Kahvaltı saati hayat süresini uzatabilir mi?

• Kullanıcı Lefty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Diyet Ve Sağlıklı Beslenme
🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
Sinir bilimci Dr. Julia Jones, kahvaltının günün en önemli öğünü olduğunu belirterek, sabah 11’e kadar yapılan kahvaltının sağlık üzerindeki etkilerini vurguladı. Bu zamanlama, metabolizmayı düzenlerken, sindirim sisteminin dinlenmesine ve hücresel yenilenme süreçlerinin optimize edilmesine olanak tanır.

NTV'nin haberine göre; Dr. Jones’un önerisi, günlük öğünlerin zaman kısıtlamalı bir program çerçevesinde yapılmasıdır. Bu yöntem, "aralıklı oruç" olarak bilinen popüler bir beslenme tarzını temsil eder.

Aralıklı oruç yöntemi, günde sadece belirli bir zaman diliminde yemek yemeyi içerir ve yaşam süresini 20 yıl kadar uzatabileceği öne sürülmektedir. Bu yöntemin faydaları arasında:
  • Kanser, diyabet ve uyku apnesi gibi hastalık risklerini azaltma,
  • Vücuttaki iltihabı düşürme,
  • Metabolizmayı hızlandırma,
Dr. Jones, ayrıca beslenme çeşitliliğine vurgu yaparak, haftada 30 farklı bitki tüketiminin bağırsak sağlığını güçlendirebileceğini belirtti.

Kombucha, kefir ve kimchi gibi fermente gıdalar bağırsak mikrobiyotasını desteklerken, ceviz ve fındık gibi yağlı tohumlar bağışıklık sistemini destekler.

Mayo Clinic’in araştırmaları da aralıklı orucun genel sağlık üzerinde olumlu etkiler sunduğunu ve diğer diyetlere göre daha sürdürülebilir olabileceğini destekliyor. Dr. Jones, ayrıca düzenli olarak aç kalmanın, sindirim sistemini dinlendirerek hücresel yenilenmeyi hızlandırdığını belirtti.

Kaynak

1735049917251-kahvaltii.jpg

Bi de bu gerizekalılar çıktı.
Ne iş yapıyorsun, sinirbilim.
Nöroloji değil bak. Sinir bilim.

Üç kuruş zekası olsa kahvaltı denen şeyin uydurma olduğunu ve tamamen insan metabolizmasına aykırı olduğunu bilir.

Bi de bu gerizekalılar çıktı.
Ne iş yapıyorsun, sinirbilim.
Nöroloji değil bak. Sinir bilim.

Üç kuruş zekası olsa kahvaltı denen şeyin uydurma olduğunu ve tamamen insan metabolizmasına aykırı olduğunu bilir.
Sabahları kahvaltı yapmıyor musun?

Yo. İnsan sabah yemek yemez. Yemek yemek için avlanmak veya toplamak gerekir. Bunun için de zaman gerekir.
Sabah ilk uyandığında kahvaltı yapmıyorsun ancak birkaç saat sonra mecbur yapacaksın. Sabahları aç olarak yüzmek ve yürüyüş yapmakla çok doğru davranıyorum o zaman ancak bu durumu eleştiren de çıkabiliyor.

Sabah ilk uyandığında kahvaltı yapmıyorsun ancak birkaç saat sonra mecbur yapacaksın. Sabahları aç olarak yüzmek ve yürüyüş yapmakla çok doğru davranıyorum o zaman ancak bu durumu eleştiren de çıkabiliyor.
Valla en mantıklı öğle yemeği yerine kahvaltı. Branç denebilir. Aksam da saat 6 gibi akşam yemeği. Geri kalan 18 saat aç kalacaksın. On numara diyet.

Ama ben yapamam. Gece onikide Nutella yiyom ben

Valla en mantıklı öğle yemeği yerine kahvaltı. Branç denebilir. Aksam da saat 6 gibi akşam yemeği. Geri kalan 18 saat aç kalacaksın. On numara diyet.

Ama ben yapamam. Gece onikide Nutella yiyom ben
Benim yemek yeme tarzım da tam böyle ve akşam dışarıda yemek yemeyecek olursam da saat 6'yı geçmiyorum, sonrasında hiç acıkma hissetmem.

Kahvaltıyı geç yaptığım için öğlenleri de pek acıkma hissetmiyorum.

Nutella severim, nadir olsa da tüketirim ancak gece yersem mutlaka midem ağrıyacaktır.

Dün gece hiç bişi bulamadım (akşam normal yemek yedim tabii) @Lefty ekmek arasına lahana turşusu koydum yidim.

Sonra bana diyorsunun ki o rüyalar nasıl oluyo

Dün gece hiç bişi bulamadım (akşam normal yemek yedim tabii) @Lefty ekmek arasına lahana turşusu koydum yidim.

Sonra bana diyorsunun ki o rüyalar nasıl oluyo
O zaman mide çok sağlam, nazar değmesin.:)

Kontrollü rüya için aç olmayı önerenler yanılıyor demek ki.

Benim kahvaltı 30 dk fazla sürer.
İzlediğim film ya da dizi ile orantılı dşdldş

Gün içerisinde sizi ayakta tutacak asıl öğün kahvaltı ve belli bir saat aralığında hafif de olsa ihmal etmemek gerekiyor.

Kaç yıldır kahvatlı yapmıyorum Allah bilir.Sabah uyanır uyanmaz asla bir şey yiyemiyorum.
İnş sırf bu yüzden erkenden ölmem.

Geri