Kadınlarda Alışveriş Çılgınlığı

• Kullanıcı Sanem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
Konu sahibi son olarak 1205 gün önce görüldü
Kadınlar her gördüğü mağazaya ilk defa bir mağaza görüyormuşçasına büyük bir merak duyarak giriyorlar. her kıyafete tek tek dokunuyor, en az bir kıyafeti deniyorlar. elli çift ayakkabısı olsa o an görüp beğendiğini almayan kadın zor bulunur şu dünyada. Bu kadar ayakkabım var masraf olmasın demez. aldıkça alır, aldıkça alır...

Alışverişin kadinlar icin önemi sadece ihtiyaç mi?

Alışverişin mutlulukla ilgisi nedir?

Alışverişi neden bu kadar çok seviyoruz?

hayatlarındaki boşluğu ve mutsuzluğu tüketerek dolduruyor olabilirler, bilmiyorum. bazen gereksiz şeyler aldığımı fark ettiğim her an canımın sıkıldığı anlara denk geliyor ama genel manada alışverişten, çılgınca dolaşmaktan, 50 tane ayakkabım olmasından çok da zevk almam. alıp da bir kenara attığım bir şeyin demek ki hayatımda bir değeri yok gibi hissediyorum, istifçilik resmen.
bir tek küpe alırken kendimi durduramıyorum, bütün tatlı küpeler benim olsun istiyorum.

Soylemicem, neyse tartisma konumuza donelim

Birçok kişinin evine ekmek götürmelerine vesile oluyorlar işte ne güzel

Bazen icimden minimalist olup azla yetinmek geliyor, bazen amaan al gitsin geliyor. Bazen spor seyler almak istiyorum bazen klasik. Benim birkac karakterim var sanirim.. emin olamadim.

Geçen gün banyo dolabında bir köşem var (ben öyle zannediyordum) annem hep şey diyordu ya bu koca dolap senin malzemelerinle dolu korkuyorum havlulara filan yer kalmıcak diye bende abartma anne diyordum neyse ki dedim pazar günü bir bakayım aman Tanrım bir sürü şey çıkardım alıp kullanmadığım annem haklıymış o yüzden her bulduğumuz şeyi almayalım:=) ben akıllandım artık indirim her zaman var artık zaten o indirimlerle kandırıyorlar hepimizi:=)

Genelde gereksiz alışveriş yapmıyorum, bu huyumu seviyorum. Alıp da hiç giymediğim tek kıyafetim kot ceketim sanırım. Onu da iki beden büyük almışım nasıl yaptıysam. Bu arada bi arkadaşımın her gördüğümde değişen cüzdanı ve yine her gördüğümde değişen telefon kılıfı, saatleri,broşları,ayakkabıları var. Tek sıkıntı bu arkadaşımın beyefendi olması
:emoji_rolling_eyes:
Yani demem o ki
İstanalar kaideyi bozuyor
Hatta istisna varsa kaide olmuyor
Genellemelere niye bu kadar takılıyom ben ya

indirim gorunce saldirganlasiyordum bu huyumu biraktim artik, juju'nun minimalist yasamini benimsedim uzun zamandir ( MK indirimi bu soylediklerime dahil degildir)

Alıp giymediğim takmadığım o kadar kıyafet ayakkabım çantam var ki kıyafetlerin Ayakkabıların etiketleri üstünde duruyordu Sevdiğim kıyafetlerin her renginden alıyordum. Hepsini yazın dolaba bıraktım sattım. Marka olduğu için fiyatta uygundu bir anda bitirdiler Şşlljhgghs
Durdurmaya çalışıyorum kendi mi almamak için.
Evde ayrı giyim odamız var eşimle benim tıklım tıklım onun kıyafet ayakkabılarını da gözden geçirecem
Gereksiz harcama çok yapıyoruz yazık cidden.

Arkadaslar her sey cok pahali..
Sad ve aci..

Online alisveris in
Magaza magaza dolasip pestilin cikmasi out.

Uzun zaman önce kendimi gereksiz alışveriş yapma alışkanlığından büyük ölçüde kurtardım fakat bazen yine de indirimlere kanıp 'bir gün gerekebilir' mantığı ile aldığım şeyler de olabiliyor. Minimalist bir yaşam tarzına adapte olduktan sonra çoğu şey gözüme gereksiz görünmeye başladı. Yakın çevrem de ağırlıklı olarak bu düşüncede insanlardan oluştuğu için kendi adıma mutluyum. Sadelik, yaşamımda büyük kolaylıklar sağladı diyebilirim.

Son düzenleme:
Geri