Kadınların ahiret hayatında görecekleri azaplar...

Konu sahibi son olarak 981 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kadin olmak ne zor arkadaş yaşarken sıkıntı, ölünce sıkıntı bi huzur yok mu:nee:
Erkeklere yok mu ?​

Bu sözde islamcılar genel olarak hep islamda kadın erkek eşittir derler. Ayetlere bakarsanız ve bu ayetlere göre hareket eden toplumlara bakarsanız net bir şekilde kadın-erkek eşitsizliğini, kadınların üzerinde erkeklerin baskılarını görebilirsiniz. Aynı zamanda tabiki her zamanki gibi cehennem azapları ile korkutarak kurallar koyan sözde Allah ve onun peygamberinin mükemmel tanrıya ait olmadığı net bir şekilde belli olan ayetlerini görebilirsiniz:

Nisa Suresi 117 – Onlar, Allah’ı bırakıp ancak dişilere tapıyorlar. Hâlbuki azgın bir şeytana tapmaktadırlar.
Nisa Suresi 11 – Erkeğe iki, kadına bir birim miras düşer.
Ahzap Suresi 33 – Evlerinizde oturun, Cahiliye de olduğu gibi açılıp saçılmayın.
Bakara Suresi 228 – Erkekler, kadınlara göre üstündür.
Nisa Suresi 3 – Erkek 4 eş alabilir. Beğendiğiniz kadınlardan ikişer, üçer, dörder alın.
Nisa Suresi 34 – Eşlerinizi dövme hakkı verilmiştir.
Bakara Suresi 282 – İki kadını şahitliği bir erkeğinkine denk kılınmıştır.
Bakara Suresi 223 – Kadınlarınız sizin için bir tarladır. Tarlanıza nasıl dilerseniz öyle varın.

Ölmekte çözüm değil diyor yani dinimiz
Umarım bi 3. Yer vardır

Her şeyin bu kadar basit olacağını sanmıyorum. Saç baş açmakla saçımdan asılıp beynim mi kanayacak?
Dinimin gerçek anlamlarını her zaman seven biri oldum. Bana zarar vereceğini bildiğim şeylerden uzak durdum hak yemedim kimseye iftira atmadım hiçbir canlının hayatına malına zarar vermedim inanan biri olmaya çalıştım ve benim inandığım Allah bu değil.

İyi insan olmak yetmiyor .p
O memeler kapanacak, taytlar rafa kalkacak, gözler kendi ayaklarına bakacak sadece .p

Mümin erkekler çıldırıyor, zorla günaha giriyor hanımlar ve bunu siz yazpıyorsunuz .p

Sn. Karılar kusura kalmayın ama

CZ4LlCfXEAE32XG.jpg

Bu sözde islamcılar genel olarak hep islamda kadın erkek eşittir derler. Ayetlere bakarsanız ve bu ayetlere göre hareket eden toplumlara bakarsanız net bir şekilde kadın-erkek eşitsizliğini, kadınların üzerinde erkeklerin baskılarını görebilirsiniz. Aynı zamanda tabiki her zamanki gibi cehennem azapları ile korkutarak kurallar koyan sözde Allah ve onun peygamberinin mükemmel tanrıya ait olmadığı net bir şekilde belli olan ayetlerini görebilirsiniz:

Nisa Suresi 117 – Onlar, Allah’ı bırakıp ancak dişilere tapıyorlar. Hâlbuki azgın bir şeytana tapmaktadırlar.
Nisa Suresi 11 – Erkeğe iki, kadına bir birim miras düşer.
Ahzap Suresi 33 – Evlerinizde oturun, Cahiliye de olduğu gibi açılıp saçılmayın.
Bakara Suresi 228 – Erkekler, kadınlara göre üstündür.
Nisa Suresi 3 – Erkek 4 eş alabilir. Beğendiğiniz kadınlardan ikişer, üçer, dörder alın.
Nisa Suresi 34 – Eşlerinizi dövme hakkı verilmiştir.
Bakara Suresi 282 – İki kadını şahitliği bir erkeğinkine denk kılınmıştır.
Bakara Suresi 223 – Kadınlarınız sizin için bir tarladır. Tarlanıza nasıl dilerseniz öyle varın.

Ayetler üzerinde hiç derin araştırma yaptınız mı?
hepsinin devam ayeti var. eksik bilgi lütfen!

Son düzenleme:
Yanarsak yanariz.
Size ne la?

İnternet üzerinde paylaşılan hadislere pek güvenmemek lazım. Uydurma oluyor çoğu...

"Azb" kökünden isim olup “işkence, eziyet ve elem” her türlü elemdeyiz.

Kitabı açıp okumadıysanız ne diye böyle tartışmalara giriyorsunuz ki? Bi çoğunuzun bilgiyle alakası bile yok ama yazmış. Karşı duracağın şeyi bil ona karşı dur bari

Sağlamaları nerede bulunuyor?

Çok güzel bir soru... Aslında hadisin kendisi bile yeteri kadar güvenli değil. Çünkü ağızdan ağıza yayılmış bir bilgidir. Hadisler üzerine araştırmalar yapmış ilahiyatçıların kitaplarına bakılabilir ama sonuç olarak onlar bile yeteri kadar güvenilir değildir. En güvenilir olan Kuran'dır.

Çok güzel bir soru... Aslında hadisin kendisi bile yeteri kadar güvenli değil. Çünkü ağızdan ağıza yayılmış bir bilgidir. Hadisler üzerine araştırmalar yapmış ilahiyatçıların kitaplarına bakılabilir ama sonuç olarak onlar bile yeteri kadar güvenilir değildir. En güvenilir olan Kuran'dır.

Hafız es-Suyutî, Tedrîbu'r-Râvî'de mevzu hadis bahsinde, zühd ve ibadet ehli kimselerce Allah rızası için uydurulan hadisler bölümünde şöyle der:

"Ebû Dâvûd en-Nehaî(Süleyman b. Amr el-Bağdadî) gece en çok ibadet eden, gündüzleri de en çok oruç tutan kişiydi. Bununla beraber hadis uyduruyordu." (es-Suyûtî, et-Tedrîb, s.185)

Bu forumda ne kadar çok kadın + din ile ilgili konu var. :/

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri