Kadınlar cinsel bir objemidir?

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 896 gün önce görüldü
ben kadınlarda suc bulmuyorm kadınlar neden sort giyen bir erkegi cinsel obje olarak görmüyo yada bakmıyoda erkekler bakıyor ? Erkekler dönüp bakmasa kadınların ne giydiginin hic bir önemi yok bence

Dünya sana hazır degil henüz jsjxksbxj

Kadınların cinsel obje olup olmadıkları sorulmuş ama kimi erkeklerin sadece işleve baktıklarını düşünürsek soru pek abes kaçıyor.. Buna örnek olarak tecavüze uğrayan özürlü bayanları ya da yaşlı teyzeleri, hatta su bidonlarını verebiliriz..

''Şeriata inanan kadınla dekolte giyinerek cinselliğini teşhir eden kadın arasında fark yoktur. Çünkü ikisi de kendisini cinsel obje olarak algılar: Biri iyice kapanarak, diğeri iyice açılarak.''

Buradan yola çıkarak birinin kendi cinselliğini kapatması, diğerinin sergilemesi birbirinden çok farklı iki davranış olmasına rağmen ikisi de aynı algılamanın, yani kendisini cinsel obje olarak algılamanın ürünüdür diyebiliriz. Neyi saklama ya da gösterme ihtiyacı duyulduğu sorgulandığında karşıt iki görüş olmadığı anlaşılır düzeyde.

Cinsel obje olarak algıladığınız bir cinsle kurduğunuz ilişki, bir duvar (damacanın yerini tutmadı bu örnek, fark ettim) ile kurduğunuz ilişkiden öteye gitmez, gidemez. Bu bakış açısıyla erkekler için kadın da duvar da birer objedir. Bu bakış açısına sahipseniz kadınla erkeği hayatın içinde eşitlemek bir kenarda dinlene dursun zihninizde dahi eşitleyemiyorsunuz demektir.
Yapmayın.

Kadının erkeğin nesnesi olarak aşağı değerde görülmekten kurtularak kendiliğini kazanma çabasına kulak verin artık.

Seksist söylemler ile kadınları suistimale açık hale getirecek, kadını değersizleştirecek cümleler kurmaktan da vazgeçin.

Hala umut ediyorum.

Kadınlar bir cinsel obje değildir elbette. Cinsellik olarak ülkemiz bastırılmış olduğundan her şey ayıp/ahlaksız diye bakıldığından açık giyinenler veya farklı davrananlar halkımızca farklı gözle bakılıyorlar. Daha çok cahil kesim birer obje olarak görüyorlar öyle yetişmiş veya o düşünceleri benimsemişler.

hayir da cinsel objelerden bir iki tane saysaniza :D

Asıl erkekler cinsel obje.
obje olan bişeydir olm, erkekte var kadında yok.

Önermeye gel

hayır sadece onları yanlış anlıyoruz ve bazıları seçimlerini yanlış yaptından öle gözüküyor

[YOUTUBE]iyG-hC1xSDw[/YOUTUBE]

Kadın ne olursa olsun; cinsel bir obje değildir. ( Şahsi fikrimce )

Fakat, bir takım noktalara temas etmek istiyorum.

Reklam panolarında, televizyonlarda ve gazatelerde yer alan reklamlar da;
Oto galerilerinde satılan arabaların üzerinde,
Otomobil, Motor ve Yat fuarlarında dekolte kıyafetleri ile poz veren kadınlar;
Genelevlerde resmi vesikalı olarak çalışan kadınlar, "Cinsel Obje" olarak kullanılmıyor mu?

Bu durum da kadını "Cinsel Obje" olarak gösteren bizler miyiz ? Yoksa "Cinsel Obje" olarak görünmeyi kabul eden "Bazı Kadınlar" mı ?

Tabi ki kadınlar cinsel objedir. At eşek ördek kedi mi olsun?

her kadına cinsel bir obje olarak bakılmıyor yani. Misal Adrian Lima bir çok erkek için cinsel bir objedir.

Kadın cinsel bir obje midir diye bir tartışma konusu olamaz. Komaya giren kadına tecavüz eden görevli diye konu açıklaması yapılıyor. Takip eden durum ise kadının suçu nedir?
Bu zihniyette olan insanlara göre kadının her daim bir suçu vardır. O da ne giydiği ne de yaptığıdır.
Sadece ' kadın ' olmasıdır.
Gel de küfretme arkadaş böyle konulara.

Vibratör mü la kadın prezervatif mi?
Cinsel objemiymiş birde bu konu ciddi tartışılmış.

Yıl olmuş 2016 biz hala aynıyız, ilerleme yok bildiğin geriye gidiyoruz..
Ne zaman tek organımız için yaşamaktan vazgeçeceğiz acaba..

abazan erkeğe göre evet cinsel objedir veya kafasında sadece seks olan biri için

bi taraftan da kadın dikkat çekebilmek için dekolte, mini etek vs. giyinip kendini cinsel obje olarak lanse etmeye çalışıyor

Değildir ama olmaya çalışır. Göğüs dekoltesinin like kazandırdığına dair konuşmalar duymadım değil. Yeni jargona uyum sağlıyorum.

Bikinili fotoğraf göndermek de popüler.

Önce kendini öyle sun, sonra sunumdan şikayet et. Kadının cinsellikle özdeşleşme sürecini irdelemeyen biri, bu hep böyleymiş gibi boş yakarışlara dalıyorsa romantiktir. Başka izahı yok.

Hırsız ne ise kadına tecavüz eden görevli de o. Ortaya bir meta koyuyor, sonra insanlarda buna yönelik arzu yaratıyorsun. Sahipliğin tek gerçek olduğu zamanlarda insanlar elde etmenin bir yolunu arıyor.

Mümkün değil evlenmem diyen bir bayan arkadaşın bir başka müteahhit arkadaşa nasıl koştuğunu ve neden koştuğunu da ahlaki temellerde incelemek gerekir.

Saygılarımı sunarım.

Geri