Kahramanmaras'ta okulda saldiri...

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Bunlar sosyopat işler.

Ama turbun büyüğü heybede.
Şu an lise çağındaki hiç bir çocuğun (istisnasız) aile desteği olmadan kendi hayatını kuracak parası olmayacak. Meslek edinemeyecek. Bırak evi araba bile alamayacak. Aile olamayacak.

Bişi yaklaşıyor. Görmüyor musun.

Bunlar sosyopat işler.

Ama turbun büyüğü heybede.
Şu an lise çağındaki hiç bir çocuğun (istisnasız) aile desteği olmadan kendi hayatını kuracak parası olmayacak. Meslek edinemeyecek. Bırak evi araba bile alamayacak. Aile olamayacak.

Bişi yaklaşıyor. Görmüyor musun.
Çocuklar da farkındalar hocam. O yüzden çoğu sosyal ağlarda fenomen olmaya çalışıyor. Bir nesli bozuk para gibi harcadılar maalesef. Gerçi bizim nesil de "oku, iyi bir işe gir, evlen" telkinleriyle ufku kapalı bir şekilde köreltildi.

bir poliste 5 silah neden var ayrıca emekli olan birinde 1 i anladık 4 tane nereden var.. araştırılmalı birde çocukların alabileceği bir yerde nasıl saklanır ya anlamıyorum.. çok üzücü bı olay tekrarını hiç bı zaman yaşamayız inşaallah ..
Rabbim ölen kardeşlerimizin ailelerine sabır versin evlat acısı ile sınanmak ne zor..

ülke yönetimi suçu yine filmlerde, dizilerde, oyun platformlarında, sosyal medyada bulur kendini aklar, yarın bir gün bir milli maç olur, herkes her şeyi unutur. bu millet neleri unuttu, bunu mu unutmayacak. toplumsal ilginin sığlığı ve çabuk unutma eğilimi bu ülkenin tümörü olmuş artık.

birileri de diyor okullarda devamlı polis olmalı, güvenlik olmalı arkadaşlar siz hangi ütopyada yaşıyorsunuz, şaka mı yapıyorsunuz ? devlet okullarda doğru düzgün sıvı sabun bile yok, öğrenciler ellerini yıkamıyorlar, ne polisi, ne güvenliği ? milli eğitim bakanı iktidar, siyaset ve din propagandası yapmaktan, atatürk ve laiklik düşmanlığı yapmaktan iş bunlara gelir mi, kimin umurunda kendi çocukları yurt dışlarında en güzel okullarda okuyorlar.

bu millet kendi etti, kendi buluyor. olan masum çocuklara oluyor hepsi bu kadar.

Turkiye genelinde sendikaya bagli ogretmenler 2gun okula gitmeyecekler.

Saldirganin anne ve babasi ile ilgili detayli bilgiler paylasilmis.hatta saldirganin fotografi da var. Ki ben gormemem gereken ic parcalayan 1goruntuye denk geldim. -vefat eden ogrencileri paylasmislar... -

Ortalikta cok dehset dusurucu paylasimlar yapiliyor.
OYun kaynakli teror saldirisi olarak yayinlanan paylasimlar fln...

Ben haberi gordugumden beridir takibini yapiyorum.
Buraya da yazip yazip sildim.
ne yazayim ki zaten su vahset karsisinda izlemekle/okumakla kaliyoruz...

Rabbim vefat edenlerin ailelerine sabirlar versin. Amin.

Çok yazık ülke insanının geldiği noktaya bakın. Tabiiki tek bir sorumlu yok bugünlere gelişimizde. Neyse biz Ameriga'ya gülmeye devam edelim bu tür olaylar olduğunda. Korkuyorum daha beter günler yaşayacağız ileride.

Güzel ülkem bok çukuruna battı.Tepeden tırnağa her şey kötüye gidiyor.

• Beğen
Tepkiler: ne
Öğretmenlerin değersizleştirilmesi marifetmiş gibi bir eğitim sistemini dayatırsanız veli de gelip öğretmene şiddet uygular çocuğu da gelip okulda öğretmenleri ve öğrencileri öldürür. Evinde çocuğunu eğitemeyen veliler okulda gelip öğretmene ukalalık yapıyor. @aloneboy1903 sendikanın kararına uyacak mısın? Ben de girmeyeceğim derslere .. IMG_20260415_211915.jpg

