Soru C Kadınlar mı daha çabuk yaşlanır, erkekler mi ?

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Kadınlar mı daha çabuk yaşlanır, erkekler mi ?

Geçenlerde bir yerde okumuştum kaynağı tam hatırlamıyorum. Bayanlar erkeklerden önce yaşlanıyormus malum ev işleri vs .

Çirkin erkekler öldü de güzel kızlar ölmedi mi..

Yaşam koşulları, genetik yapı, kendine bakıp bakmadığı v.s gibi durumlara göre sorunun cevabı değişir.
Ağır koşullara maruz kalan kişiler daha çabuk yaşlanır.

Kadınlar.
Erkekler seksepalitesini daha uzun süre muhafaza eder, kütle kazanarak sexy kalabilir; yaşlılık deformitelerini kamufle eder. Deri,kas fizyolojisi bakımından daha avantajliyiz.
20lik bir sürü kızın arzulayabilecegi 40 li yaşlarda yunan heykelinden hallice bir sürü erkek gösterebilirim fakat tam tersini gösteremem pek.

Son düzenleme:
maalesef ki kadinlarin cildi daha ince ve gercekten dikkat etmemiz gerekiyor. ruhen ve fiziken kendimizi yormamamiz gerekiyor, ama boyle bir dunyada bunlar imkansiz ve kacinilmaz iste. UF YAV :( her sey hemen dis goruntumuze yansiyor bizde. erkeklerde boyle degil mesela. onlar fiziklerini iyi tuttuklari surece, karizmalari artabilir yas aldikca. gobek ortaya cikmaya baslayinca kaybediyorsunuz, ki cogu gobek yapmaya baslar 30+ sonrasi

Genetik olarak bazılarını ayırsak da bence kadınlar erkeklerden daha hızlı yaşlanıyor. Estetik operasyonlar olmasa bunu daha fazla fark edebiliriz. Tıp doktoru değilim işin ehli olan belki daha bilimsel bir şeyler yazabilir ama kadınların gerek gebelik dönemlerinde gerek kadınsal hastalıklardan kaynaklı hormonal dengeleri daha fazla değişiyor. Üzerine bir de çocuk sahibi olduktan sonraki aşamalar da dahil edilirse (2-3) çocuktan sonra kadın bir anda 10 yaş yaşlanıyor denilebilir.

Dün haberde dinledim. Kadın beyni erkek beyninden daha geç yaşlanıyormuş.

Geri