Kadınların kaygıları estetik ameliyatları artırdı!

• Kullanıcı Lefty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Estetik ve plastik cerrahi
🕒 Konu sahibi 7 saat önce aktifti
Cerrahların, medyadaki güzellik temsilcilerinden etkilenen genç kadınları ‘bıçak altına’ girmeden önce test etmeleri ve psikososyal güvenliklerini doğrulamaları gerektiğini ifade eden Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Sultan Tarlacı, “Araştırmalar bize, kadınların estetik bir işlem yaptırdıktan sonra bile yüzde 40’tan azının ameliyat sonrası vücutlarından memnun olduğunu gösteriyor.” dedi.

Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Genç kadınlar, altta yatan öz şefkat kaygılarını gidermeden estetik ameliyatlara başvurmaya devam ederlerse, kendi bedenlerinden hiçbir zaman memnun olmayabilirler.”

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Sultan Tarlacı, yeni bir araştırmanın sosyal medyanın estetik ameliyat yaptırmada etkisini ve sonuçlarını anlattı.

Prof. Dr. Tarlacı, Avustralya’da yapılan bu araştırmada, yüksek oranda sosyal medya kullanımı ile estetik cerrahinin kabulü arasında bir ilişkinin bulunduğunu ve bunda kendinde algılanan kusurların aşırı tanımlanmasının yani öz şefkat azlığının birincil belirleyici çıktığını anlattı.

Sosyal medyanın ulaşılamaz güzellik standartları…

Prof. Dr. Tarlacı, şunları kaydetti:

“Genç kadınlar arasında vücut memnuniyetsizliğinin yaygınlığı, sosyal medyanın ulaşılamaz güzellik standartlarını teşvik etmesiyle uzun zamandır yaygın bir sorun. Sosyal medya kullanımındaki artışa paralel, estetik ameliyat olan genç kadınların sayısında da artış olması şaşırtıcı değil.”

Öz şefkat konusuna da değinen Prof. Dr. Tarlacı, ‘Kendine şefkatin, kusurları tarafsızlıkla kabul etmekle ilgili’ olduğunu ve “Olumlu bir öz şefkate sahip olduğumuzda kendimize karşı daha nazik ve anlayışlı oluruz. Ancak öz şefkatimiz olumsuz olduğunda kusurlarımızı abartma ve eleştirme eğiliminde oluruz.” diye konuştu.

Olumsuz düşünceden kurtulamıyorlar

Özellikle, çekici olmadığına inanan genç kadınların, kendileri hakkında kötü hissetme olasılıklarının daha yüksek olduğunu kaydeden Prof. Dr. Tarlacı, “Araştırmada, bunu bilmelerine rağmen bu olumsuz düşüncelerden kurtulamadıkları da tespit edilmiş.” dedi.

Öz şefkat kaygılarını gidermeden yapılan ameliyatlar sorunu çözmeyecek

Sosyal ağ platformlarının genç kadınlar için açıkça yaygın bir karşılaştırma ve vücut memnuniyetsizliği yöntemi olduğunu dile getiren Prof. Dr. Tarlacı, şöyle devam etti:

“Araştırmalar bize, kadınların estetik bir işlem yaptırdıktan sonra bile yüzde 40’tan azının ameliyat sonrası vücutlarından memnun olduğunu gösteriyor. Cerrahların, medyadaki güzellik temsilcilerinden etkilenen genç kadınları ‘bıçak altına’ girmeden önce test etmeleri ve psikososyal güvenliklerini doğrulamaları gerekiyor. Çünkü genç kadınlar, altta yatan öz şefkat kaygılarını gidermeden estetik ameliyatlara başvurmaya devam ederlerse, kendi bedenlerinden hiçbir zaman memnun olmayabilirler.”

Kaynak

estetik.jpg

estetik ameliyat yerine bir psikoloğa gitseler, bu denli takıntılı insanlar

yüzüne işlem yaptırmayan kimse kalmadı çevremde.
aslında bir taraftan insanın kendini nasıl mutlu hissediyorsa öyle davranması kanaatindeyim ama güzelim kadınların üst üste yaptıkları operasyonlar yüzünden cirkinleştiğini görünce üzülüyorum.

Estetik yaptırmayanları hedef almasalar ve belli standartları herkese dayatmasalar, insanlar da bu yarışa ortak olmak zorunda hissetmezlerdi.

Toplumda sürekli olarak 'mükemmel görünme' dayatması yapılıyor ve çoğu kadın da kendini doğal hali ile kabul etmemeye başladı. Erkekler bu konuda biraz daha rahat görünseler de aslında onlar da bu baskıya maruz kalıyorlar ayrıca baskı yapan kesimde erkekler de var.

Ameliyat sonrası mutlu olmayıp kendini daha kötü hissedenler olabiliyor. Bu tip konularda güvenilir bir plastik cerrah önerisi olmadan hiçbir adım atmamak gereklidir çünkü sağlığınızı ya da sosyal hayatınızı olumsuz etkileyecek bir durum yoksa ortada ameliyatlık bir durum da yoktur. Psikiyatrist desteği almak ve kendini olduğu gibi kabul etmek çok daha doğru bir seçenek olacaktır.

Ameliyatların sonu yok ve yanlış bir işlem sonucu bir değil birçok defa bıçak altına yatmanız gerekebilir, üstelik geri dönüşü de olmaz.

Plastik cerrahi ameliyatları öncelikli olarak, insanların yaşam şartlarını zora sokan şekil bozukluklarını düzeltmek üzere yapılmaktadır. Keyfi ameliyatlar değildir.

kafanıza uygun biri olsun
gerisini boşverin

Simdi iyi hos duruyor da bunun sonrasi da var bunu dusunmeyi unutuyolar. Yaslaninca veya ilerleyen zamanlar da kotu olmayacak mi o yaptirdiklariniz
Benim suratimda yaptirmak istedigim tek sey kasima sekil verip kalinlastirmak. Kas liftingi mi diyolar ne diyolar. Ona da korkuyorum mesela..

Simdi iyi hos duruyor da bunun sonrasi da var bunu dusunmeyi unutuyolar. Yaslaninca veya ilerleyen zamanlar da kotu olmayacak mi o yaptirdiklariniz
Benim suratimda yaptirmak istedigim tek sey kasima sekil verip kalinlastirmak. Kas liftingi mi diyolar ne diyolar. Ona da korkuyorum mesela..
Kaş ekimi için güvenilir bir dermatolog veya plastik cerrah ile görüşmen gerekiyor Emareciğim yoksa herhangi bir yere yaptırılmaz.

gördüklerimiz gerçekmi diye düşünmeye gerek kalmıyor çok bariz belli oluyor kızlar yapmayın

Egzama gibi cilt hastaligin varsa lifting cok rahatsiz edici oluyor, ama yoksa gonul rahatligi ile yaptirabilirsin, hatta 2 kere yaptirdiktan sonra kaslarin sekil almaya basliyor. Sakin kas dovmesi filan yaptirma hayatinin hatasi olur, sonrada gri renk aliyor ay korkunc duruyor, kaslarin zaten guzel dogal haliyle kalmali bence :)
Lifting yaptirmisken kas kirpik cikar aradan, uzun kirpikliler icin mukemmel bir sey

Kaşını kalinlastirmak istiyorsan microblading yapabilirsin ama onu da iyi bir uzmana yaptırmanı öneririm. Kaş lifting sadece kaldırma işlemi ve 1 ya da 1.5 ay kalıcılığı var. Onun yerine zaten günlük jelleri kullaniyorlar ama kimyasallar dökülmesine de sebebiyet verebiliyor çok önermiyorum. Ben kirpik liftingi yaptirdim belli aralıklarla ama gerek de yokmuş diye düşünüyorum.

Kadın olmak ne zor ya Rab…

Hersey insta/internetde tvde gordukleri ve rol model cizdikleri yuzunden.

