Kadınlar Facebook profili için ameliyat oluyor

Konu sahibi son olarak 2606 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Facebook'un yaygınlaşması sonrasında kadınlarda estetik operasyonlarda büyük artış görülüyor. Kadınlar Facebook'ta kullanılacak resimleri için estetik operasyon geçirmeye başladı. Öyle ki, çeneye takviye operasyonu "Facebook ameliyatı" olarak adlandırılmaya başlandı.

Amerika Plastik Cerrahlar Derneği, geçen sene çene takviye operasyonlarında yüzde 71 artış görüldüğünü bildirdi. Triana Lavey (37) isimli kadın da Facebook'ta kullanacağı fotoğraf için operasyonla çenesine takviye yaptıranlardan. Estetik ameliyat önceki ve sonraki fotoğraflarını gösteren Lavey, "Çok ince bir çenem vardı. Her bakışımda gözüme batıyordu. Ama işte operasyon sonrasındaki bu fotoğraf tam olarak beni yansıtıyor. Her şey Facebook'la başladı. Daha önce biz nasıl göründüğümüze ya da başkalarının nasıl göründüğüne bu kadar dikkat etmezdik. Mesela 10 sene önce ben çenemin ince olduğunu düşünmüyordum" dedi.

Facebook sonrasında genel olarak estetik operasyonlarda da yüzde 5'lik bir artış tespit edildi. New York'ta plastik cerrahlık yapan Dr. Adam Schaffner da insanların kendisine gelerek aynadaki görüntüsüyle Facebook'taki, iPhone ya da iPad'deki görüntüsünün çok farklı olduğunu söylediklerini kaydetti. Schaffner, "Siz aynaya baktığınızda aynadaki görüntünüzü görürsünüz. Ama sosyal medyadaki görüntünüz, dünyanın sizi nasıl gördüğünü gösterir" dedi.

Kadınlar akıllanacakları yerde niye daha da geriye gidiyorlar ?

Çok önemli sanki facebook

her bayan ayrıdır o yüzden genelleme yapamayalım.
ama bunlar moronlar dünyasından o bi kesin.

Bir tane kızın daha adam gibi fotoğrafını görmedim, hep bir poz vermeler göz kırpmalar kafayı yana çevirmeler, değişik değişik cins cins fotoğraflar, siyah gözlüklü ve türevleri böylelerini siliyorum sile sile 400 kişiye indi ya zaten...

Birde sinir olurum poz verip çok doğalım ya yazarlar... bir tanede kız görmedim özenmeden face e fotoğraf koyan, niye çünkü çok önemli; birisi görürde beğenmez saçını, orasını, burasını,

Saçlarım güzel olmalı, şuram şöyle olmalı ayy bacaklarım çarpık mı çıkmış, ağzım açık mı zibilyon tane sebep sayabiliriz o yüzden kızların %90 nında facebook olmazsa olmaz bir yer kapladığı için :) Estetik yaptırmaya gerek yok aynı kapıya çıkmasada daha estetik seviyesine gelmemeleri kızlarımızın mutluluk verici...

Bir tane kızın daha adam gibi fotoğrafını görmedim, hep bir poz vermeler göz kırpmalar kafayı yana çevirmeler, değişik değişik cins cins fotoğraflar, siyah gözlüklü ve türevleri böylelerini siliyorum sile sile 400 kişiye indi ya zaten...

Birde sinir olurum poz verip çok doğalım ya yazarlar... bir tanede kız görmedim özenmeden face e fotoğraf koyan, niye çünkü çok önemli; birisi görürde beğenmez saçını, orasını, burasını,

Saçlarım güzel olmalı, şuram şöyle olmalı ayy bacaklarım çarpık mı çıkmış, ağzım açık mı zibilyon tane sebep sayabiliriz o yüzden kızların %90 nında facebook olmazsa olmaz bir yer kapladığı için :) Estetik yaptırmaya gerek yok

Neden hala genelleme yapiyorsun ki?

