Kadına yönelik şiddetin önüne geçmek için neler yapılabilir ?

Konu sahibi son olarak 2613 gün önce görüldü
Kadına şiddet uygulayan mahluk hemcinsine uygulamıyor mu?
-Bence uygular o yüzden eğitim. Ama önce aileden başlayarak sonra ilkokulda ders olarak okutulması gereken çok şey var.
İnsana, Hayvana, Çevreye vs. vs. kültürel bir yontulma yaşamamız gerekiyor.

Kadına şiddet uygulayan mahluk hemcinsine uygulamıyor mu?
-Bence uygular o yüzden eğitim. Ama önce aileden başlayarak sonra ilkokulda ders olarak okutulması gereken çok şey var.
İnsana, Hayvana, Çevreye vs. vs. kültürel bir yontulma yaşamamız gerekiyor.
varış noktası olarak eğitim öğretim doğru fakat "hemcinsine de uygulamıyor mu?" yaklaşımı noksan. bir erkek hemcinsine uygulayacağı şiddet konusunda kadına uygulayacağından çok daha temkinlidir çünkü karşılık alacağını bilir. şiddete yönelen insan, çoğu zaman üstün geleceği hissi ile o tetiklenmeyi yaşar. gözünün kesmediği kişiye aynı frekansta yaklaşmaz. kadınlar bu konuda her zaman kolay hedef olur. o sebeple kadının sağlayamadığı bu fiziksel caydırıcılığı sağlamanın iki temel yolu vardır; birincisi devlet mekanizmasının doğru çalışması ve suçluyu zamanında cezalandırabilmesi, ikincisi ise toplumsal baskı ve dışlama. bu dışlama örneğin hırsız olduğu bilinen birinin dışlanması kadar keskin olamaz tabii ki ama gereklidir. bunların hepsi bir arada olursa sonuç güzel olur, olmazsa türkiye'deki gibi olur.

Geri