Kadınlar Neden Aldatır

• Kullanıcı Özlem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Kızlara Özel
🕒 Konu sahibi 10 saat önce aktifti
İlişkisinde huzursuzluklar ve sık sık yaşanan tartışmalar, psikolojik ya da fiziksel şiddet varsa.

Bu durumda ilişkisini devam ettirmesin bitirsin demek mümkün ancak Türkiye de evlilikler ve hatta ilişkiler fazla iç içe yaşanıyor. Evlilikler özellikle, bir şirket ortaklığı gibi, çocukların okul taksitleri, ev araba kredileri, birlikte daha konforlu bir hayat sürebilmeleri ayrılmayı zorlaştırırken, mutsuz hallerini boşanmak yerine aldatarak değiştirmeye çalışıyorlar.

Kadın mevcut ilişkisinde değer görmemeye başladığını düşünüyorsa, partneri onu yok saymaya başladıysa.

Erkekler özellikle evlendikten sonra ya da uzun ilişkilerde kadının artık gidemeyeceğini düşünerek onun kimliğini, kendi kimlikleri altında ezmeye ya da yok etmeye çalışabiliyorlar. Bu da kadının kişiliğinin yok sayılması anlamına geliyor ki büyük bir değersizlik duygusunu da beraberinde getirdiğinden kadın, değerini bulmak için aldatmaya yönelebiliyor.

Aldatan kadınların büyük kısmı, eşinin de kendisini aldattığını bu nedenle aldatılmayı hak ettiğini düşünüyor.

Elbette bu durum çok gerçekçi değil, bu sadece yanlış yaptığını bildiği bir duruma vicdanı rahatlatma çabası.

Cinsel uyumsuzluk ve fiziksel şiddete uğramak neredeyse en yaygın sebepler arasında.

Kadınların partnerlerinde dayanamadıkları bir konu da; kaba davranan erkekler.

Saygısız, değer vermeyen aşağılayan, nezaketten uzak tavırlar kadınları inanılmaz derecede ilişkiden soğutuyor. Biraz nezaket anlayış gördükleri bir başka iletişime kendilerini açabiliyorlar.

İlişkisinde yeterince iltifat almayan, yaşlanmaya başladığını düşünen kadınlar ciddi bir endişeyle yaşlanmadıklarını, hala güzel olduklarını hissetmek isteğini aldatmayla tatmin edebiliyorlar.

İlişkinin heyecanı kalmamışsa, her şey rutine binmişse, erkek kadının yanında özellikle kişisel temizliğine dikkat etmiyorsa kadınlar ilişkiden uzaklaşabiliyorlar.

İlişkilerinde konuşmayan erkekle yaşayan kadınlar, duygularını bol bol konuşarak ifade eden erkeklere daha fazla kapılabiliyorlar

Bol bol konuşun, birbirinizin güzel yanlarını, güzel tavırlarını sık sık hatırlatın derim.

Cinsel uyumsuzluk.

Aslında temel nedenlerden, ancak erkekler bu konuyu gündeme getirmekten hiç hoşlanmadıkları için çiftler açıkça duygularını ifade edemeyebiliyorlar. Bu uyumsuzluk büyüdükçe seks ihtiyacını karşılama isteği kadını aldatmaya götürebiliyor.

Aldatma sadece eskimiş ilişkilerde olmuyor, yeni ilişkilerde de çok fazla sayıda aldatma duyuyorum.

Son dönemlerde çok genç yaşlarda yaşanan ve “Aşk” la başladığı söylenen ilişkilerde görülen oldukça fazla aldatma dikkatimi çekti, araştırmalarım ve aldığım cevaplar arasında (özellikle üniversite öğrencileri) ilginç olan saptamam şuydu, kadınlar erkeklerin kendilerini aldatma ihtimalini yüksek buluyorlar, “nasılsa aldatır” diye düşünüp en küçük şüphelerinde, kendileri önce davranmak isteğiyle aldatmaya yelteniyorlar ya da eylemi gerçekleştiriyorlar. Enteresan ancak gerçek.

Aldatmamak için kendimize neleri hatırlatmalı ilişkiye neler getirmeliyiz?

İlişkilerinizde kendinize ve partnerinize özgür alanlar bırakın. Yani nefes aldığınız çemberleriniz olsun.

O kadar çok iç içe yaşıyorsunuz ki bir süre sonra kendiniz olamadığınız alanların içinde partnerinizi memnun etmek övgü almak, sevilmek için tamamen onun istediği şekle girip kendinizi unutuyorsunuz. Kısa vadede mutlu gibi sanıp, uzun vadede çok mutsuz oluyorsunuz.

İlişkileriniz de mutlaka samimiyeti, samimi dili geliştirin, bu doğal durumunuz olsun.

Birbirinize yüksek iletişim kanalından, nezaketle ve bilgelikle duygularınızı ifade edemiyorsanız sorun büyür. Dinleme becerinizi geliştirerek, onaylamasanız da anlamaya çalışabilirsiniz.

Lütfen hatırlayın! Aldatmak, partnerinizden başka birinin enerji alanına girmek demektir. Kadın rahim olan enerjisiyle ilişkiye girdiğinde hem kendini hem erkeğinin tüm ağırlığını, yükünü alarak temizler ve şifalandırır. Tek eşlilik bence, bu yüzden çok önemli. İlişkiye girdiğiniz insanın tüm enerji yükünü de alıyorsunuz. İlişkide sevgi, nezaket, açıklık, samimiyet ve mutlu temaslar olunca kadının şifalandırıcı gücü artıyor ve ilişki coşkuyla büyüyor, ilişkinin bolluğu bereketi artıyor. Birden fazla ilişki yaşayanlarda bu yükselen titreşimi yakalayanı hiç görmedim.

