Kadına yönelik şiddetin önüne geçmek için neler yapılabilir ?

Konu sahibi son olarak 2613 gün önce görüldü
Ülkemizde her geçen gün kadına şiddetin yeni ve farklı boyutları meydana geliyor, bunların sebepleri ve alınabilecek önlemler neler olabilir ?

Önce bi kadınlara el atmak lazım bu konu da.
Sonra erkek zihniyeti halledilebilir. . Sonuçta bu erkekleri de kadınlar yetiştirdi.

Hiç bir şey yapılamaz. Ama yakındır, erkeklerin "Ataerkil" zihniyeti yok olacak!
Çünkü nüfus hangisinde fazla ise, liderlik ondadır

Önüne geçilebilecek bir durum olduğunu düşünmüyorum malesef. İdam cezası dahi olsa insanlarımız saçma sapan bahaneler ile saçma sapan şeyler yapmaktan vazgeçmeyeceklerdir. Bu konu tamamen kişinin ahlakı ile alakalı olduğu için ben ülkemizdeki - diğer ülkeler de dahil - bir çok kişisin ahlak anlayışlarının asla değişmeyeceğini düşünüyorum. Sadece kadına yönelik şiddet olarak değil de şiddet olarak düşündüğünüzde bile , şiddeti herhangi bir şeyi çözmek için öne sürebilen yüzbinlerce insan var malesef.

güzel yakışıklı oğlum istediğini yapar karışma sen...
gez dolaş gönlünü eğlendir...

annelere uyarı gelsin bilinçlensinler tamam senin evladın değerlidir kıymetlidir ama karşıda ki insanın da bir annesi var o da onun için değerli kıymetli.

Bütün iş annelere düşüyor oğullarınızı düzgün yetiştirin. Pipisini, sevip sevip oğlum diye diye büyütmeyin yüreyiğini okşayın, düşüncelerini kirletmeyin ve babalar karınızı çocuğun önünde dövmeyin hatta dövmeyin , evet babanızdan gördünüz ama siz çocuğunuza göstermeyin

Annelere büyük rol düşüyor , çocuklarınız arasında kız erkek ayrımı yapmayın.Babalarda öyle, kızlara ne kural koyuyorsanız erkeklere de aynı kuralları koyun.Yoksa sizin erkektir yapar dediğiniz çocuklarınız yarın bir çok kızı dövüp tecavüz edip hatta öldürebilir bile. Yıllar sonra başlarınızı taşlara vursanız da işe yaramaz.Bunu ben bu yaşta anladım lütfen tüm anne ve babalar anlasın.

Ataerkil toplumlarda cinsiyet ayrımını kırabilmek çok zor bu yüzden öncelikli olarak kadınların kendisini değiştirmesi lazım. Okusunlar, ayakları üstüne bassınlar ekonomik özgürlük zaten yapı olarak güçlü olan kadınları daha da güçlendirecek.

Boyun eğmeyin. Siz sağlam durursanız size kimse dokunamaz.

Bütün iş annelere düşüyor oğullarınızı düzgün yetiştirin. Pipisini, sevip sevip oğlum diye diye büyütmeyin yüreyiğini okşayın, düşüncelerini kirletmeyin ve babalar karınızı çocuğun önünde dövmeyin hatta dövmeyin , evet babanızdan gördünüz ama siz çocuğunuza göstermeyin
Bunu sen mi yazdın, bacaksız aşkısı.
Etkilendim harbiden.
İyisin sen.
Boşuna dememişler akıl yaşta değil baştadır diye :cigaraci:

Aile, eğitim, televizyon ve sosyal ağlar da aile kavramının yüceltilip, şiddetin ötelendiği bir çevre yerine tartışmaların, kavgaların, cinsel şiddetin reyting alması, sırf reyting için hemen her televizyon anında yayında olması, internet haberciliğinde kurgu başlıkların beslenmesi, Türkiye nin en çok satan yazılı basınında şiddet ve cinselliğin manşette aboneliği bir Türkiye den bahsediyorsak..
Cıx geçemeyiz..

