir.

Vasi atanıp zorla tedavi edilmesi gerekir bana sorarsan.

Üzücü ya etkilendim...yazık oldu çok göz önünde yaşamayı tercihhh ettiler hayatlarını...
Allah rahmet eylesin

Toplumda Nihal gibi çok fazla örnek var ve son yaşadığı olumsuzluklar tetiklemiş olsa da yeme bozukluğunun temelinde 'kendini beğenmeme' algısı yatmaktadır.

Kafa Dergisi de yaptığı paylaşım ile bu noktaya dikkat çekmektedir.

Son düzenleme:
nihal candan haberleri aklıma nur yerlitaşı getiriyo
o da öleli 5 sene olmuş
vay arkadaş

Çok üzüldüm toparlanır diye düşünmüştüm. Gencecik kız göz göre göre gitti resmen. Yarışma programindan beri tanırdım sosyal medyada bahara göre daha sempatik gelirdi, cıvıl cıvıl bir kızdı nur içinde yatsın

• Beğen
Tepkiler: ne
Depremde ölenlerin ardindan yerde yatip foto cekmisti, "destek yogasi" ile depremzedelere enerji gonderiyorum gibi sacmalamisti.
Diger kardesi de cirkin paylasim yapmisti o donem alay ediyordu depremzedelerle.

Bilmiyorum siz unutmus olabilirsiniz ama ben unutmadim icten ice kizginim ölmüs olmasi birsey degistirmiyor. Deprem cunki hayatimin en buyuk travmasiydi.

Bu kız yaşayabilirdi. Ya psikolojik durumu tedaviyi engeller bir hal aldı yada yaşam heyecanı tükendi ve bile isteye ölüme gitti.

Geri