Kahveyi Yanlış Zamanda İçiyoruz

• Kullanıcı Özlem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Sağlık Konuları
🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
shutterstock_473186926.jpg

Birçoğumuz sabahları uyandıktan hemen sonra kahve içer ama bilim insanlarına göre bu yanlış! ABD’nin Maryland eyaletindeki Bethesda Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde yapılan araştırmaya göre sabahın erken saatlerinde içilen kahvenin uyarıcı etkisi daha az oluyor.
shutterstock_125466521.jpg

Araştırmanın bulgularına göre bu durumun nedeni şöyle özetleniyor: İnsan vücudu sabah 8 ile 9 arasında stres hormonu kortizol salgılıyor.
shutterstock_31161058.jpg

Bu uyarıcı hormon sayesinde uyku halinden hızla çıkıyoruz. Bu saatlerde kahve içince, kahvenin uyarıcı gücü aslında ziyan oluyor.
shutterstock_305658800.jpg

Bilim insanlarına göre kahve içmek için en ideal saatler sabah 9.30-11.30 ve öğleden sonra 13.30-15.00 arası… Çünkü bu saatlerde vücuttaki kortizol miktarı düşüyor. Onun yerine kahvedeki kafeinle uyanık kalmak mümkün.
shutterstock_230735161.jpg

Kısacası bilime göre insanların birçoğunun sabah kalkar kalkmaz kahve içmek yerine, işe başladıktan hemen sonra bunu yapması, daha etkili olabilir.

alıntı

Canımın istediği zaman doğru zamandır.

Bilim insanı ne anlar allasen kaaveden. Her b*kun içinde bu herifler. İtlik pesindeler. Yok kahve yok kadın pedi.. ya git ebolaya çare bul kansere ilaç bul. Yooo, illa itlik peşinde bunlar. Ben de bilim adamıyım. İçin kardeşlerim. İstediğiniz zaman için.

Bilim insanı ne anlar allasen kaaveden. Her b*kun içinde bu herifler. İtlik pesindeler. Yok kahve yok kadın pedi.. ya git ebolaya çare bul kansere ilaç bul. Yooo, illa itlik peşinde bunlar. Ben de bilim adamıyım. İçin kardeşlerim. İstediğiniz zaman için.

Sende olmasan bu bilim dünyası 5 para etmez climax amca varol:okokok:

İşe başladıktan sonra da içsem, bazı günler hiç etki etmiyor.

adı üstünde kahvaltı. yani kahvealtı. yani kahve altı. yani önce breakfast. yani sabah önce atıştırmalık, sonra kahve. yani sigraltı gibi bir sey. yani sigara altı. yani sigaradan önce bir şeyler yemek. yani ben de dil bilimciyim o zaman. e yani.

Aldebaran bey.

Yeminle kahvekoligim.Ama vucutdan cok su cekiyor.Su icmeyi ihmal etmeyin.Mazallah kurursunuz.

senin kahve haini olduğun o kadar belli ki. cola hayranı bir monşersin. içimize sızdın.

senin kahve haini olduğun o kadar belli ki. cola hayranı bir monşersin. içimize sızdın.

Baslarim subliminalina ha.
Ay pardon aldebaran bey ne demek istiyorsunuz?
Ben fakir bir ögrenciyim.
Neskafe ücübiraradayi zor buluyoruz.
Sizinki de laf mi yani?

Sabah içmeden kendime gelemem.

Öğle arasında ve akşam yemek sonrası içmeyi severim. Olmadı gece bir duble daha içerim. İçerim işte içerim.

kahveyi yanlış zamanda içiyosunuz tabi kahveyi aayeşhüumır kahvecilikle ilgilenirken içicektiniz.

Geri