Kadınlar neden daha derine defnedilir..

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Dini bir cevabı var ama tatmin etmiyor.bana göre kadının değersizliğini simgeliyor..
Mesela şahitlikte bir erkek yetiyorken,kadın olunca iki şahit olması şart koşuluyor.
Tanrı bile bizden yana..

rivayete göre cennet ve cehennem bu dünyada imiş. sanırım gideceğimiz yere göre mesafemiz ayarlanıyor..

Kıyamet günü mezardan dirilince, ayağa kalkınca memesi görünmesin diye daha derine gömülür.
Erkekler de ayağa kalkınca çükü görünmesin diye bel hizasına kadar derinliğe gömülür.
Mantıklı.. kıyamet gününü düşünmek gerek.

Niyeymis ilk defa duyuyom

Niyeymis ilk defa duyuyom
run'nın yazdigi gibi hacı , adam saka yapmamis yani

fakat şöyle bir şey var;
kıyamet günü insanların gözleri başlarının üzerinde olucak diye geçer kur-an da hatırladığım kadarıyla

o bir yana zaten o esnada kimsenin bir şeye bakmaya yeltenmeyeceği bir durum olacak ki mezardan çürümüş bir şekil de çıkacaktır insanlar.
ayrıca ruh olarak uyanılacaktır beden yanlızca bir kabuk
islam ruhu baz alan bir din diğer semavi dinlerde olduğu gibi
bazı dinler ruhun öldüğüne inanır o ayrı

simdi sür'e ilk uflendiginde hersey ölecek 2. uflendiginde ise ahiret hayatı için dirilip mezarında oturacak insanlar belirli bir süre , fakat o arada olacaklar icin tasarlanmıs bir durum gibi gozukuyor.
ama akıllara gelen ilk soru zaten ceset olucak bedenler icin bu denli ince hesap degilde bir capanoglu olmasi lazim defin mevzusunda. nekrofililer icin onlem desem dusuk ihtimal mesela...

tabi bunu bir dine gore anlatirsak boyle ki bu tarz seyler mit'ten ibaret bana gore
yani ol digince olduran varligin bu tarz bir seramoni hazirlamasini pek dogru bulmuyorum. bu biraz da sizin korkmanız için... ya da onun eglence anlayisi biraz farkli...

Bak yine aynı şeyi yapıyorsunuz. Olmayan bir şeyi gerçek kabul edip sebep arıyorsunuz. Yok öyle bişey. Milyon adam kadın gömdüm ben

Geri