Her hareketinizin, her seçiminizin bir geri dönüşü vardır. Aldatmanın ortaya çıkmamış olması sizin bu bedeli ödemeyeceğiniz anlamına gelmez belirteyim.

İhanet ortaya çıktığında ilişkide büyük krizler yaşanabilir, hatta ilişki bitebilir. Aldatılan erkek (konumuz bugün kadınların aldatması olduğu için) şok, öfke, özsaygısını kaybetme, değersizlik, acı, üzüntü, çaresizlik duygularına kapılabilir. Neden sorusunun cevabını bulamaması ya da bulması ki, bu daha da fena, psikolojisinin bozulmasına neden olabilir. Hiç kimse bunu hak etmiyor lütfen hatırlayın.

İhanetin “sizce haklı” pek çok sebebi olabilir ancak bilmelisiniz ki; sistem ihaneti ilahi düzende mutlaka yerine oturtur ve karşılığını verir. Tecrübelerime, bilgilerime dayanarak ve güvenerek söylüyorum siz de güvenin.
Alıntı

• Beğen
Tepkiler: diE
Erkeklerin aldatma nedeniyle aynı. Karaktersizlik, ikiyüzlülük.
İçinde o duygu varsa ayrıl öyle ol kimle olmak istiyorsan. Hem ayranım dökülmesin hem bilmem ne .
Deli oluyorum bir de haklı çıkartmalarına kendilerini binbir bahaneyle.

Bu nasıl bir cümle oldu yahu! neyse iki tarafa da ne olursa olsun zerre sempati duymuyorum.
Lağnet olası pislikler!
Çok sinirlendim. Gidiyorum.

Her iki tarafta kendilerince ‘bahanelerle’ aslında sadece kendini kandırır.

Kadınlar, sevmedikleri adama hiç acımazlar........

Bir araştırmaya göre kadınların yüzde 89'unun, erkeklerin ise yüzde 49'unun aldattığı ortaya çıkmış. Elimizdeki veri bu. Yorum kısmına geçersek; erkekler marifet sandığından her tarafta söyler. Kadının ağzı daha sıkıdır. O yüzden hep erkekler çok aldatır gibi görünür. Son söz; aldanır veya aldatırsın, bunda bir şey yok. Tam anlamıyla "o" diyebileceğin birini bulduğunda sımsıkı sarılmak lazım...

İnsanoğluna çok anlam yüklüyoruz ve davranışları üzerine çok kafa patlatıyoruz. Oysa insanın doğasında her ihtimal mevcut.
Bu bağlamda , bir insanın herhangi bir davranışı yapabilme gücü varsa, yapabilme ihtimali de her zaman denklemler içindedir. Çünkü ,yapabilme gücü insana yapabilme özgürlüğünü de verir.
Dolayısıyla nedenler ,sebepler aramaktan ve psikolojik analizler yapmaktan ziyade ,realist davranmak gerek.
Tabii paranoyak bir şekilde her zaman şüpheyle yaklaşın demiyorum ama , her ne kadar aşağılık bir davranış olsa da ihtimaller dahilinde olduğunun bilincinde olun.

Son düzenleme:
Ha aldatacagi kesin de sebepleri tartışıyoruz öyle mi

Aldatmanın kadını erkeği yok kardeşim. İçinde varsa her türlü yapacaktır. Oran ve orantılara takılmam ben. Karakter yoksunu insanların işidir. Sevmiyorsan ayrıl ya hu! Ne diye devam ettirir ki insan. Yedek parça mı lağn bu?

kimi aldatacak
sevmediği birini mi
kime ihanet edecek
sevmediği birine mi

Bazıları hakettiği değeri, ilgiyi görememekten yapıyor herhalde.
Bazıları sebepler yokken yamukluk yapmak hoşuna gidiyor.
Bazıları da var; karı -koca birbirlerinin sevgililerini bilip rahat rahat takılıyorlar. 3 gün önce Sabah 4'te kocayı yatakta bırakıp eşinin patronuyla arabada iş pişirenler gördü bu gözler.
Çok iğrenç.

Nisâ - 34
(Evlilik hukukuna) baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve onları dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür.

Lütfen bu olmadan önce eşinize iyi davranın ki aldatmasın , yatakta da yanlız bırakmayın.

Kadınlar neden aldatır sorusuna cevap olarak, öncelikle KADINLAR NE İSTER? Sorusunun cevabını düşünmek gerek. Zira kadının istediği gibi bir erkek profiliyle şekillenmek (uygun ölçüde, esaslara bağlı kalarak) kadını tatmin etmeye yetecektir ve böylece başka yerlerde çare aramasının önüne geçecektir.
Sonuç olarak, Adam Adam değilse, kadın aldatır. Kadın Kadın değilse, adam aldatır diyebiliriz.

Kocası, Sert ve taş fırın değil diye, kocasını boşayan bir bayan tanıyorum :)

Pısırık erkek, Felakete davetiye çıkarır.

Kocası, Sert ve taş fırın değil diye, kocasını boşayan bir bayan tanıyorum :)

Pısırık erkek, Felakete davetiye çıkarır.

Aldatma fikri insanın aklına girdiği zaman

Erkek fırsatını bulduğu an aldatır, kadın etkilendiğinde inandığında aldatır.

Aldattığı ilişkisini sonlandırma noktası da farklı;

Erkek mevcut ilişkisi tehlikeye girdiğinde terkeder, kadın umudu tükendiğinde.

Geri