Genelleme yapıyorum maalesef, herkes niye üstüne almış pardon ? :)

ve dediğim böyle saydığım özelliklerde gördüğüm kızlardan nefret edip tiksiniyorum... Arkadaşlarımda durmayı haketmiyorlar bile, yabancı özentileri yok siyah gözlük, yok değişik tipler sevmiyorum böyle tipleri ben çevremde görmediğimi söylüyorum çevremdekilerin hepsi aynı.... Ama Lal Sen benim çevremde değilsin ki senide katayım o genellemeye ? Sen üstüne alınıyorsan bir şey diyemem yani ben laf söyledim direk sen aldın üstüne... Ne diyebilirim ki ?

Aslında bunu yapanların orta yaş üstü bayanlar oldugunu düşünüyorum. Begenilmek çabasında kendini yaşını yaşlanmaya başladıgını kabul edemeyenler. Sırf Profil resmi için Estetik ameliyat olduklarınıda sanmıyorum. Belirli bir yaştan sonra çogu kadının yaptırdıgı bir ameliyat bu. Erkeklerin sayısıda gittikçe artıyor bunuda kimse inkar edemez. Tabi bunun parasal boyutuda var :)

Genelleme yapıyorum maalesef, herkes niye üstüne almış pardon ? :)

ve dediğim böyle saydığım özelliklerde gördüğüm kızlardan nefret edip tiksiniyorum... Arkadaşlarımda durmayı haketmiyorlar bile, yabancı özentileri yok siyah gözlük, yok değişik tipler sevmiyorum böyle tipleri ben çevremde görmediğimi söylüyorum çevremdekilerin hepsi aynı.... Ama Lal Sen benim çevremde değilsin ki senide katayım o genellemeye ? Sen üstüne alınıyorsan bir şey diyemem yani ben laf söyledim direk sen aldın üstüne... Ne diyebilirim ki ?

Genelleme yapiyorsan, bütün bayanlar diye konusuyorsan tabikide üstüme alinirim Zaja yani :)
Sadece cevremde böyle insanlar var, ben hep böyle bayanlara denk geldim desen kimse sana tepki göstermez. Bayanlar söyle, kadinlar böyle diyerek basladn söze. Ayrica genelleme yapmana tek tepki gösteren bende degilim yukari bakarsan görürsün :)

Peki alındıysan diyecek lafım yok :) Alınanlara da diyecek lafım yok, alınmaya devam edin :)

Bir daha ki konuda 3 - 5 tane laf bırakıcam buraya beğenen beğendiğini alsın kendisine (: böylece benide zahmetten kurtarmış olur...

Bos yere alinganlik yapma :)
Ben mesela senin diger yorumlarina denk geldim, hic bi zaman diger yorumlarina bi elestirim olmadi, yani genelleme yapmiyorum. ama az önce genelleme kullandigin icin elestirdim sadece.

Yoksa benim ne haddime senin kullandigin cümlelere karismak ;)

estetiği bilmem ama yaş ilerledikçe gerçek hayattaki ilişkilerden umudunu kesen insanlar değişik shop programları son derece gösteri kıyafet ve makyajlarla envai çeşit fotoğraf yüklüyorlar. Yakın çevremde durumuna şahit olduğun kadınlar çok.

sayın LaL yaramazlık yapıp tartışma yarattığınız için kendi kendime verdiğim yetkiye dayanarak sizi protesto ediyorum :D :D

381076_312528692115183_219187464782640_952741_1608579722_n.jpg

Özgür iradesi, rahatsız olmuş çenesinden yaptırmış kime ne dokunuyo anlamadım. Parasıyla değil mi kardeşim?

(Böyle şeyleri kendi meselesi haline getirip atıp tutan insanlardan da ben tiksiniyorum. Söylemeden geçemiycem.)

Zaten amerikalı kadınların normalde estetik güzellikleri oldukları söylenemez :) Bu arada kampanya olduğunu düşünüyorum :) Bununda facebook un yaygınlaştığı döneme denk gelmiş olması bir tesadüf olsa gerek :)

sayın LaL yaramazlık yapıp tartışma yarattığınız için kendi kendime verdiğim yetkiye dayanarak sizi protesto ediyorum :D :D

381076_312528692115183_219187464782640_952741_1608579722_n.jpg

dogru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmis dimi :)

@' λµяa bak ne guzel söylemis, bize ne, millete ne, kim ne yapiyorsa yapsin.

siz tartışma yaratıyorsunuz bende masaya elimi vurdum :D
vurduğum el de çok can acıtır ama :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri