KaL' deseydn kaLacakdm demedn !

Konu sahibi son olarak 5105 gün önce görüldü
Ablam Kizina senin adini vermis seslenmeye dayanamam

"Kal" deseydin kalirdim, demedin oysa... Kuru bir "bitmesinden" baska hicbir sey demedin. Oylu kuru, oyle soguk, oyle uzakti ki ondaki anlam! ßu kadar kolay miydi hersey? ßu kadar yakin miydik ucuruma? Savunmayacak miydik sevgimizi? "Kal" diye haykirmayacak miydin ardimdan? Dusundugum bu degildi. Hayal ettiklerim, beklediklerim baskaydi senden...

Mucadele beklemistim oysaki yelkensiz olan gemimizi kiyiya ulastiririz sanmistim... Oysa o'nu denizin ortasinda savunmasiz birakmama goz yumdun... ßu kadar yipratici olamazsin... Oysa bir anlam olmaliydi yasadiklarimizda! Paylasilan duygularin bir anlami olmaliydi. Yuregimdeki martilarin bir anlami olmaliydi. ßeynimizdeki melodilerin, aramizdaki cekimin, gecen aksamki sohbetin bir anlami olmaliydi. Duygularimizin bir anlami olmaliydi.

Yuregimdeki tum MARTILARDI ucurdun simdi. Hangi yone gittiler bilmiyorum, geri donerler mi bilmiyorum. Dunya bosaldi mi ne! Neden bu kadar sessizlesti birden yasam? Neden artik parlamiyor yakamozlar? Neden artik gozlerimde ruzgar esmiyor? Her sey seninle mikaldi yoksa...

Mantigim, mantigimi bana birak lutfen, ona ihtiyacim var. ßazi seyleri anlamak icin ona ihtiyacim var! Evet! ßen istedim ayriligi, cikmaz yollara yonelen bendim, kucaginda bir yigin noktayla karsina cikan bendim... Kahretsin! ßunu neden yaptigimi bilmiyorum ve senin buna nasil goz yumdugunu... Tipki, balkondaki akasyalari sularken, fazla sudan dolayi sararcaklarini bilmedigim gibi... Su onun icin hayat olmadi oysa... ve... Sen de benim tutunacak dalim!

ßazi seyler vardi aramizda biliyorsun, olmamasi gereken ve daima varolan. Farkli uclardaydik seninle, farkli mevsimleri seviyorduk farkli zamanlarda... Sen buyuk firtinalara vardin, bende lodostan bile urkuyordum. Oysa basardigimiz seyler vardi herseye ragmen, daha dogrusu oyle saniyordum. ßinlerce yildiz arasinda, ayin guzelligini gosterebilmekti amacim... Yildizlari sondurmekti... Sorunlari yok etmekti... "BITTI"deyisim oylesine birseydi, oylesine siradan, sakaciktan... "HAYIR" demeliydin!

Hatta kiyametler koparmaliydin yuregimde, hendekler acmaliydin yollarima gidemeyeyim diye. Sahip cikmaliydin gozlerimdeki ay'a sevgimiz diye... ßeni yolumdan alikoymaliydin. "Kal" demeliydin. Defalarda "Kal" demeliydin. Oysa demedin. ßelki de senin ciceklerin coktan solmustu ve ben akasyalari kisin yasatmakla hata etmisim. ßelki boylesi daha iyi oldu. "Kal" deseydin kalirdim. Hem de seve seve kalirdim. Martilarla kalirdim, yakamozlarla kalirdim. Demedin oysa! ßilir misin kac ciglik olup yikildi yuregim giderken. ßilir misin nasil bir cana hasretti yuregim, yolumdan dondurecek. ßilir misin nasil zor oldu ardima bakmadan cekip gitmek...

"Kal" deseydin kalacaktim... Demedin Oysa.. Demedin!

Geri