kahve tiradı

Konu sahibi son olarak 14 gün önce görüldü
Ekran görüntüsü 2024-04-19 214622.png

merhaba arkadaşlar. bu başlık altında kahve ile ilgili her şeyi konuşalım istiyorum. iyi kahve nedir? hangi kahveler tercih edilmeli? süt tozu bu kadar sağlıksızken hâla neden kullanan insanlar var? efendime söyleyeyim yıkanmış kolombiya mı? natural arsenik etiyopya mı?

2.png

şaka bir yana önerdiğiniz filte kahve -mümkünse f/p- çekirdek kahve hangisi alınmalı vs vs bu konu tiratta konuşalım.

aylardır lavazza kullanıyordum ve fena değildi. ivan'ın önerisiyle moliendo aldım ama beni tatmin etmedi mesela bu...

111.jpg

hatta ve hatta önerdiğiniz mekanlar da varsa alalım.

Kahveyi sürekli tüketmiyorum ancak aromalı olan kahveler tercihimdir.
Türk kahvesi ya da filtre kahve ile pek aram yoktur. Gittiğim mekanlarda da barista ne öneride bulunuyorsa onu deniyorum.
Yaz aylarında sıcak kahve pek içmiyorum ancak buzlu kahveleri severim.

Bi iki aydır lavazzanın bu serisini deniyoruz yanlış hatırlamıyorsam. Hafif orta geliyor bana...

IMG_0811.jpeg

Bi iki aydır lavazzanın bu serisini deniyoruz yanlış hatırlamıyorsam. Hafif orta geliyor bana...

Ekli dosyayı görüntüle 96454
Azizim bu, butik olmayanlar içerisinde en lezzetlilerden bir tanesi bence. Sanalbaharat veya İhsan Kurukahvecioğulları'nın kahveleri hiç fena değil. Bence kiloluk almak yerine bir süre farklı çekirdeklerden 250g'lık paketlerden alıp denemekte yarar var. Sanalbaharat'ta epey lezzetli ve çok farklı çekirdekler var ve kimi kahvelerin kavrulma şeklini de seçebiliyorsun. Bir süre sonra o denemelerden uzun vadeli lezzetler çıkacaktır. Ben birkaç gündür yabandaydım. Kahve namına bulabildiğim tek şey medeniyetten ayrılmadan önceki son Şok Market'ten aldığım Lezz Cafe'nin pratik filtre kahvesiydi. İlginç şekilde o yarı kimyasal şeyin Starbucks, Julius Meinl, Nescafe ve Jacobs gibilerin sattığı filtrelerden hiç geri kalır yanı yoktu.

Gittiğim bir yerde ikram edildi ve çok beğendim.

Range-Crema-Elegant-4069x2289

Isparta/Merkez Sanat Kasabası

Americanolari müthişti. Kendiler alıp kavuruyorlarmış. İstedim vermediler ama kahve inanılmaz gövdeliydi. Kendilerine de söyledim bunu, çok mutlu oldu abla. Az kalsın kanatlarını çırpmaktan uçacağıdı.

Tchibo’nun, jacobsun ( allahtan Nescafé atmamışlar ) instantlarını kahve diye buraya atmışlar. Yapmayın arkadaşlar, plastik bardağı eritip demleyin daha lezzetlidir, daha sağlıklıdır ):

Damak tadına göre farklılık göstermekle birlikte ben şu kahveyi öneripte beğenmeyen birine rastlamadım

IMG_0637.jpeg

@Slash gel şuraya iki kelam laf et

Tchibo’nun, jacobsun ( allahtan Nescafé atmamışlar ) instantlarını kahve diye buraya atmışlar. Yapmayın arkadaşlar, plastik bardağı eritip demleyin daha lezzetlidir, daha sağlıklıdır ):

Damak tadına göre farklılık göstermekle birlikte ben şu kahveyi öneripte beğenmeyen birine rastlamadım

Ekli dosyayı görüntüle 97222

Fare boku net

Ekli dosyayı görüntüle 97222

Benim paylaştığım kahveyi niye beğenmedin?

Geri