Kâfir ülkesinde doğanlar

Konu sahibi son olarak 2796 gün önce görüldü
Kâfir ülkesinde doğanlar

Sual: İslam ülkelerinde doğan çocuk, dinini kolayca öğrenip Cennete gidiyor. Gayrimüslim ülkelerdeki çocuklar ise bundan mahrum kalıyor. Müslüman olarak yetişmediği için Cehenneme gidiyor. (Kâfir ülkelerde yaşayanlara bir haksızlık olmuyor mu? Bu Allah’ın adaletine uygun mu) diyenlere nasıl cevap vermek gerekir?
CEVAP
Adalet ve ihsanı karıştırmamalıdır! Allahü teâlâ, her ülkede yaşayan kulları için, adaleti fazlası ile yapmıştır. Yani akıl-baliğ olmadan ölen kâfir çocuklarını Cehenneme sokmayacaktır.

Büluğa erdikten, yani evlenecek çağa geldikten sonra, Muhammed aleyhisselamın dinini duymadan ölen kâfirlere de azap yapmayacaktır.

Bunlar, İslam dinini, Cenneti, Cehennemi işittikten sonra, merak etmez, öğrenmez ise, inat edip inanmazsa, o zaman azap görecektir.

(Büluğ çağına giren, ana-babanın, çevrenin yapmış olduğu eski etkilerin altında elbette kalır) denilemez.

Eğer kalsaydı, yıllardır İslam ülkelerinde, İslam terbiyesi altında yetişen yüzlerce Müslüman evladı, İslam düşmanlarının yalanlarına, iftiralarına aldanmaz, dinsiz, din düşmanı olmazdı. Bunlar, büluğa erince, hatta kırkından sonra, hoca-hafız olanları bile, dinden çıkıyor, din düşmanı oluyor ve din düşmanlığında önderlik yapıyorlar. Ana babasına, komşularına ve akrabasına, yobaz, gerici diyerek alay ediyorlar.

Bu pek acı misaller, ana-baba terbiyesinin etkisinin devamlı olmadığını açıkça göstermektedir. Bunun içindir ki, bugün dinden çıkmak, bütün dünyayı saran bir afet halindedir. Diğer taraftan, birçok kâfirlerin, ilim, fen adamlarının Müslüman olduğunu çoğumuz görüyoruz.

Pek az olsa da, dinini değiştirmeyenlerin bulunması, ana babanın verdiği terbiyenin etkisinin, bazen de devamlı olduğunu gösteriyor denirse, bir çocuğun Müslüman evladı olması, İslam terbiyesi ile yetişmesi, Allahü teâlânın bir ihsanıdır. Kâfir çocuklarına bu ihsanı yapmıyor; fakat kimseye ihsan yapmaya mecbur değildir.

İhsan yapmamak zulüm olmaz. Mesela, bakkaldan bir kilo pirinç alsak, tam bir kilo tartması adalet, noksan tartması ise zulüm olur. Biraz fazla vermesi ise ihsan olur. Bu ihsanı istemek, kimsenin hakkı değildir.

Allahü teâlânın İslam terbiyesi ile yetiştirmesi, büyük ihsandır. Dilediğine ihsan eder. Kâfir çocuklarına bu ihsanı yapmaması zulüm, haksızlık olmaz. İhsan ettiği kimseler kâfir olursa, bunların cezası da, daha çok olur. (Seadet-i Ebediyye)

Karesi dostum diyorum ki acaba bu din tarikat konularından biraz uzaklaşıp, eğlenceli bir işler yapmaya mı ihtiyacın var senin? :)

Git arkadaşlar dolaş, eğlen, gül..
Niyetin iyi biliyorum ama biraz bu tarz konulardan boğulmuyor musun?

[sıze=2]karesi dostum diyorum ki acaba bu din tarikat konularından biraz uzaklaşıp, eğlenceli bir işler yapmaya mı ihtiyacın var senin? :)

git arkadaşlar dolaş, eğlen, gül..
[/sıze]

su deposunda hem bekçiyim hem amirim. BULUNDUĞUM BÖLGE BİRAZ İNSANLARDAN UZAK YEŞİLLİK ORMANLIK BİR YER bilgisiyar elimde. eğlenmek için ortam müsaid değil. elimde üç şık var depoyu dolaşmak makinelere bakmak kitap okumak bilgisiyara bakmak .üçünü yapmaya çalışıyorum. insan bulursam konuşuyorum. işim eğlencili görünmüyor ama yapacak bir şey yok. en azından interneti faydalı şeyler için kullanıyorum ÖZEL İNTERNET SAYFAMDA VAR ORADA DA PAYLAŞIYORUM

