Kafir Kime Denir ?

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
size gore kafirin tarifi ve kime denir ne icin :hi:

Bize göre, başkasına göre değişiyor mu acaba anlamı? Sözlükteki anlamları sabit.

Google' Alıntı:
sıfat & ad
1.
Tanrı’nın varlığına inanmayan, Tanrıtanımaz, dinsiz, inançsız (kimse).
2.
halk ağzından
genellikle Hıristiyan olanlara halkın verdiği ad.
"Kâfirler çok çalışırmış"
3.
mec.
çok acımasız, zalim (kimse).
4.
mec.
sevilen birine takılmak için ya da sitem yollu söylenir.
"İşin iş yine kâfir!"

Kafir , örten demektir yani gerçeği örten.
Hakikatı bilip üzerini örten kimseye kafir denir.

ama kafir dediklerimiz cogu alanda yararli isler yapmis hata muslumanlara bile yardimi fazlasiyla dokunmustur...

Bir ateistten ele alirsak ateistin butun dinlere karsi cikmasi lazim gel gör ki biizim ulkede yasam faliyeti surdurenlerin hepsi İslama karşı yani neden özellikle islam?adamlar orda ineğe tapiyo ya git onlarla uğraşsana

Bir ateistten ele alirsak ateistin butun dinlere karsi cikmasi lazim gel gör ki biizim ulkede yasam faliyeti surdurenlerin hepsi İslama karşı yani neden özellikle islam?adamlar orda ineğe tapiyo ya git onlarla uğraşsana

bizim ülkemizde ateislik islam düşmanlığı demektir :)
yada ateistim marjinalim ayağına yatip sadece islami kötüleyip diğerlerini ise görmemezden gelmeye çalışmaları.

salağa mı yatarlar yoksa başka bir yere mi bilmiyorum ama ben inşallah diye ateist gördükten sonra onları da pek kaale almamaya karar verdim :)

Aslinda onlardan tehlikeli ortalikta cakma hocalarlada dolu onlarada dikkat etmek lazim cakma hoca cakma ateist cakma insanlar vala bu dunyanin cekilecek seysi kalmadi yahu orijinal hic bisi yok

Aslinda onlardan tehlikeli ortalikta cakma hocalarlada dolu onlarada dikkat etmek lazim cakma hoca cakma ateist cakma insanlar vala bu dunyanin cekilecek seysi kalmadi yahu orijinal hic bisi yok

hacı hocayım diyen zaten malı götürüyor bende anlamadım. aynen öyle bro artık neyin çakma neyin gerçek olduğunu anlamanın imkanı yok
mars programına mı katılsak napsak.

hacı hocayım diyen zaten malı götürüyor bende anlamadım. aynen öyle bro artık neyin çakma neyin gerçek olduğunu anlamanın imkanı yok
mars programına mı katılsak napsak.

Allah dan korkmasam bende basliycam vaazlara ama korkuyoruk iste yalan yanlis seylerden marsi siddetle tavsiye ediyorum en azindan bi gidip gormekte fayda var

Allah dan korkmasam bende basliycam vaazlara ama korkuyoruk iste yalan yanlis seylerden marsi siddetle tavsiye ediyorum en azindan bi gidip gormekte fayda var

allah korkusu olucak işte insanlarda ama valla artık neyin kafasını yaşıyorlarsa artık bildiğin kafa tutuyor gibiler. marsdan dünyanın manzarasıda iyimiş yani yeterince uzak ve sessiz tam kafa dinlemelik kurucaksın kolonini bakıcaksın keyfine bi an aklıma matt damon martian filmi geldi imrendim özendim adamı

Tek bir ilahtan başka hiçbir ilah olmadığını inkar edene,inanmayana bu hal üzerine ölenlerin ebediyen azap içinde olacakları ve azaplarının hafifletilmeyeceği haber verilen kimse(ler)dir.

allah korkusu olucak işte insanlarda ama valla artık neyin kafasını yaşıyorlarsa artık bildiğin kafa tutuyor gibiler. marsdan dünyanın manzarasıda iyimiş yani yeterince uzak ve sessiz tam kafa dinlemelik kurucaksın kolonini bakıcaksın keyfine bi an aklıma matt damon martian filmi geldi imrendim özendim adamı

Biz oyle bilimsel koloniye falan gelemeyiz karsim biz asireti kurup diger dunyalari fet etme arzusunda olalim bakarsin orda zengin bile oluruk

Bildiğim kadarıyla sadece Allah'a inanmayanlara denir.

Müslüman insan'a münafık diyen insanlara denilebilir herhalde.

(Anlam veremiyorum bu tavrınıza kimin kuyruğuna bastım ki)

Tek bir ilahtan başka hiçbir ilah olmadığını inkar edene,inanmayana bu hal üzerine ölenlerin ebediyen azap içinde olacakları ve azaplarının hafifletilmeyeceği haber verilen kimse(ler)dir.

Eyvallah üstad Kavramsal olarak bu...
Araplarda ki kelime bazında kullanımını da Mueddeb yazmış zaten...

-----------------------

Genel...
Tekfir etmek bizim işimiz değil...
Herkes dönüp kendi hal hareket ve durumuna baksın, Hakikat karşısındaki durum ve tavrını gözden geçirsin...

Bizim işimiz Ayrıştırmak değil , inşaa edip birlikte yol yürümektir...

Bunu yapan, yaptıran, yapıtırılmasına göz yuman herkes kafirdir!!!

10685361_10152559616374440_269461432846552966_n_2243808.jpg

Irkçılık yaptığının farkında olmayan Müslüman görünümlü münafıklar da kafirdir aynı zamanda ..

Geri