Dönem değişiyor, 90lar yada 2000ler, 2010lar hatta 2020lerin ilk yarısı geride kaldı. 2030lara gidiyoruz. Dünya değişiyor, çok fazla ekranla, teknolojiyle, iç içeyiz. Çok fazla haber, çok fazla gereksiz bilgi alıyoruz. Sosyal medyada gösteriş yapma bağımlısı olduk. Çocuğa her istediğinin alındığı, her istediğinin verildiği bir dönemdeyiz. Ama çocuğa ilgi ve sevgi verilmiyor malesef. İnsanlar ebeveyn olmayı bilmiyor. Çocuk nasıl yetiştirilir en ufak fikirleri olmadan 3. 4. çocuğu yapıyorlar. Dünyaya getirdiysen onu güzel yetiştireceksin, sahip çıkacaksın, ahlak, merhamet, erdem, sevgi gibi kavramları öğreteceksin. Bu iki olay oldu bitti denilip geçiştirilecek şeyler değil. Bunlar bir hastalığın , daha büyük bir sorunun yeni yeni ortaya çıkan belirtileridir bence. Aile bakanlığı mı, milli eğitim bakanlığı mı artık ilgili her kimse, bu olayları derinlemesine araştırıp, tekrar yaşanmaması için günlerce haftalarca hatta aylarca kafa yormalı, mesai harcamalı kardeşim. Daha acı şeyler yaşanmadan, bu acı olaylardan ders alıp derhal bu sorun çözülmeli.

Öğretmenlerin değersizleştirilmesi marifetmiş gibi bir eğitim sistemini dayatırsanız veli de gelip öğretmene şiddet uygular çocuğu da gelip okulda öğretmenleri ve öğrencileri öldürür. Evinde çocuğunu eğitemeyen veliler okulda gelip öğretmene ukalalık yapıyor. @aloneboy1903 sendikanın kararına uyacak mısın? Ben de girmeyeceğim derslere .. Ekli dosyayı görüntüle 132447

Ben belki gidebilirim ya 23 Nisan töreni hazırlamam lazım :( Müdür yardımcısından yarın bilgi almam gerekecek bu hususta.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bu foruma yazdıklarımı aramayacağım. Herkes kendisince çözüm önerebilir çünkü onların zamanı.
Yalnız
Bunca zaman okulda yaşanan sorunlar hep okul ile sınırlı görüldü.
Toplum ilk kez okuldaki sorunun kendine etkisini bu denli derin hissetti.
Öğretmenler veya türlü kişiler defalarca söyledi,
Çok tehlikeli bir durum geliyor diye.
En basitinden ben yazıyorum buraya bir süredir, bu meslekten tiksindim diye.

Okulda derste bir çocuğa bağırıp kızdığımda tırsıyorum, ders biterken gönlünü alayım da başıma bir iş getirmesin diye.
Bizi çocukların oyuncağı eden okul sistemi zamanı gelince toplumu etkileyecekti zaten.
Bundan kaçış yok.
Vurgulayarak belirteyim size:
Cezasızlık görmüş bir nesil değer nedir bilmeden yetişiyor.

Daha birkaç gün önce okulda yaşanan bir olay:
İki çocuk kavga ediyormuş.
Nöbetçi öğretmen ayırmak için ilerleyemiyor çocuklara.
Neden mi?
Diğer sınıflardaki çocuklar etraflarına toplanmış kavgaya tempo tutmuş.
Bu çocuklara hiçbir şey olmadığını da belirteyim.

Az kalsın unutuyordum.
Bu çocukların her şeyinde yanında durup şımartan ailelere pek değinen olmamış.
Bu konuda da örnek veririm de uzun yazı olacak artık.
Ailelerin ve toplumun çocuk yetiştirmedeki yükünü öğretmenlere bindiremezsiniz.

Eskiden bilinç altına kazınan bişey vardı her sabah okunan. Küçüklerimizi korumak, büyüklerimizi saymak ...

Siyasete kurban gitti...

Ebeveynlerin hangi sebeple olursa olsun, silah bulunduruyor olması ve çocukların bu silahlara ulaşabilmesi, kullanabiliyor olmaları çok büyük bir sorun ayrıca Tarsus'ta önlenen olayı da dikkatli idareciler ile okul polisi fark etmiş. Bu durumda okullarda güvenlik önlemlerinin acilen arttırılması gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: RK
Ya şuda tesadüf değildir herhalde, var bir danışıklı fırıldaklık..

Memlekette silah taşımak normalleşti.
Silah olmayan dizi yok.
Silahsız oyun yok.
Oyuncakların çoğu silahlı.
Güvenlik olsa nolacak onu da vuracak çocuk.
Tüm ruhsatlı ruhsatsız silahların toplatılması lazım önce. Sonrasına bakılır

Geri