Kadınlar Neden "Bir Şey Yok" Der?

• Kullanıcı Rhea
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Kızlara Özel
Konu sahibi son olarak 19 gün önce görüldü
Neredeyse tanıdığım tüm kızların bana öküz yada odun demesi sebebiyle, öküzlük yaparak bu yazılanları hiç üstüme almıyorum. Bir de şu erkolar meselesi var değil mi? Geçenlerde Eskişehir de "Femünüsstt" diyeceğimiz bir kız grubu "Ay erkosuz parti yapıyoruz kızlaaar" diyen başlarındaki Duygu Asena kılıklı tarikat lideri gibi bir kızla parti verdiler. Parti'de ki görüntü aynen şöyle;
  • Güvenliklerin hepsi erko
  • Kızların hepsinin elinde Tinder
  • Birbirleriyle dans ederken, ay şu çok tatlı gibi cümleler kurmaları
Daha da Davos'a gelmem ben.
Genellemiyoruz efenim…

Ahhssj yok beee öyle bi kadın. Yorumuna yorumda bulundum sadece

O kadar da dümdüz olmamak gerek tabii… Sonuçta baştan sona böyle olan bir insandı, sonradan bu duruma gelmedi ve sen de bu şekilde bi muhabbete girdin. “Lan yürü” diyecek seviyeye gelmişsen değiştirmeye çalışmışsın da değiştirememişsin o yüzden sıkılıp salmışsına varmaz mı konu koçero…

Aha zılgıtımızı yedik çok şükür, bu gece rahat uyuruz…

kanka mesele değişmesi değil.
kimse kimse için değişmesin, ben genel olarak insanların net ifadelerle kendini anlatmasını istiyorum.
bak hayatımda duyduğum en güzel cümle " sen beni mutlu etmiyorsundu" bir kere cok net. ne istediğini bilen.
bu insanla uzun sorunlar yaşamazsın, anlatabiliyor muyum?
hayatımıza almamız gereken insanların bunlar olduğunu, en başından böyle olmaları gerektiğini düşünüyorum, toksik ilişki falan yoruyor.
eskiden ilişkilerde inatlaşmanın, savaşmanın değerli ve sevgi ölçütü olabilecek kadar toksik bir sevgi anlayışım vardı benim
çok şükür değiştirdim,doğru iletişimi kuramıyorsan ayrılmak en mantıklısı.
o kadın öyleymiş, bu erkek böyle seviyormuş, onun huyu oymuş falan bunlar sadece ilişkiyi yoran şeyler.

kanka mesele değişmesi değil.
kimse kimse için değişmesin, ben genel olarak insanların net ifadelerle kendini anlatmasını istiyorum.
bak hayatımda duyduğum en güzel cümle " sen beni mutlu etmiyorsundu" bir kere cok net. ne istediğini bilen.
bu insanla uzun sorunlar yaşamazsın, anlatabiliyor muyum?
hayatımıza almamız gereken insanların bunlar olduğunu, en başından böyle olmaları gerektiğini düşünüyorum, toksik ilişki falan yoruyor.
eskiden ilişkilerde inatlaşmanın, savaşmanın değerli ve sevgi ölçütü olabilecek kadar toksik bir sevgi anlayışım vardı benim
çok şükür değiştirdim,doğru iletişimi kuramıyorsan ayrılmak en mantıklısı.
o kadın öyleymiş, bu erkek böyle seviyormuş, onun huyu oymuş falan bunlar sadece ilişkiyi yoran şeyler.
İşte özünde aslında aynı şeyleri savunuyoruz. Ben de insanların birbirlerini yormaması taraftarıyım. Sorununu, stresini ya da başından geçen kötü bir tecrübeyi karşındakiyle, tüm içtenliğinle ve rahatlıkla söyleyebilmelisin. Sorun karşındakiyle alakalıysa da “Evet sensin.” “Şu şu lafın hoşuma gitmedi, bana kendimi kötü hissettirdi.” diyebilmeli insanlar. Zaten bu paylaşımda bile bulunulamıyorsa, açık olunmasına rağmen bi çözüm üretilemiyorsa yahu artık cidden “Hayır , artık bana iyi gelmiyorsun.” denilebiliyorsa bile bence çok daha değerli. Bitiyorsa da düşman olmamış olursun işte. Çünkü güven sadece “Beni anlayacak, bana iyi davranacak.” demek değil ki. Ne yapacağını bilir, kötü bi tepki de alsa bunu büyütmez de diyebilmek; bu şekilde düşünebilmektir “bence”. Velhasıl kelam balinalar ölmesin, serçeler ağlamasın. Çünkü serçeler ağladıklarında ölüyorlarmış biliyor musun? :( haydi buna üzülelim azıcık :(

