Kadının sevdirilmesi

Konu sahibi son olarak 1657 gün önce görüldü
İslamiyet’in dışında kadın olmaz dişi olmaz maddesi de olmaz manası da olmaz.

Çünkü sevgi olmaz.
Sevilmek şerefine yalnız İslam kadını nail olmuştur.
Bu Fahr-i Kainat Efendimizin

"BANA DÜNYADA KADIN SEVDİRİLDİ"

sözleri içerisinde gizli çok özel bir hikmettir.

Ve ancak tesettürüyle gönlündeki rikkatiyle Hz. Hatice annemizin Hz. Amine annemizin Hz. Fâtıma annemizin himayesinde bu nadide çiçek yetişmektedir.

Şimdi bunlardan çok büyük bir yücemizi anlatmaya çalışacağım.

Çünkü Hz. Hatice o kadar yüceydi ki alemlerin Fahr-i Ebedisi Hz. Hatice'nin dünyasını değiştiği yıla HÜZÜN YILI adını koymuştu.

HÜZÜN

Efendimizin ağzından çıkan bu HÜZÜN YILI tabiri bütün maddeye ve manaya sirayet etmiştir. Mana hüzün çekmiştir melekler ağlamıştır.

Halbuki Hz. Hatice'nin o tarafa intikali çok büyük bir manaya intikaldir ama Efendimizin gönlü daralmıştır. Gönlü daraldığı için o yıla HÜZÜN YILI adını vermiştir. Hz. Hatice annemizi anlayabilmek için sevginin tanımını yapmak lazım.

(alıntı)

Bkz: Kategorizasyon hastalığı

Allah'ın taştan ağaçtan vesaire şeylerden tecelli ettiği görüşüne sahip olup bir şeyleri ötelemek de neyin nesi. Hiç öyle dümdüz bir kafam olmadığı için üzülmeliyim sanırım. .p Bir yaratıcının olduğuna inanan insan yerin bile bir ruhunun olduğuna inanarak basarken imtina etmeli düşüncesiyle yaradılanı yaradandan ötürü sev karşıtı olan bu tarz bir söyleşiyi benimseme durumu fazlasıyla irrite edici. Ayrıca eklemek isterim ki ben peygamber olsam ümmetim arkamdan bana sevdirilen ilk üç şeyi kadın güzel koku namaz (şaşırtıcı ama gerçek sıralaması hiçbir şekilde değişime uğramıyor) olarak dillendirse kendimden şüphe ederdim neyim ne değilim diye.

Bkz: Kategorizasyon hastalığı

Allah'ın taştan ağaçtan vesaire şeylerden tecelli ettiği görüşüne sahip olup bir şeyleri ötelemek de neyin nesi. Hiç öyle dümdüz bir kafam olmadığı için üzülmeliyim sanırım. .p Bir yaratıcının olduğuna inanan insan yerin bile bir ruhunun olduğuna inanarak basarken imtina etmeli düşüncesiyle yaradılanı yaradandan ötürü sev karşıtı olan bu tarz bir söyleşiyi benimseme durumu fazlasıyla irrite edici. Ayrıca eklemek isterim ki ben peygamber olsam ümmetim arkamdan bana sevdirilen ilk üç şeyi kadın güzel koku namaz (şaşırtıcı ama gerçek sıralaması hiçbir şekilde değişime uğramıyor) olarak dillendirse kendimden şüphe ederdim neyim ne değilim diye.
İyi sen şüphe etmeye devam et o zaman :) Bunlar bizim gibi şüphe etmeyenler için zaten

Hayat güzel daha basit düşünebilirsin zorlama çok :p

Sebep olunca inanç ve iman da olmuyor sanırım. İnanmaktan çok bilmek istemekten yanayım evet . Ey iman edenler ey inananlar diye hitap edildiği için mi bu bilmeme arzusu. Batıl inançların en boktanına kadar her söylenene inanıp hacı hoca ne derse doğruluğu sorgulamayacak kadar aciz olursak güdenimiz de çok olur. Teslim ol olma demiyorum fakat arada bir de düşün. Mantığını ve düşünme yetisini kullanamayan insanlardan olmak çok daha kolaydır. İnsanın dünyayı anlamaya ve kendini tanımaya çalışarak doğru olanı yapmakla yükümlü olduğu neredeyse tüm kültürlerde ve inançlarda ortak kabul olduğuna göre körü körüne inanmak bu yükümlülükle açık bir biçimde çelişir. Körü körüne herhangi bir şeyi kötülemek kadar körü körüne savunmakta mantıklı insan işi değildir.

Geri