Tarif Kahvaltılık avokado ezmesi

• Kullanıcı Özlem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Salata-Garnitür ve Soslar
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
1747205238848.jpeg
Malzemeler:

2 adet olgunlaşmış avokado
3 - 4 dal maydanoz, incecik doğranmış
3 - 4 dal dereotu, incecik doğranmış
1 - 2 diş sarımsak, ezilmiş
1 küçük limonun suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı tuz

Üzerine;

1 küçük kapya biber, minik küpler halinde doğranmış
1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:

*Avokadoları bıçakla ortadan ikiye keserek çekirdeklerini çıkartın, kabuklarını soyarak bir kaseye alın ve çatal yardımıyla püre haline gelene kadar ezin. Maydanoz, dereotu, sarımsak, limon suyu, zeytinyağı, karabiber ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.

*Avokado ezmesini bir kaseye aktarıp üzerine doğranmış kapya biberi serpiştirin ve zeytinyağı gezdirin.

kaynak

Avokadoyu oldum olası sevemedim ya. Bi çok çeşidini denedim ama yok..

Olgunlaşmışını bulmak için market market geziyorum. Bir yerde elma ile yanyana koyunca 2 günde olgunlaştığını okudum. Bugün deneyeceğim.

Olgunlaşmışını bulmak için market market geziyorum. Bir yerde elma ile yanyana koyunca 2 günde olgunlaştığını okudum. Bugün deneyeceğim.
ben hep öyle yapıyorum olgunlaşmışını isteyerek almıyorum hatta.

tek başına tatsız bir sey ama eklemelerle güzellll

Sandviç arasına her şeyden koyunca avokado da arada gidiyor. İster dilimle ister ez. Tadını almıyorsun bile

Püre hali tiksinti yaratıyor bende. Dilimlenirse belki yerim…

Yumurta salatasında güzel oluyor acılı ekşili arada kaynıyor.

bu ne zengin zengin işler ya…. Bunları yiyen kesin kahvaltı masasında portakal suyu içip, ağzına iki lokma atıp “ayyy geç kaldım çıkıyorum” diyip koşturan ılık gtlü beyaz yakalı insanlardır…
bizler -ameleler- keyifçi insanız ben ekmekle MASAYI sünnetlemeden kalkmam….

• Hehe
Tepkiler: Aze
bu ne zengin zengin işler ya…. Bunları yiyen kesin kahvaltı masasında portakal suyu içip, ağzına iki lokma atıp “ayyy geç kaldım çıkıyorum” diyip koşturan ılık gtlü beyaz yakalı insanlardır…
bizler -ameleler- keyifçi insanız ben ekmekle MASAYI sünnetlemeden kalkmam….
Yooo dayım avokado yetiştirip satıyor. Ben hiç yemiyorum ama annemler çokça tüketir…

Severizz her türlü.
İllaki olgununu almalı ya da olgunlaştırmalısın. İlk başladığım zamanlar hafif sert alınca rondodan geçirmiştim yiyemedim tiksindim.(((

Ben böyle püre olarak sevmiyorum hele sarımsaklı yanından geçmem.
artık faydalı diye söğüş şeklinde dilimleyip tüketiyorum faydalı diye.
ama nasıl yiyorum? Sanki kafama silah dayamışlar gibi jfjfjfj

Geri