İletişimde net olmak gerekiyor. Kapris yapmak sureti ile karşı tarafın anlamasını beklemek yanlıştır. Ne düşündüğünüzü açıkça söylemeli ve rahatsız olduğunuz konuda net cümleler kurmalısınız yoksa yanlış anlaşılma kaçınılmaz olacaktır.

Bir şey yok diye kestirip atmanın bir faydası bulunmadığı gibi sorunun daha da büyümesine sebep olabilir.

Hmm sadece kadılar değil ki mesela ben de ilgili tabiri kullanırım; ince düşünce özürlüsü insanlara kelime israfında bulunmamak için.

+bir şey mi oldu?
-bir şey yok.
+tamam

Son zamanlarda yaptıklarımı düşünürüm. Bir şey bulamassam sorun yoktur. Varsa da gelsin anlatsın kendisi bir daha sormam.

Aslında ben bu duruma sizlerden farklı bakıyorum. Öncelikle iletişimin açık olması gerektiği konusunda sizlerle aynı düşüncedeyim. Lakin kadının bir de bizim ülkemizdeki kadınların tarihteki konumunu düşününce çok da absürt sayılmaz. Toplumsal cinsiyet rollerinde erkek her zaman açık olmuştur. Sünnet olduğunda bile düğün yapıp gösteren bir toplum içerisinde yer alıyoruz. Ergenlikte erkeklerdeki değişimler özgüveni arttırırken kadınlarımız bundan utandı. Bir tarafların mi büyüdü, hemen geniş giyinmeye başla. Aman regl olmak çok ayıp bir şey, kimseye söyleme. Eski zamanlardaki babaların ve annelerin tutumunu söylemiyorum bile. Böylelikle kadının duyguları ve düşünceleri elbette bastırıldı, daha içe dönük olması da kaçınılmaz oldu. Erkek her şeyi açık ve rahat yaşadığı için dilediğini çok rahat söyleyebilirken kadınlarımız ne yazık ki ince düşünmekten beynine kodlanıp yıllar içerisinde bu geni aktardı.
Ama ben zamanla bunun değiştiğini düşünmekteyim, yani kadinin toplumdaki cinsiyet rolünün dışına çıktıkça kendini daha iyi ifade ettiğini, daha açık bir iletişime doğru evrildiğini gözlemliyorum. İstisnaları dışarıda tutarak fikrimin bu yönde olduğunu belirtmek isterim.

simdi kirgin ve kizginken, ´´neyin var? ne oldu?´´ gibi sorular bekledigin ve istedigin sorular degil. sana bunlari hissettiren kisinin gebermesini veya problemi anlamasini istiyorsun sadece. anlatmadan. yani neden ´´bir sey yok´´ diye karsilik verilir? ´´beni ya anla ya da rahat birak, fock off´´ demenin kibar hali iste.

1 şey yoktur, evet
ya da gerçekten bir şey yoktur.

Trip atıyor.
anlamı şu: Çok şey var, gönlümü almanı bekliyorum.

Geri