Kahve makinesinin parayı yutması

🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
Gün içerisinde yaşadığım olay. Her şey bir anda gelişti. Büyük bir tutku ve hayallerle yürüdüğüm kahve makinesine 1 TL'yi attıktan sonra birden ekranda hiçbir değişim olmadığını gördüm. Önce bir şaka sandım. Parayı attığım deliği yumruklamaya başladım. Makine hiçbir reaksiyon göstermeden yine aynı şekilde karşımdaydı. Ve ardından sanki hayatımın özeti niteliğinde öylece bakabildim, öylece kalakaldım. Ancak umudumu yitirmemiştim. Son kulaçlarımı attım karaya varmak için ve yandaki görevliye bir çözüm bulabilme umuduyla makinenin paramı yuttuğunu söyledim. İşte her şey o zaman başladı.

Birden bulunduğum mekanda fon müziğe bu şarkı girdi:

[YOUTUBE]lYNMQBKDhwg[/YOUTUBE]

https://m.youtube.com/watch?v=lYNMQBKDhwg

Görevli ile göz göze geldim ve o çok korktuğun şeyi yaptı : fon müzik eşliğinde gözlerini yumarak başını öne eğdi.
O an bir müddet dona kaldım ve orayı terketmedim. Biliyor musunuz; insan ayrılınca değil, yeniden kavuşma ümitleri tükenince yıkılıyormuş. İnsan bu kadar sessiz nasıl ölebilir? Böyle uzun uzun yaşayıp bu kadar ani. Ruh bir kuş gibi nasıl böyle çabucak havalanabilir? Dünyayı terk etmek bu kadar kolay mı?

Ama gerçekler acıydı. Gerçek, gerçektir. Gerçek, gözümüzü kaparsak dahi değişmeyendir. Üzerimde başka bozuk param olmadığından, sürekli hayal kurup bunların boşa çıkmasına alışmış insanlara has bir boyun büküklüğü ile oradan ayrıldım. Haram olsun 1 TL'm. :liv:

Bende de benzeri oldu gida makinesinde.
Hani içinde bisküvi çikolata olan türleri fakat sonra ilahi adalet olsa gerek bir fiyatına iki çikolata vermişti bir ara xd

O başkasının çikolatasıdır düşmemiştir, bir fiyatına iki vermez.d

hahah :D

Bende de oldu bu ya , ama sizinki gibi masum kahve ya da gıda makinelerinden değil :/ masaj koltuğuydu benimkisi. Sonra iyi ki yutmuş parayı dedim. ^^

Hani son zamnlarda askere gidenler bilir acemi birliklerinde kahvematikler vardır. 25 krş en büyüğü 75 kuruş olan kahvelere para atarsın genelde de makinalar bozuktur parayı yutar daha doğrusu para yukarıda ki duzenekte takılı kalır sonra kıme denk gelırse butun takılan bozuklukları bırakır..Bir sabah kalktım traşımı oldum koğusun onunde kahve matıkten kahve aalıcam , parayı bır attım kahve gelmedı bende takıldı dıye gerı dondum kogusa gırıcem arkamı donmemle takırt dıye bır ses geldı.4 lıramı 5 lıramı ne bozuklugu oldugu gıbı bırakmıstı.

Bizim askerdekilerde bazen sadece sıcak su verirdi.. Askerde her türden insan oluyor tabi kahve makinesini ilk defa gören arkadaşlar vardı machiato ya makerato derdi biri sonra lakabı makerato ahmet olduydu sonuç olarak diyeceğim bugün 1 tl sini kaptıran yarın neresini kaptırır kim bilir dikkat et sdlsş

Başıma gelmeyen bir durum:D

Sizlerşansızinsanlarsınız :hihi:

skjhs :sırıt:

1 tl verip,karsiligini alamayan bir No Pasaran düşünün
o kadar ic yakici bir durum yasamamasina rağmen oyle seyler yazmis ki bunu kahve duysaydi eğer okusaydi kendini yorganin aldina saklar gunlerce belki aylarca ağlardi.
Bizlerin yapacagi sey şudur ki; No Pasaran size bir dal uzatsa tutacaksiniz katiyen karsiliksiz birakmayacaksiniz.
Fon müzikleri,duygu yogunluguyla sizi yerin dibine sokabilir.
Hersey biz insanlar icin ve kahve kardeşimizin yaptigi hataya dusmemek icin daha dikkatli,daha halden anlar olacagiz.
Bu tarz konulari kınıyoruz kahveyi bir muddet prostesto etmeye davet ediyorum. Lutfen bu duruma duyarsiz kalmayalim acı hepimizin acisi.:kaç:

Askerdeyken en çok kullandığımız makinaydı. Kesinlikle parası yutulan kişiler vardı. Benimde paramı yutmuştu. Makinadır bu doğal bir şey :)

Bu makinelerin parayı adamdan saymayışlarını ideoloji olarak benimseyecem.

zj15gg.jpg

Espresso aldığımda yuttuğunu sanıyordum. Meğer espresso küçük bardakmış zaten.

Hiç başıma gelmedi, bir ara da jeton yutan telefonlar vardı ve vurup düşürmeye çalışırlardı.

Geri