[sıze=2]karesi dostum diyorum ki acaba bu din tarikat konularından biraz uzaklaşıp, eğlenceli bir işler yapmaya mı ihtiyacın var senin? :)

[/sıze]

gazeteye abone olduk ama uzak diye getirmiyorlar anla yani iş yerim uzak ama bol bol ağaç var kuşlar köpekler iki tanede kuzu aldık 50ye yakın tavuk var onları besliyorum

Karesi dostum diyorum ki acaba bu din tarikat konularından biraz uzaklaşıp, eğlenceli bir işler yapmaya mı ihtiyacın var senin? :)

Git arkadaşlar dolaş, eğlen, gül..
EMEKLİ OLUNCA DEDİKLERİNİ YAPARIM DİN KONULARINDAN UZAKLAŞIP ATEİST Mİ OLAYIM YOKSA GİZLİ ATEİST MİSİN:cici:

Büluğa erdikten, yani evlenecek çağa geldikten sonra, Muhammed aleyhisselamın dinini duymadan ölen kâfirlere de azap yapmayacaktır.
İyiymiş:)

[/sıze]

osmanlı zamanında olsaydın ne yapardın merak ediyorum 15 20 yıl medreselerde dini olsun fenni olsun ilim öğreniyorlarmış onları görsen uçurumdan kendini aşşağı atardın abdulhakim arvasi hazretleri 50 bin cild kitap okumuş onu görsen ne derdin merak ediyorum adamlar ilim tahsil etmekden sana göre hayatlarını boşuna harcamışlar üçbeş dini konu paylaştık çok geldi

EMEKLİ OLUNCA DEDİKLERİNİ YAPARIM DİN KONULARINDAN UZAKLAŞIP ATEİST Mİ OLAYIM YOKSA GİZLİ ATEİST MİSİN:cici:

Ya ne ateisti saçmalama :) İnançlı bir müslümanın din konulardan uzaklaş derken dini gerekleri yerine getirme demedim. Onu Allah emretmiş tüm dünya karşında da olsa mutlaka yerine getirirsin de demek istediğim şuydu farklı alanlarda da kendini geliştirebilirsin :) Yani ilgi alanlarını çoğaltabilirsin kastettiğim buydu. Spor ile ilgilenebilirsin, tiyatro sanat bilim bunlarla da ilgilenebilirsin mesela. :)
Arkadaşlarınla pikniğe git, komik anılarını paylaş falan filan :) Ne seni eğlendiriyorsa işte

Çok yönlü bir ol diye dedim ben :cici:
Merak etme ateist olmayacak kadar zekiyim ben :)
Ama imanım ile de böbürlenmiyorum. Allah'a şükrediyorum sadece Peygamberimizi seçip bize Kuran gibi harika bir kitabı indirdiği için .. :)

Neden Allah'ın varlığını inkar edeyim ki, tüm kainat varlığına şahit iken ;)

Yanlış anladın sanırım beni :)

osmanlı zamanında olsaydın ne yapardın merak ediyorum 15 20 yıl medreselerde dini olsun fenni olsun ilim öğreniyorlarmış onları görsen uçurumdan kendini aşşağı atardın abdulhakim arvasi hazretleri 50 bin cild kitap okumuş onu görsen ne derdin merak ediyorum adamlar ilim tahsil etmekden sana göre hayatlarını boşuna harcamışlar üçbeş dini konu paylaştık çok geldi

Dostum elbette ben kitap okuyan insanlara saygı duyuyorum da ilim dediğin şey biraz farklı bir şey. Var olanı aynen nakletmek bana pek ilim gib gelmiyor. İlim adamı dediğin içtihat yapabilecek düzeyde olmalı..
İslam için çalışan herkese saygım olsa da ben tasavvuf ehline biraz uzağım. :)

İlim adamı deyince benim aklıma Hasan Basri, Kadı Abdulcabbar, Zameşheri, Maturudi, Fahrettin Razi gibi isimler geliyor. :)

Senin dediğin mantıktan gidersek o zaman Cübbeli de alim. O da kitap okuyor ama ne saçma sözler söylediğini sen biliyorsun :) İlim ayrı bir şey, dini ilimlere saygım var da bu pek ilim gibi gelmiyor bana ..

karesi kendi sayfanı bana özelden atar mısın ?

Karesi bey çalıştığınız yeri çok merak ettim malum biz binalar arasında yaşıyoruz fotoğraflarını ekler misiniz? :cici:

Geri