Süper. Konuyu okurken tam da yazmaya hazırlandığım cümle buydu. Rol model tek tip olunca caddeler sokaklar milyonlarca tek tip kadına dönmüş.

kadınların estetik merakından ve kendi vücudunu sergilemelerinden usandik artık ya. dudak, göğüs, bacak, kalça. hep aynı seyler. hepsi tek tipleşmeye başladı. bakın benim dudağım var kafasından çıkamaz mıyız artık bilmiyorum ama gidişat hiç iyi değil. hepsi fabrika çıkışı balon balığına dönmüş. vucutla on plana cikmaya calismak, öncelik beklemek çok çirkin. sokakta senden milyon tane var artık anla şunu da maddi menfaat için şu sektöre yoldurtma kendini ya. layk alayım da ne olursa olsun hesabı oh.

bunu yatırım olarak görenler var. şuramı şişireyim, buramı kestireyim, oramı aldırayım. beğenilme kaygısı öyle rahatsız edici noktalara gelmiş ki bütün vakti imkanı maddiyatı maneviyatı güzellik ve estetik sektörüne akıtıyor insanlar. tamam da adamlar sizi size çirkin diye dayatıyor ve sizi farklı kılan güzelliklerinizi size kötü gösterip kendi ağlarına çekiyorlar ve hepinizi aynı renge boyuyorlar. Sokakta aynı kaş, aynı burun, aynı dudak, aynı göğüs, aynı kalça ve ayni elbiselerle dolaşıyor ve bundan mutlu oluyorsunuz?

çok layk efendim.

Ben estetiksizim. Bilginiz olsun diye söylüyorum.

Süper. Konuyu okurken tam da yazmaya hazırlandığım cümle buydu. Rol model tek tip olunca caddeler sokaklar milyonlarca tek tip kadına dönmüş.

kadınların estetik merakından ve kendi vücudunu sergilemelerinden usandik artık ya. dudak, göğüs, bacak, kalça. hep aynı seyler. hepsi tek tipleşmeye başladı. bakın benim dudağım var kafasından çıkamaz mıyız artık bilmiyorum ama gidişat hiç iyi değil. hepsi fabrika çıkışı balon balığına dönmüş. vucutla on plana cikmaya calismak, öncelik beklemek çok çirkin. sokakta senden milyon tane var artık anla şunu da maddi menfaat için şu sektöre yoldurtma kendini ya. layk alayım da ne olursa olsun hesabı oh.

bunu yatırım olarak görenler var. şuramı şişireyim, buramı kestireyim, oramı aldırayım. beğenilme kaygısı öyle rahatsız edici noktalara gelmiş ki bütün vakti imkanı maddiyatı maneviyatı güzellik ve estetik sektörüne akıtıyor insanlar. tamam da adamlar sizi size çirkin diye dayatıyor ve sizi farklı kılan güzelliklerinizi size kötü gösterip kendi ağlarına çekiyorlar ve hepinizi aynı renge boyuyorlar. Sokakta aynı kaş, aynı burun, aynı dudak, aynı göğüs, aynı kalça ve ayni elbiselerle dolaşıyor ve bundan mutlu oluyorsunuz?

çok layk efendim.
Benim izledigim kadari ile ozellikle instagramda on plana cikmak icin herseyi yapmaya hazir olan buyuk bir kitle var. Icler acisi.

İnsanları tek tip giyinmeye, tek tip görünmeye zorlayan ve bu durumu standart / moda gibi dayatan bir sistem var. Sistemin dışına çıkmanın yolu da kendinizi olduğunuz gibi kabullenmekle mümkün olacaktır.

Bişeyler yazayım dedim de üşeniyorum daha sonra şederim yazarım

emdiniz tükettiniz bütün enerjimi ya valla kasvet çöktü üzerime sizin gibi bişey oldum en nihayetinde belkide serçenin yokluğudur bilmiyorum:(

Geri