Kadınlar Mutsuzken Neden Saçlarını Değiştirmek İster?

• Kullanıcı VERA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Kızlara Özel
🕒 Konu sahibi 7 saat önce aktifti
Beynimizin ödül kimyasalı olan dopamin, yaşamımızın her alanında yer alıyor. Sevilmek, beğenilmek, zevk veren etkinliklerde bulunmak ve daha birçok faktör beynimizde dopamin salgılanmasını sağlıyor.

1599512212420.png

Dopamin eksikliği yaşayan kişilerin ödül mekanizmasını çalıştırabilmek için arayışa girdiğine dikkat çeken Doç. Dr. Gökben Hızlı Sayar, sıkıntılı dönemlerden geçerken kadınların saçlarında değişiklik yapmasının dopamin artırmanın sağlıklı bir yolu olabildiğine dikkat çekti.

Günlük hayatta dopaminsiz yaşayamıyoruz

Günlük hayatta dopaminsiz yaşayamıyoruz, haz veren her şey dopamin salınımını artırıyor. Yemek yaptığımızda eşimizin ‘Eline sağlık’ demesi, çocuğumuzun mutlu sağlıklı olduğunu görmek, bir beğeni ifadesi günlük yaşamımızda azar azar dopamin salgılıyor ve bu bize yetiyor. Fakat dopamin salgılanmasında genetik ya da sonradan ortaya çıkan bozukluklar olabiliyor.

Bununla beraber sosyal imkânlar, koşullar itibariyle dar bir çevrede yaşıyorsak haz alabileceğimiz nesnelerin sayısı azsa ve bir yandan da o dopamine ihtiyaç duyuyorsak o zaman ulaşabildiğimiz haz verici etkinliklere daha fazla yönelebiliyoruz. Birçok davranışsal bağımlılığın kökenindeki sorunlardan birisi de budur.

Kadınlar saçlarında değişiklik yaparak kendilerini toparlıyor

Daha fazla dopamin salınımı için birey farklı yollar seçebilir. Örneğin; kişi evlidir, cinsellikle aşırı uğraşabilir, sağlıklı bir cinsellik yaşıyor olabilir ya da dopamini internette önüne açılan dünyadan alabileceğini düşünebilir.
Mesela toplumda çeşitli stresler yaşayan kadınların sağlıklı bir düzelme, kendisini toplama çabası olarak sıklıkla saçlarında bir değişiklik yapıyorlar. Bir değişiklik, kendi görüntüsünü beğenme, çevreden aldığı olumlu geri bildirim ile gelen dopamin salınımı ile içinde bulundukları gündelik sıkıntılardan çıkış yolu bulup kendilerini toparlayabiliyorlar.

mutsuzken bende saçlarımı kestiriyotum mesela yarın gidip üç numaraya vurdurucam saçları

Aman moda diye başka birşeyden değil

Çok basit. kendilerini değiştiremedikleri için saçlarını değiştiriyorlar.

benim mutsuzken saçım aklıma gelmiyo ki... 5 saniye önce kadın olmadığımı ögrendim, acımı paylaşın :(

Kadın olmadığın derken? acını paylaşmak isteriz.

Olm her zaman saç değiştirmek ister ki kadınlar. Mutla kutla alakası yok.

Kadın olmadığın derken? acını paylaşmak isteriz.
Yani diyor ki kadınlar mutsuzken saç degirtirir diyolar ha. Ha işte ben öyle yapmıyorum diyo. Demek ki diyo ben diyo kadin değilim diyo. Kadın olsam diyo saç kestirmeyi arzulamam lazımmış bilimsel olarak diyo. E bilim de yanılmayacağına göre?

Yani diyor ki kadınlar mutsuzken saç degirtirir diyolar ha. Ha işte ben öyle yapmıyorum diyo. Demek ki diyo ben diyo kadin değilim diyo. Kadın olsam diyo saç kestirmeyi arzulamam lazımmış bilimsel olarak diyo. E bilim de yanılmayacağına göre?
Bu şey gibi, bilimsel bir açıklaması var gibi...
Kadınlar mutsuzken kuaföre gider.
Ben çok mutsuzum.
O zaman ben kadın değilim.

benim saçım niye değişmiyor yaa, yine aynı yine aynı

climax hocam sizi de yorduk, kusura bakmayın...

Budizmde saç epifiz bezini sembolize eder.
Saclar süper bir algi araci olarak gorulur ve donemsel olarak sac degisimlerine sebepsiz bakilmaz.
Birden bastiran epifiz bezi hizasinda kahkul kesimi arzusu, iliskinizde yasadiginiz cinsel sorunlara isaret eder ve epifizinizi aktive eden alin bolgesini isiktan kapatir hormonlarinizi düsürür.
Uzun saclar elektromanyetik yayimi artirdigi icin, sac uzatan kisiler etrafiyla daha canli, etkilesim icerisinde gorulur.
Kesim, arinma istegidir. Bitkinlik. Omuz agrisi.
Bu dogu ogretileri bi hos sey.

@Lilith bak çok samimiyim, az kalsın inanacaktim :) bu ne kadar güzel tasarlanmış bi safsata ayol :)

@Lilith bak çok samimiyim, az kalsın inanacaktim :) bu ne kadar güzel tasarlanmış bi safsata ayol :)

Dogu ogretileri boyle bi sey.. napayim.
Buda da mesela diyor ki, beni takip edersen budist olursun kendini takip et buda ol...
ben durdum seni bekliyorum.
hadi bakayim.

Geri