Geçen aylarda radyoda duyduğum kadarıyla mahalleleri örgütleme peşine düşmüşler neymiş efendim kadına saldıranı gördüğünde yüzünü dönüp gitmek yerine o kadına yardım edecekmişsin. Yahu Türkiye'de yaşıyoruz hangimiz o kadar duyarlıyız tartışılır efendim. Yine yapın örgütlenmenizi ama kimsenin ne kaşı ne gözü hiçbir uzvu oynamayacaktır bu olaya. O kadar duyarlı insanlarız işte biz. Kadına değil sadece, sokakta gördüğün herhangi bir şiddeti olayı görmemezlikten gelmek yerine yardım edebilsek keşke, keşke bu tür davranışlar aşılansaydı milletimize. Ahh Türkiye işte... o aşı hiç enjekte edilemeyecek vücudumuza

[sıze="3"]
bunu sen mi yazdın, bacaksız aşkısı.
Etkilendim harbiden.
Iyisin sen.
Boşuna dememişler akıl yaşta değil baştadır diye :cigaraci:
[/sıze]

potansiyelimin sadece %70ini kullanıyorum ya % 100 e yakını kullansaydım :)))

Kadına yapılan şiddetin bir çoğunda kadının hata payı olsa bile bir insanın kendinden daha güçsüz savunmasız birine hatası için el kaldırması doğru değildir.

Bu şiddetin önüne geçebilmek için öncesinde şiddet meyillisi insanların rahat ve gizlilikle tedavi edilebileceği ortamların sağlanması gerekir. Şiddete meyilli olmak bir çeşit şizofreniliktir. Şizofreni bir hastalıktır. Bu hastalığın bedelini bayanların ödemesini engellemenin en doğru yolu da bu hastaların tedavi edilebileceği ortamların kurulmasıdır. Ne yazık ki bu durumu hiç bir erkek kabul etmez. Şiddet meyillisi olduğunu. Bunu ayırt etme imkanıda pek bulamayız o yüzden. Bu durumdada yapılacak en doğru şey Her erkeğin belirli sürelerle rutin kontrollere giderek bazı testlere ve bu testlerin sonucuna görede tedavilere başlaması gerekir.

Tabi erkekleri sinirlendirecek hareketlerde bulunan tüm bayanlarında bundan kurtulması için gerekli tedavileri olması şart.

Şimdi yukarıda yazdığım bu hayali bu ülkede yada dünyanın hiç bir yerinde gerçekleştirme imkanı olmadığına göre. Bayanlar kendilerine hayvan gibi davranan erkeklerle ilgilenmeyi bırakıp aldatıp durduğu kaale alıp durmadığı erkeklere bakıp dursunlar. Erkeklerde hafif meşrep kızlarla ilgileneceklerine nasıl davranacağını oturacağını bilen kızlara baksınlar bu durumda böylece yaşanmamış olur.

Hiç bir zaman geçilemez. Ancak ne zaman ki kadınlar fiziksel güç olarak erkekten üstün olur o zaman kadına şiddet biter.

Cezalar ağır olmalıdır caydırıcı değildir bakın o zaman kolay kolay kadına şiddet olayları oluyor mu ?

Temelden eğitimle zihniyetin değiştirilmesiyle önüne geçilir... Her yaştan bireye eşitlik, saygı ve sağlıklı iletişim eğitimi verilmesi gerekiyor...

Eğitim her şey. Cehaletin önü anca iyi eğitim ile alınır.

Kadınlara barzolardan uzak durmak konusunda bir eğitim verilebilir. Çünkü kadınlar çoğunlukla yakın ilişkide oldukları erkekler tarafından şiddete maruz kalıyor. Bu herifler ne yaparsan yap değişmez ama kadınlar bilinçlendirilebilir.

Geri