Kadınlarda Sık Görülen Cinsel Problem Vajinismus Hastalığı

B
  • Kullanıcı BuYuCu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Kadınlar Kulübü Arşiv
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Vajina girişinde ki kasların, kasılması sonucu cinsel birlikteliğin gerçekleşememesine verilen isimdir. Cinsel birliktelik isteniyor olsa dahi ortaya çıkabilir. Vajina kasları istemsiz bir şekilde kasılarak, penisi içeriye almaz. Şimdi dilerseniz Vajinismus hastalığının belirtilerine, nedenlerine ve tedavisine geçelim.
Vajinismus Nedenleri Nelerdir ?
Vajinismus isteğe bağlı bir durum değildir. Tam olarak nedenleri bilinmemekle beraber,
  • Cinsel taciz
  • Anksiyete
  • Cinsel ilişkinin aşırı ağrılı olacağı düşüncesi
  • Travma
  • Stres
  • Aile içi şiddet görmek
  • Eşler arası güven kaybı
  • Cinsel olarak yetersiz olma hissi
Vajinismusa hastalığına neden olabilir.

Vajinismus Tedavisi

Vajinismus, eşlerin kendi kendine tedavi edebilecekleri bir durum değildir. Mutlaka bir hekimden yardım almak gereklidir. Öncelikle bir jinekoloğa gidilir daha sonra doktor uygun görür ise eşinizle birlikte cinsel terapiye başlamak doğru olacaktır.

mesela ülkemizde çok yaygın bir hastalık ve bunun hastalık olduğunu bilmeyenler olduğu için de kendilerini zorlayarak ya da partnerleri tarafından zorlanarak ilişkiye girmeye çalışıyorlar ve sonuç daha büyük travma, ağrı ve korku. bu bilincin yerleşmesi bizim gibi ülkelerde biraz zor, her ne kadar yeni gelen nesiller daha bilinçli olsa da bu bilgilere ulaşamayan ulaşsa bile ciddiye alınmayan çok kadın var. oysa tedavisi de en kolay hastalıklardan biri. dağ ayısı bir partneriniz yoksa işiniz daha da kolay.
cinselliği korkulu rüyalar gibi anlatıp sonra da sevişemedi diye dedikodusunu yapanların her yeri bok bağlasın.

cinselliği korkulu rüyalar gibi anlatıp
gerçekten bazı kadınlar çok korkuyor ama onları kim korkutuyor biz de bilmiyoruz kendileri de bilmiyor.
belirgin bir yerleşik korku var ama kolay hal aşılamıyor.

Son düzenleme:
Aslında olmayan hastalık. Vajinismus yoktur az alkol vardır.

Psikiyatrist ne arkadaş. Yalan dolan. Adam sudan korkuyor ve yüzme öğrenemiyor ise adama "korkacak bişey yok. Sen de yapabilirsin" diye telkin edip lustral veriyorlar. Lan öyle olur mu. Sokcan adamı suya yarıya kadar. Tutcak nefesini. Çömelip kafayı sokacak suda iki saniye nefes almadan su altida etrafa bakacak. O saatten sonra yüzer zaten.

Bunun vajinismusta uygulanan halini anlatırım ama müstehcen olur. Zaten herkes yapabilir. Sorun gibi görür ve bunu uzman lazım boyutuna getirirseniz olay büyür. Gerek yok.

kafamı yana eğdim, tablo inceler gibi climax'in yazdıklarını inceliyorum ve yüzme ile ilgili cümlelerini cinsellikle birleştirmeye, bir şekilde anlamlandırmaya çalışıyorum... anlamlanacak az kaldı...

İyi bi öğrenmişler terapi bok püsür. Efendim bizim oğlanın sınav kaygısı var. E olacak tabi. Ne kadar sınav ortamını simule ederse (deneme sınavı) o kadar stres azalır

kafamı yana eğdim, tablo inceler gibi climax'in yazdıklarını inceliyorum ve yüzme ile ilgili cümlelerini cinsellikle birleştirmeye, bir şekilde anlamlandırmaya çalışıyorum... anlamlanacak az kaldı...
Suya önce ayaklarımızı sokuyoruz. Oradan devam et

gerçekten bazı kadınlar çok korkuyor ama onları kim korkutuyor biz de bilmiyoruz kendileri de bilmiyor.
belirgin bir yerleşik korku var ama kolay hal aşılamıyor.
lise sıralarında kızların felaket tellalı teyzelerinden duyduğu sevişme anıları-anılarının yarısı kaynana doludur ama shhs-, toplumda kadının sevişmesinin yanlış olduğunun empoze edilmesi, o yengelerin, teyzelerin günlerce ağrı çektiğini abartarak anlatması sonucu bütün bu korkular yerleşiyor. bunun üzerine de cinsel ilişkide kadının bundan korktuğunu anlayamayanlar zorlayınca iş daha da büyüyor. cinsel terapiyle kişiye de bağlı olarak 3-4 seansta çözülebiliyor, kimisinde daha uzun da sürüyor tabii ama sonuç almamak neredeyse imkansız. anlayış ve destek önemli.

• Beğen
Tepkiler: Sux
Psikiyatrist ne arkadaş. Yalan dolan. Adam sudan korkuyor ve yüzme öğrenemiyor ise adama "korkacak bişey yok. Sen de yapabilirsin" diye telkin edip lustral veriyorlar. Lan öyle olur mu. Sokcan adamı suya yarıya kadar. Tutcak nefesini. Çömelip kafayı sokacak suda iki saniye nefes almadan su altida etrafa bakacak. O saatten sonra yüzer zaten.

Bunun vajinismusta uygulanan halini anlatırım ama müstehcen olur. Zaten herkes yapabilir. Sorun gibi görür ve bunu uzman lazım boyutuna getirirseniz olay büyür. Gerek yok.
Hocam uygulanan yöntemde zaten uzmanlar yine kişiye bırakıyor işi herkes yapabilir noktasında haklısınız ama işte kimisi bunu tek başına yaparken bence suçluluk hissediyor. Ben de şu an birine bu yöntemleri anlatıp hadi git evinde dene desem muhtemelen güvenemezler ama terapi adı altında denildiği zaman çok ikna edici oluyor demek ki... para verince verim alacağına inanmak gibi bi şey...

doktor gençlerle fazla yüz göz olmadan cinsellik anlatmaya çalışıyordur;

Screenshot_20220131-114834_Gallery.jpg

böyle yöntem falan dedik burada yazılmaz dedik ama destek arayan olursa seansı sizin güzel hatrınıza 450 tl'den yapar anlatırız... 550. 650...

ya melo, sen nasıl ece seçkin'in göğüs dekoltesi konusunda olmazsın ya kgkg ben o gün çok eğlenmiştim o konuda lgkfjf

birilerinin sebebi olmak kötü bişey
buna dikkat edin

Cennet sadece sevdigin adamin kollari degildir hemsire.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri